Ennakkoluuloja mangaa kohtaan?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Ti Joulu 21, 2004 12:46

Fredo kirjoitti:järkyttävin yhteentörmäys oli kun hammaslääkärin vastaanotolla toiselta lääkäriltä tuli jotain todella mangaa halveksuvaa kommenttia.
Hän oli tietysti huolissaan siitä että Pink Sugar Heart Attack syövyttää hampaat.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Ermine
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Joulu 21, 2004 15:43
Paikkakunta: Raahe

Viesti Kirjoittaja Ermine » Ti Joulu 21, 2004 19:12

Pikkuveljeni sanoin.. "taasko sää katot niitä homopiirrettyjä". Vaikka en edes yaoita harrasta, ei sillä että minulla mitään niitä vastaan olisi, jotka harrastaa.

Avatar
Fredo
Viestit: 143
Liittynyt: To Helmi 19, 2004 14:14
Paikkakunta: LAHTI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fredo » Ti Joulu 21, 2004 20:47

Varmuuden vuoksi: yksityinen vai kunnallinen lääkäri?
kunnallinen hammaslääkäri tuo oli
-Jouni Ahtiainen- Go Student Exchange
http://www.gostudentexchange.com/

Avatar
Gogatsu
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Joulu 27, 2004 21:27
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gogatsu » Ti Joulu 28, 2004 23:06

Hmh, osa kavereistani lukee myös mangaa ja katsoo animea. Jotkut pitävät sitä outona, mutta eivät pahemmin välitä. Mutta jos katson AMV-videoita kotona, niin siskoni tulee saarnaamaan että "toi on ton biisin raiskaamista! Sotkee se johonkin anime-hömpötykseen!". Pyh.
"Joku sanoisi, että sun elämä on ollut pelkkää unta yhdentoista kilometrin korkeudessa. Vähän samaa kuin Pekingin lennolla."

yamato
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2004 22:57

Viesti Kirjoittaja yamato » Su Tammi 02, 2005 19:59

Suurin osa kavereistani ei tiedä
mitä on anime/manga.
Ne jotka tietävät, todella tietävät
ja osa katsoo/lukee.
Enemmän ärsyttävät ennakkoluulot
japanin kieltä vastaan.

Avatar
Riksy^
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Loka 12, 2004 02:13
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja Riksy^ » To Tammi 06, 2005 04:35

Njoo no mulla on ehkä pari kaveria jotka pitää mangasta/animesta ja loput sitten inhoavatkin sitä... Mut ei siinä sinänsä mitään kun osaa sen huumorilla ottaa, vaikka pistäähän se kyllä joskus hermostuttamaan ku ne jotain viistasta taas sanovat vaikka eivät asiasta mitään tiedäkkään.

http://www.urgu-urgu.cjb.net/

Kyl ne mun kaverit tollaset sivutkin tekivät :D Ottakaa kaikki sitten toi aivan huumorilla. EI ne tota tosissaa oo tehny.. onneksi.. :lol:
Vieraskirjaa varsinkin kannattaa käydä lukemassa. :wink:
Niih, siellä se siili tuhisee!

Avatar
John_Edward
Viestit: 27
Liittynyt: To Marras 25, 2004 17:26
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja John_Edward » To Tammi 06, 2005 07:33

Tälläsellä nörtillä nyt ystäviä edes ole :/
Ja se ainoa IRL kaverikin on sitämieltä et DBZ ja Naruto on ainoota animee koko maailimassa...
Onneks ei Pokemon ja dikimon :o

Mutta mutta...
En mie tierä oikein...
Sitäpaitti, oon tarpeeks hörhö muutenki, anime vaikuta siihen mitenkään :I
"Could you please, by any chance if it is suitable for you now sir, STFU"

Avatar
Risuko
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Loka 14, 2003 20:23
Paikkakunta: Jyväkylä (~*3*)~

Viesti Kirjoittaja Risuko » La Tammi 08, 2005 14:10

Hmm, no osa "kavereista" väittää että tuo on idiotismiä koko anime ja manga, mutta eipä tuollaisia kannata kuunnella, kun eivät ne asiasta tiedä eivätkä osaa kantaansa perustella.

Vanhemmatkin ovat jo sitten eri asia.
"Toi lapshan sekoaa vuosi vuodelta"
Yhdessä vaiheessa nuo päättivät jopa kieltää minulta animen katsomisen ja mangan lukemisen. Mitähän ihmettä siitäkin sitten oli hyötyä, aloin vaan harrastamaan kaikkea muuta japaniin liittyvää ja tässä pisteessä sitä ollaan, seottu lisää, tai niin nuo ainakin kaiken järjen (minkä järjen?) mukaan väittäisivät. :D
Sitäpaitsi nuo väittävät että animen olevan pelkkää väkivaltaviihdettä, johon ainoa vastaukseni vielä jonkin aikaa sitten oli, että "höh".

...Ei kenelläkään muulla ole yhtä.. err. mielenkiintoisia vanhempia jotka olettavat teidän sekoavan kun katsotte animea. :>
Kuva

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » La Tammi 08, 2005 16:59

Sosuli kirjoitti:Sitäpaitsi nuo väittävät että animen olevan pelkkää väkivaltaviihdettä, johon ainoa vastaukseni vielä jonkin aikaa sitten oli, että "höh".
Hehe.. No, senkuin väläytät, että ovatko nuo Hollywood-elokuvat ja amerikkalaiset televisiosarjat muka yhtään sen "väkivallattomampia". Tätä käytin itse aikoinaan sulkemaan useammankin valittajan suun :twisted:
...Ei kenelläkään muulla ole yhtä.. err. mielenkiintoisia vanhempia jotka olettavat teidän sekoavan kun katsotte animea. :>


No, minulla nyt on ollut muitakin harrastuksia, jotka ovat saaneet vanhemmat aika ajoin pudistelemaan päätään joko ajan- tai rahankulun vuoksi. Tai sitten ovat vain olleet heidän mielestään täysin turhia. Näihin kuuluu mm. scifi/fantasiaharrastus (jo ennen teini-ikää alkanut) ja siitä lähtenyt RPG-harrastusvaihe, Asian Cinema-innostus (varhaisteini-iässä), manga/anime (keskiteini-iässä), myöhäisteini-iässä "erikoiseen suuntaan" edennyt musiikkiharrastus (kun muut kaverit kuuntelivat rokkia tai poppia, minä laitoin soimaan klassista, ambienttia tai esim. HK-poppia) jne.

Toisin sanoen vanhemmat ovat vähitellen puutuneet koko juttuun, eikä niiltä enää viimeiseen kymmeneen vuoteen (noin 15 ikävuoden jälkeen) ole enää pahemmin kuulunut kommenttia harrastuksistani. Paitsi välillä muljauttelevat yhä silmiään kun olen laittanut ruokarahat lukemisiin ja elänyt viikon-pari makaroneilla :lol:
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Avatar
Fredo
Viestit: 143
Liittynyt: To Helmi 19, 2004 14:14
Paikkakunta: LAHTI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fredo » Ma Tammi 17, 2005 01:17

Heh. on nuo minunkin vanhempani yrittäneet kiristää, että jos en ala lukemaan yliopiston pääsykokeisiin yms yms, niin estävät animeharrastukseni. eivätpä ole sitä vielä tehneet.

heh ja nyt kun koneeni on ollut 10 päivää takuu-huollossa, niin sittenhän olen katsonut DVD-soittimella.

olisi parasta alkaa Kone saapumaan takaisin, koska alkavat Fruits Basketit loppua. ni sittempähän aloitan Lovehinan katsomisen taas pitkäääääääään aikaan uudestaan.

hih taas on yhden Animea vastustaneen persoonan niskat taittunut, ja hän on astunut varmasti lopullisen askeleen Naruton pahalle polulle. eipä se tyyppi enään animea solvaa.

henkilön mielipide ennen narutoa
"siis ei niissä ole mitään järkeä. ne on ihan paskaa. ne on kaikki varmasti pelkkää dragonballia. Mä en edes halua nähdä animea. Mä pysyn britti-huumori-sarjojen ja conanin O-Brianin parissa"

kyseisen henkilön kommentti parinkymmenen narutojakson jälkeen.
"siin on muuten enemmän juonta, kun mä osasin odottaa"
-Jouni Ahtiainen- Go Student Exchange
http://www.gostudentexchange.com/

Avatar
Emmi-Chan
Viestit: 190
Liittynyt: Pe Touko 07, 2004 12:04
Paikkakunta: Sotkuinen kämppä

Viesti Kirjoittaja Emmi-Chan » Ma Tammi 17, 2005 12:03

Sosuli kirjoitti:Hmm, no osa "kavereista" väittää että tuo on idiotismiä koko anime ja manga, mutta eipä tuollaisia kannata kuunnella, kun eivät ne asiasta tiedä eivätkä osaa kantaansa perustella.Vanhemmatkin ovat jo sitten eri asia.
Yosh. Jos selittää kavereille jostain esim. yaoista ne vaan pyörittävät silmiä ja pitävät pöpinä, mutta mene sitte vanhemmille ihkuttaa poikaparituksia :roll: Pyrin pitämään kaiken yaoini piilossa jossain kaapin perällä, ettei vanhemmat vahingossakaan satu selailemaan niitä. Isää pelkään eniten, kun se tuntuu olevan kiinnostunut tästä uudesta harrastuksestani^-^
"Run Lee! Run towards the setting sun!... But don't mess up your hair!"
- Gai-sensei

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Ma Tammi 17, 2005 15:11

Emmi-Chan kirjoitti:Yosh. Jos selittää kavereille jostain esim. yaoista ne vaan pyörittävät silmiä ja pitävät pöpinä, mutta mene sitte vanhemmille ihkuttaa poikaparituksia :roll: Pyrin pitämään kaiken yaoini piilossa jossain kaapin perällä, ettei vanhemmat vahingossakaan satu selailemaan niitä. Isää pelkään eniten, kun se tuntuu olevan kiinnostunut tästä uudesta harrastuksestani^-^
Tässä keskustelussahan oli kyse aivan tavallisesta mangasta, vai? Mitä pornoon tulee, ei varmaan ole kuitenkaan kovinkaan kummallista, että ihmiset eivät ole halukkaita keskustelemaan siitä julkisesti? "höhhöh, sinne se lonkero vaan sujahti", "eikö suakin harmita, että nää parhaat kohdat on sensuroitu", "kunpa oikeessa elämässäkin tytöt tykkäisivät siitä että joku tuntematon mies käy niihin käsiksi junassa" jne.

Olen varma, että juuri tällaista keskustelua varten on perustettu niitä animeyhdistyksiä ympäri Suomea!

Naruto

Viesti Kirjoittaja Naruto » Ma Tammi 17, 2005 21:57

Tämä onkin suhteellisen mielenkiintoinen kysymys, sillä anime ja manga ovat käsitteinä jokseenkin vaikeaselkoisia selittää - tai näiden stereotypioita oikaista. Miksikäs näin? Periaatteessa maailman yleiskuva Japanista, sekä yleisesti Aasiasta, on tullut muusta viihteestä jossa tavalla tai toisella on lähes poikkeuksetta holhottu ja esitetty Aasialaiset ihmiset tietynlaisessa valossa. Itse huomasin tämän seikan vuosia sitten, kun löysin itseni ajattelemasta: "Kohta tuo vetää karatella" tms., kun jotakuta nyhverön näköistä Aasialaista häiriköitiin jossain elokuvassa tai sarjassa. Aasialaiset kulttuurit ovat niin erikoisia länsimaalaisten silmissä, että useimmiten tuntuu siltä että monet ajattelevat elävänsä täysin eri planeetalla.

Vuosia sitten löytäessäni animen ja mangan esittelin sitä jossain määrin innokkaasti ystäville ja puolitutuille ilman sen kummempia mietteitä siitä, että miltä tämä varsinainen tuote yhdessä minun meuhkaamiseni kanssa saattaisi tästä vaikuttaa. Lähimmät paritusinaa ystävistäni sain tartutettua suhteellisen helposti, sillä meillä on läpi lapsuutemme, teinivuosiemme ja nyt dementia- iän olleet todella paljon samoja harrastuksia - ehkäpä he omaksuivat asian myös osittain siksi nopeasti, että ovat kovasti samanhenkisiä ihmisolentoja. Erityisen vaikea pala oli 9. luokalla ollessani eräs opettaja, jolle olin täpinöissäni päättänyt tehdä esittelyn animesta ja mangasta - suurin osa ajasta tuntui kuluvan siihen kun pähkäilin mistä ja miten tätä vyyhtiä lähtisi purkamaan ja selvittämään. Onneksi pian tajusin lähteä etenemään asian suhteen rinnastamalla ja vertailemalla animea ja mangaa länsimaalaiseen piirrettyyn ja sarjakuvaan tekniikoiden, tyylien ja sisältöjen kautta.

Suurin ennakkoluulo aihetta kohtaan on ehkä se, että sitä pidetään liian herkästi lapsellisena puuhana, vaikka itseasiassa monet animet ja mangat ovat viihdearvoiltaan paljon kypsempiä kuin monet elokuvat tai kirjat. Vaikeinta maailmassa on toisen ihmisen mielikuvaan vaikuttaminen jos tällä on tarjota asiaan vain tietämättömyyttä ja erityisesti ennakkoluuloa. Nykyään hieman varttuneempana, ja paikoitellen jopa viisaampanakin, en pahemmin levittele animen tai mangan ilosanomaa henkilöille joihin en ole aikaisemmin tutustunut ja havainneet heidät senkaltaisiksi ihmisiksi jotka saattaisivat asiasta kiinnostua. Onneksi animen tai mangan nousu ei ole muutamaan vuoteen ollut kiinni minun profetioistani, sillä ks. taidemuoto tuntuu puskevan kasvoille lähes jokaisesta suunnasta mihin saattaa näinä päivinä katsastaa. Joten, istukaamme tyytyväisinä ja ottakaamme halukkaat siipiemme suojiin, sillä ihminen innostuu, keksii ja ottaa selvää - ja saattavatpa myös oppia että Spies -tytöt ei ole mangaa ;)

o
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Tammi 18, 2005 23:19

Re: Ennakkoluuloja mangaa vastaan.

Viesti Kirjoittaja o » Ke Tammi 19, 2005 01:38

.
Viimeksi muokannut o, Ke Maalis 07, 2018 22:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Reino Ayanami
Viestit: 90
Liittynyt: To Kesä 10, 2004 14:28
Paikkakunta: Helsinki-3

Viesti Kirjoittaja Reino Ayanami » Ke Helmi 02, 2005 22:50

Tänään taas nähtiin miten manga turmelee Suomen nuorison.
Ilta-Sanomat 2.2.2005 kirjoitti:Kuka vei missin alushousut?
Ilmiselvästi joku on lukenut Ranmaa oppimateriaalina. Happosai ei todellakaan sovi nousevan sukupolven roolimalliksi. Komentaja Ikari sen sijaan...
"Could you give me a hand, Commander?"

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa