Anime vai manga (vai kumpikin)?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
neo-shaman
Viestit: 136
Liittynyt: La Kesä 07, 2008 15:01
Viesti:

Re: Anime vai manga (vai kumpikin)?

Viesti Kirjoittaja neo-shaman » Ma Kesä 23, 2008 23:50

Kallistun mangan puolelle. Olen enemmänkin lukija -tyyppiä, ja rakastan sarjakuvia enemmän kuin animaatioita.
Mangapokkarin voi ottaa mukaan minne vaan, siitä voi jäädä ihailemaan jotain kuvaa ilman pausen värinää, ja niiden saatavuus on parempi.
Animessa mua rasittaa useimmiten seiyût...

Avatar
Kakure
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Touko 23, 2006 22:09
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Anime vai manga (vai kumpikin)?

Viesti Kirjoittaja Kakure » Ti Kesä 24, 2008 14:36

Vastaus?: Molempia herregud!
Miksi?: Höm... Animessa saa niitä eeppisiä hetkiä kun musiikki soi kovalla ja jotain über tärkeätä on tapahtumassa niin saa vain innolla (ja miksei kauhulla?) odotella mitä tapahtuu. Ei tämä silti voita sitä kun saa lukea mangaa nojatuolissa kahvikuppi höyryten ja rauhassa hörppiä kahvia draamaa luettaessa. Jännää.
Eniwei... molempi parempi kuten kansa toteaa.
"Come over here stalker, let's have a little chat"

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: Anime vai manga (vai kumpikin)?

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ti Kesä 24, 2008 21:22

Voi, kyllä se on se manga, jota jaksaa lukea kerta toisensa jälkeen yhä uudelleen ja uudelleen. Animen pariin en jaksa niinkään raahautua, en ainakaan katsomaan samaa sarjaa uudelleen läpi, ellei kyseessä ole sitten jokin elämääkin suurempi teos.
Mangassa itseäni viehättää eniten se mangakan kädenjälki, se taide. Jo yksin tällä manga pomppaa animen edelle. Ei sillä, etteikö animointi voisi olla hyvännäköistä, mutta ainakin itse törmään turhan usein kaikenlaisiin kauheuksiin.
Kuitenkin dramaattisuus taustamusiikeillaan tekee myös animesta jotain vallan hienoa katsottavaa. Pari kertaa on tullut muutama tippa silmäkulmaan animeversiota katsoessa, kun taas mangaversio on saattanut jättää vähän kylmemmäksi (mutta myös toisinpäin on käynyt!). Ja etenkin sarjonen alku- ja lopputunnarit!iiikrakkaus<3 Olen tehnyt animesarjojen avulla niin upeita löytöjä, ettei sanotuksi saa. mutta silti..

Itselläni siis henk.koht. manga menee animen edelle. Sen jo todistaa hyllyjä pursuilevat mangapokkarit, ja vajaa kymmenen dvd-levyllistä animea. Näin se vain on.

Avatar
Veji
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Heinä 30, 2008 09:40

Re: Anime vai manga (vai kumpikin)?

Viesti Kirjoittaja Veji » Ke Heinä 30, 2008 13:59

Niinkuin tässä on sitä jo toistettu, niin mielestäni se riippuu täysin sarjasta.

Itse kallistun aina ensin mangan puoleen, mutta on kyllä poikkeuksiakin esim. Soul Eater! Mielestäni animena aivan tajuttoman hyvä.
Taisin tylsyyttäni katsella jotain animea netissä ja satuin törmäämään Soul Eaterin ensimmäiseen jaksoon. En ollut lukenut sitä mangana, ja heti muutaman jakson katsottuani (niitä oli tullutkin vaan muutama silloin) päätin lukea sitä, koska uskoin mangan olevan vielä hienompi ja parempi.
Pettysin pahemman kerran. En tiedä muiden mielipidettä, mutta mielestäni mangassa ne hahmot on paljon oudomman (rumemman?) näköisiä ja muutenkin vähän sekainen jnejne.. Anime on parempi Soul Eaterissä.

Jos joku taas on lukenut Eyeshield21 mangana, on varmaan huomannut kuinka yksityiskohtaisesti ja älyttömän hienosti se on piirretty (varsinkin Hiruman aseet <3). Mutta anime on aivan toista maata.. Mielestäni todella huono tasoista ja tönkköä. Pettymys! En osaa kuvailla paremmin, mutta tuskin olen ainoa joka on tätä mieltä :D

Sanoisin, että ensin lukee mangaa ja jos pitää sarjasta niin sitten katsoo animea :D Yleensä animessa voi olla joitain hauskoja lisäkohtauksia (en tarkoita fillereitä!)

Avatar
DaK
Viestit: 41
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 22:00
Paikkakunta: Mkl

Re: Anime vai manga (vai kumpikin)?

Viesti Kirjoittaja DaK » To Heinä 31, 2008 19:22

Kallistun mangan puolelle. Minusta on ihana lukea rauhassa ja katsella kuvia, niin että ei ole kiire minnekkään ja voi vain jäädä vaikka tujottamaan puoleksi tunniksi jotain ihanaa kuvaa. Toki en sano että anime ei olisi lähellä sydäntäni myös, mutta silti rakastan mangan lukemista, juurisiksi että siihen menee suuri niin kauan tai vähän aikaa kuin itse haluaa ja voi jättää missä kohdassa kesken ( Tottakai näin voi myös animen kohdalla tehdä, mutta jos pitää äkkiä ampasta jonnekin [jos on vaikka koneella animee kattomassa] niin sit pitää sulkea ikkunat ja jos anime jäi puoli välii jaksoa... Sit ei voi mitää (: ).

Avatar
Sun
Viestit: 93
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 12:54

Re: Anime vai manga (vai kumpikin)?

Viesti Kirjoittaja Sun » Ma Elo 04, 2008 22:34

Pidän enemmän animesta. Musiikit, puhe ja värit ovat seikkoja, jotka tekevät animesta paremman kuin mangan omalla kohdallani. Lisäksi tykkään television katsomisesta hieman enemmän kuin lukemisesta.
Mangaa on kuitenkin toistaiseksi enemmän itselläni kuin animea, johtuen halvemmasta hinnasta ja paremmasta saatavuudesta.

Pyrin välttämään ostaa sekä anime- että mangaversiota samasta sarjasta, sillä en näe sitä tarpeellisena ja lisäksi se kävisi kukkaron päälle. Täten ostan vain jomman kumman version. Toki saatan katsoa/lukea toisen version jollain muulla keinolla kuin ostamalla, jos sarja on sen verran hyvä että molemmat versiot täytyy käydä läpi. Toki on animesarjoja, joista ei ole olemassa mangaa ja päinvastoin. Niissä ei sitten ole sitä valinnan vaikeutta.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa