Adressi anime-lehdelle

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ti Joulu 20, 2011 14:23

Spoiler:
adressista saa mielikuvan, että Lipponen on mukana hankkeessa vain sen takia, että hän haluaa kääntää Anime-lehden omaksi henkilökohtaiseksi mainoskanavakseen. Jos Anime-lehteä syytetään Desuconin kanssa vehtauksesta, niin voisiko olla, että ehkä Lipposella on jotain taka-ajatuksia ajaa Urumin etua hankkeessa? Ymmärrettävää tietenkin, onhan yrityksen tarkoituksena tuottaa voittoa, tapahtui se sitten hankkimalla tuotteet halvalla, olivat ne piraatteja tai eivät, ja myymällä Suomen oloissa kalliilla. Kuitenkin omasta mielestäni on Lipposelle moraalisesti arveluttavaa olla hankkeessa mukana.

Haluankin vastauksen kysymykseeni: oletko Lipponen hankkeessa mukana puhtaasti Chibiconin edustajana, koska olet kokenut tapahtumasi tulleen syrjityksi Anime-lehden päätoimittajan toimesta vai onko sinulla yrityksen edut ajettavana, tahtoessasi muokata Anime-lehden demografioihin suuntautumista oman asiakaskuntasi mukaiseksi?
Tähän ensimmäiseen lauseeseen toivoisin tarkennusta, koska tämä ei missään vaiheessa ole ollut adressin tarkoitus. Adressin teksti on melko yleistä, koska siinä on vältelty yksittäisten tapahtumien nostamista esiin, ellei juuri niistä koskevassa raportoinnissa ole tapahtunut virheitä. Chibicon ei omasta mielestäni ole missään vaatimassa muista coneista eriäviä oikeuksia.

Yksi syy, minkä vuoksi olin mukana adressissa on se, että Chibicon on päinvastoin saanut erikoiskohtelua Anime-lehdeltä, kun sitä verrataan muihin tapahtumiin. Voisi sanoa, että Chibicon oli asemaltaan samassa tilanteessa kuin Desucon: Chibiconista oli kirjoitettu positiivinen juttu ja vieläpä tapahtuman pääjärjestäjän toimesta. Se oli ainoa alan pieni hengailutapahtuma, josta kirjoitettiin mitään koko vuotena. Jos olisin jäänyt pois adressista, olisi tästä voinut helposti olettaa, että raha olisi puhunut ja Chibicon olisi saanut juttunsa jotakin muuta kautta kuin tapahtumana olemalla.

Myös Uusitalo toteaa tämän todeksi sanoessaan, että antoi minun kirjoittaa Chibin jutun, koska samalla oli puhe ilmaiskappaleina jaettavista figuureista – jotka hän itse otti esille samalla, kun Chibiconista oli puhe. Näin ei tulisi minusta koskaan tehdä, sillä myös esimerkiksi kustantajat lahjoittavat käytännössä katsoen aina uutuussarjojaan lehtien toimituksille, mutta he eivät kuitenkaan saa missään nimessä puuttua lehden sisältöön, oli kyse sitten arvostelun tekemisestä tai arvostelun laadusta. Yleinen sääntöhän on, että rahasta tai muista hyödykkeistä ei tule puhua samalla kuin lehden jutuista, koska se asettaa lehdessä ollevat jutut kyseenalaisiksi.

Oletettavasti Chibiconin ”desumaista” asemaa olisi pitänyt adressissa korostaa enemmän.

Chibiconin juttua kirjoittaessani en asiaa tullut ajatelleeksi, koska en tiennyt lehden tyylistä muuttaa con-raportointia arvostelupohjaisemmaksi. Olimme lisäksi Uusitalon kanssa puhuneet figuuriarvosteluista aiemminkin, kun asia oli noussut esiin muiden keskusteluiden ohessa ja tuolloin Uusitalo oli tehnyt selväksi, että olin jäävi kirjoittamaan juttuja aiheesta (mikä on totta). En siis osannut odottaa, että figuuriasia olisi kokenut mitään käänteitä.

Lisäksi, Chibicon on nimensä mukaan pieni tapahtuma eli tarkoituksena ei ole nostaa kävijämääriä jatkuvasti suuremmiksi tai yrittää kasvattaa conin kokoluokkaa. Tämän vuoksi mainonta itse Anime-lehdessä olisi meille melko tarpeetonta, koska vaikka kaikki anime-harrastajat tapahtumasta tietäisivät, ei Chibiconiin lopulta voitaisi ottaa kuin se tietty määrä kävijöitä. Yhtälailla Desuconkaan ei järjettömästi positiivisesta mainoksesta hyödy, kun conin liput myydään loppuun jo viikkoja ennen tapahtumaa. Miten tuollaista ryhdytään parantamaan?
Itsekin ihmetellyt samaa. Ja ehkä vielä enemmän että miksi Lipponen on siirtynyt coni puolelle, siis eikö oma firma pyöri ja pakko alkaa kilpailemaan oikeiden tapahtumien kanssa toivoen hieman lisätuloja?
Ja mihinkä ovat muista coneista tuttut myyjät kadonneet? Esim Ippailla on paljon laillisiakin figuureita ja hyvä cosplay puoli jotka eivät ole piraatteja. Ja sekä urumin pahin kilpailia, Omoi ei ole ollut missään kuopiolaisissa tapahtumissa mukana. Henkilö kohtaisesti en ole koskaan nähnyt yhtäkään edes epäilyttävää tuottetta heidän valikoimissa. Enkä koskaan ole kuullut luotettavalta tasolta että heillä joskus olisi ollut piraatteja myynnissä.
Mietin vaan koska Manga cafee tippuu pois kuopiolaisesta con skenestä, kerran heilläkin on nykyjään entistä enemmän figuureita myynnissä.
Olen ollut jo pidemmän aikaa kiinnostunut tapahtumien järjestämisestä, mutta yritystaustani takia minun on ollut hankala päästä mukaan piireihin, joissa coneja järjestetään. Päädyin siis kokeilemaan oman conin järjestämistä ja se oli minulle erittäin positiivinen kokemus.

Mitä tulee taas Chibin tuottoihin… Kukin voinee laskea, että 600 x 3-5 euroa tekee keskimäärin 1800-3000 euroa. Con vaatii työtä useita kuukausia ennen tapahtumaakin ja kun maksettavana on vuokrat ja muut kulut, niin kyse ei ole miljoonabisneksestä, vaan enemmänkin harrastuksesta.

Piraattitavaroissa suosittelisin vilkaisemaan esimerkiksi Desuconin harrastamaa piraattilinjaa ja myyjiä, jotka se on jättänyt ulkopuolelle ennen päätösten tekemistä. Omoi jäi Desuconin jälkeen tauolle kaikista kesän tapahtumista, koska firman omistaja oli raskaana eikä siinä tilassa voi lähteä rankkaan kokopäivätyöhön. Tämän vuoksi häntä ei näkynyt Nekoconissa.

Chibiconin ongelma myyjille on se, että se on pieni ja sijainnut Kuopiossa/kaukana Helsingistä. Monille tahoille on matkaan lähteminen kariutunut siihen, että matka-, yöpymis-, ruoka- ja myyjäkulujen takia ei yksinkertaisesti kannata lähteä pieniin tapahtumiin, jotka ovat toisella laidalla Suomea. Esimerkiksi Sangatsu Manga on osallistunut Chibiconeihin lähettämällä paikalle tavaraa, jonka jälkeen töihin on palkattu kuopiolainen harrastaja myyjäksi. Muilla myyjillä ei kuitenkaan ole ollut vastaavia lähetyspalveluita käytössään, joten heillä tällainen ei ole onnistunut, vaikka sitä on ehdotettu.

Chibiconeista on kuitenkin aina löytynyt iso joukko myyjiä, itse asiassa huomattavasti isompi kuin mitä 600 hengen conit tavallisesti keräävät. Esimerkiksi tämän vuotisessa Chibiconissa oli seitsemän eri firman edustajia, joista kolme (Urumi mukaan laskien) myi oheistuotteita. Vertailun vuoksi: Kawaconissa myyntipöytäsponsoreita oli kaksi, Shiroconissa kaksi ja isomman kokoluokan Bakaconissa kahdeksan.
Kirjoitan asiasta piakoin myös pidemmän jutun, jossa kommentoin enemmän adressia ja mukana olemistani. Pistän linkin tänne heti, kun saan tekstin tehtyä.

Edit: Eli tässä blogikirjoitusta aiheesta. Jep, se on taas kilometriteksti.


Jos ihmisillä on vielä kysyttävää Chibiconista, Urumista tai adressista, voi kysymyksiä pistää tähän topiciin, Urumin alueelle, Chibiconin topiceihin tai yksityisviestillä. Yleisesti toivoisin vain, että kun kysymyksiä tulee, niin niistä ilmoitettaisiin myös minulle, koska en pysty seuraamaan koko Anikia/blogikeskusteluita aktiivisesti, jolloin en voi vastata kaikkiin heränneisiin kysymyksiin.

Otan aina ilomielin palautetta vastaan, koska erityisesti silloin, kun on kyse kirjoitetusta tekstistä, tulee helposti väärinymmärryksiä etenkin, kun puhutaan kirjoituksen sävystä. Myös huhupuheet hankaloittavat asioita usein ja minusta asioista on paras puhua suoraan.

Voisin myös tässä nostaa esille, että tällä hetkellä adressissa tunnutaan keskittyvän sen hölmöimpiin yksityiskohtiin ja siihen, mitä rivien välistä voi lukea. Kovin moni ei kuitenkaan ole kiinnittänyt huomiota siihen, että Anime-lehti ei korjannut mitään asiavirheitä jutuista, vaikka näin Uusitalon linkittämässä vastauksessa lupailtiinkin.

En ole myöskään huomannut, että kukaan olisi kommentoinut mitenkään esimerkiksi journalistiliiton ohjeita, vaikka itselleni ne olivat erityisen tärkeä syy tulla mukaan adressiin. Anime-lehti ei kuulu kyseiseen järjestöön, mutta ohjeet ovat yleispätevät ja minusta niihin kannattaisi tutustua. Listan ohjeet ovat hyvin yksinkertaisia eli eivät mitään rakettitiedettä, vaan enemmänkin asioita, joita odotetaan lukiolaiselta esseetä/tutkielmaa kirjoittaessa. Tämä lista on adressista, mutta olen lisännyt siihen huomautuksia Chibiconiin liittyen, jotka olisi ilmeisesti pitänyt osata ottaa mukaan jo adressissa. Lisäykset ovat kursiivissa:

AMMATILLINEN ASEMA
4. Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan.
Petteri Uusitalo on käyttänyt asemaansa väärin. Hän on markkinoinut omia luentojaan mm. animelehden facebook sivuilla. Hän kuului Desuconin viralliseen järjestäjäryhmään vielä kesäkuussa sen jälkeen, kun jutut esim. Bakaconista oli julkaistu ja vaikuttaa vahvasti yhä tapahtumassa.
Chibiconin jutusta keskusteltaessa esiin nostettiin myös Urumin kautta lehteen lahjoitettavat oheistuotteet. Rahasta tai muista hyödykkeistä ei tulisi keskustella samalla, kun puhutaan juttujen julkaisemisesta. Se asettaa erityisesti lehden luotettavuuden epäilyksen alle.

7. Myös toisen työtä käytettäessä on noudatettava hyvää tapaa. Lähde on mainittava, kun käytetään toisen julkaisemia tietoja.
Hyvin harvoissa con-jutuissa on mainittu lähteitä, vaikka jutut olisikin kerätty keskustelupalstoilta tai blogeista.

TIETOJEN HANKKIMINEN JA JULKAISEMINEN
8. Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.
Katso liite 1.

9. Työtä tehdessään journalistin on suositeltavaa ilmoittaa ammattinsa. Tiedot on pyrittävä hankkimaan avoimesti. Jos yhteiskunnallisesti merkittäviä seikkoja ei voida muutoin selvittää, journalisti voi tehdä haastatteluja ja hankkia tietoja myös tavallisuudesta poikkeavilla keinoilla.
Useilta tahoilta on tullut tieto, että Uusitalo ei ole esitellyt itseään kerätessään tietoja juttuunsa tai ottaessaan valokuvia. Esimerkiksi moni vapaaehtoistyöntekijä ei tiennyt lainkaan kommentoivansa anime-lehteen, vaikka Uusitalo on pääasiassa heiltä saanut haastattelumateriaalinsa.

10. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu.
Tietoja ei ole tarkistettu ohjelmavastaavilta, pääjärjestäjiltä, järjestöjen puheenjohtajilta jne.

11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Myöskään kuvaa tai ääntä ei saa käyttää harhaanjohtavasti.
Kaikki con-jutut on kirjoitettu puhtaasti henkilökohtaisina mielipidejuttuina kuten myös monet Facebook/Twitter ym. uutisoinnit. Uusitalo ei tee mitään rajaa keksimiensä, spekuloimiensa ja tosiasioiden välille. Sen sijaan Uusitalon lehdessä kirjoittama artikkeli Vocaloideista oli selkeästi faktapohjainen.

12. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.
Tietolähteinä on käytetty vapaaehtoistyövoimaa sekä väärän alan vastaavia eikä asioihin perehtyneitä järjestäjiä.

16. Ilmoitusten ja toimituksellisen aineiston raja on pidettävä selvänä. Piilomainonta on torjuttava.
On hyvin hankala erottaa Desucon artikkeleiden journalismi puhtaasta mainoksesta ja hypetyksestä. Uusitalo käyttää myös anime-lehden facebook osiota omien luentojensa mainostamiseen.
Sama koskee Chibiconista kirjoitettua artikkelia, koska samassa yhteydessä puhuttiin tuotelahjoituksista Anime-lehdelle.

HAASTATELTAVAN JA HAASTATTELIJAN OIKEUDET
17. Haastateltavalla on oikeus saada ennakolta tietää, millaisessa asiayhteydessä hänen lausumaansa käytetään. Hänelle on myös kerrottava, jos haastattelua voidaan käyttää useissa eri välineissä. Haastateltavalle pitää aina kertoa, onko keskustelu tarkoitettu julkaistavaksi vai ainoastaan tausta-aineistoksi.
Uusitalo ei ole kertonut, aikooko hän käyttää kyselemäänsä aineistoa lehden jutuissa taustamateriaalina tai suorana lainauksena. Hän on poiminut myös foorumeilta suoria lainauksia lehteen ilman, että asiaa on ilmoitettu etukäteen.

18. Haastateltavan pyyntöön tarkastaa lausumansa ennen julkaisemista on syytä suostua, jos julkaisuaikataulu sen mahdollistaa. Tarkastamisoikeus koskee vain haastateltavan omia lausumia, eikä sillä saa luovuttaa journalistista päätösvaltaa toimituksen ulkopuolelle.
Liitteeen 2 ensimmäisessä linkissä sivulla kaksi Animecon tapahtuman vapaaehtoistyöntekijä haluaisi tietää miten hänen sanomisiaan tullaan käyttämään lehden artikkeleissa, mutta Uusitalo vain vihjailee asiasta ja sen selkeästi sijaan ottaa käydystä keskustelusta lisää materiaalia artikkeliin.


VIRHEEN KORJAUS JA OMA KANNANOTTO
20. Olennainen virhe on korjattava heti tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla ja lisäksi julkaisussa, jossa virhe on alun perin ollut.
Mitään jutuissa olleita virheitä ei ole korjattu. Juttuja ei korjattu myöskään adressin toimittamisen jälkeen, vaikka vastauksessa niin luvattiin.

21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.
Liite 2, yksityiset henkilöt. Kummallekaan kritisoinnin kohteena olevista henkilöistä ei ilmoitettu asiasta etu- tai jälkikäteen.

YKSITYINEN JA JULKINEN
27. Yksityiselämään kuuluvia erityisen arkaluonteisia seikkoja voi julkaista vain asianomaisen suostumuksella tai jos niillä on poikkeuksellista yhteiskunnallista merkitystä. Yksityiselämän suoja on otettava huomioon myös kuvia käytettäessä.
Katso liite 2

30. Julkistakin aineistoa julkaistaessa pitää ottaa huomioon yksityiselämän suoja. Kaikki julkinen ei välttämättä ole julkaistavissa. Erityistä varovaisuutta on noudatettava, kun käsitellään alaikäisiä koskevia asioita.
Liite 3 ja vaikutukset alaikäisiin harrastajiin.
Viimeksi muokannut Urumi, Pe Joulu 23, 2011 10:16. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
Lunic
Viestit: 21
Liittynyt: La Touko 19, 2007 20:55
Paikkakunta: Tampere

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Lunic » Ti Joulu 20, 2011 14:34

Koko adressi olisi saavuttanut tarkoituksensa paremmin, jos sitä ei olisi lähetetty nimettömänä salaviestinä H-Townille, vaan esimerkiksi lähettämisen lisäksi julkaistu avoimena kirjeenä, jossa ihmiset esiintyisivät omilla mielipiteillään ja nimillään.

Uusitalo on lehtensä päätoimittaja, hän päättää mitä sillä tekee ja mitä sinne painaa jollei hänen esimiehensä toisin sano. Hän voi kuunnella palautetta, jos tahtoo, joka on tietysti toivottavaa ja palautetta on myös toivottavaa antaa. Tällä kertaa se palautteen muoto vain onnistui aiheuttamaan täysin turhan sirkuksen.

Muistettakoon, että hän on melko kokematon päätoimittaja (tietääkseni), mutta ei sekään ole tekosyy, kun virheitä sattuu. Ja niitä sattuu jokaiselle. Näistä virheistä häntä olisi voinut muistuttaa tavallisella palautepostilla, sen sijaan että oltaisiin lähdetty suurentelemaan asiaa ja tekemään kärpäsestä härkänen.

Avatar
Japsu
Viestit: 156
Liittynyt: Ma Touko 05, 2008 19:03
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Japsu » Ti Joulu 20, 2011 15:22

Tsubasa kirjoitti:Mainittakoon siis, että listaan on luvatta lisätty ainakin Tracon
Annan toimitusjohtaja Peltomäelle 11. lokakuuta 2011 lähetetyn Tracon ry:n virallisen vastineen puhua puolestaan:
Tracon ry kirjoitti: VASTINE LASSI VÄÄNÄSEN ADDRESSIIN

Arvon toimitusjohtaja Peltomäki,

Lassi Väänänen on lähestynyt teitä addressilla, jossa vaaditaan puuttumaan Anime-lehden päätoimittajan Petteri Uusitalon toimintatapaan. Väänänen väittää addressissaan allekirjoittajiin lukeutuvan mm.

"Tracon: Pääjärjestäjä Mitja Mieskolainen"

Tracon ry ei ole antanut lupaa käyttää nimeään addressissa. Niinikään Tracon VI -tapahtuman järjestäjien ydinryhmä eli conitea ei ole tällaista lupaa antanut. Myöskään Mitja Mieskolainen ei ole antanut yksityishenkilönä lupaa liittää nimeään addressiin. Väänänen on toiminut väärin väittäessään virheellisesti Traconin tai Mitja Mieskolaisen allekirjoittavan hänen addressinsa.

Vastineen allekirjoittajat eivät ota kantaa Väänäsen vaatimuksiin mutta toivovat, että harrastetapahtumia ja -yhteisöjä sekä niiden aktiivihenkilöitä käsitellään lehdistössä objektiivisesti, tasapuolisesti ja faktat tarkistaen.

Tracon ry:n hallitus on kokouksessaan yhdistyksen sääntöjen mukaisessa järjestyksessä päättänyt tämän vastineen antamisesta, ja conitea on vastineen konsensuksellaan hyväksynyt.

Tampereella 11. lokakuuta 2011

Itseään edustaen
Mitja Mieskolainen

Tracon ry:n puolesta
Otto Martin, varapuheenjohtaja

Jakelu: Antti Peltomäki
Tiedoksi: Petteri Uusitalo, Lassi Väänänen
Terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Viestintävastaava, Tracon 7
viestinta12 ät tracon.fi

Avatar
Corvus
Viestit: 30
Liittynyt: La Heinä 17, 2004 18:15
Paikkakunta: Helsinki

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Corvus » Ti Joulu 20, 2011 19:00

jtn kirjoitti: Yhdistystoiminnassa tai ylipäätään harrastustoiminnassa aktiivisesti mukana olevan henkilön mielestä tämä voi olla isokin juttu
Onneksi ei kaikkien. Tässä Yliopiston animen ja mangan virallinen kanta:

http://imgur.com/wbzyP

--
Topias Heinonen
Yliopiston anime ja manga
Varapuheenjohtaja

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja jtn » Ti Joulu 20, 2011 20:52

Corvus kirjoitti:
jtn kirjoitti: Yhdistystoiminnassa tai ylipäätään harrastustoiminnassa aktiivisesti mukana olevan henkilön mielestä tämä voi olla isokin juttu
Onneksi ei kaikkien. Tässä Yliopiston animen ja mangan virallinen kanta:
Corvus, olenko koskaan kertonut kuinka paljon rakastan Yamaa ja kunnioitan niitä arvoja, joita se edustaa?

Muoks: ja osanottoni Urumille. Tuskinpa tässä keskustelussa mahdollisia journalistisia virheitä tullaankaan käsittelemään; pilkunviilaus on aina nettikeskusteluissa se olennaisin.
Viimeksi muokannut jtn, Ti Joulu 20, 2011 21:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Jussi Nikander

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja niidel » Ti Joulu 20, 2011 20:59

Tsubasa kirjoitti:
Manifesti kirjoitti:Me, allekirjoittaneet, olemme huolestuneita Anime-lehden nykyisestä linjasta ja vaadimme, että Anime-lehti tulee harkitsemaan vakavasti uutisoinnin linjaansa tulevaisuudessa. Erityisesti toivoimme huomiota kiinnitettävän päätoimittaja Petteri Uusitalon kirjoittamiin juttuihin tapahtumista, järjestöistä ja suomalaisesta anime-harrastajakunnasta - lehden suurimmasta kohdeyleisöstä. Jokainen nimensä alla olevaan listaan lisännyt seisoo yhteisen vetoomuksemme takana.

Helsingin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Mia Kallio
Jinsei, Porin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Aino Helin
Jotkut, Joensuun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Hanna Huttunen
Mamy, Mikkelin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Pauliina Hahl
Omake, Oulun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Minna Mäkinen
Tsukiai, Jyväskylän anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Timo Nieminen
Turun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Henri Miettinen
Kamy, Kuopion anime- ja mangayhdistys: Varapuheenjohtaja Pasi Savolainen

Kawacon: Pääjärjestäjä Ella Riikonen
Animecon: Pääjärjestäjä Kati Oksanen
Bakacon: Pääjärjestäjä Suvi Liukkonen
Tracon: Pääjärjestäjä Mitja Mieskolainen
Chibicon: Pääjärjestäjä Helena Lipponen
Nekocon: Pääjärjestäjä Lassi Väänänen
Katsotaanpa näitä allekirjoituksia:

Bakacon on asiaan kantansa ilmoittanut, eli voitaneen katsoa, että Bakacon on varmuudella mukana. Samoin Chibicon ja oletettavasti myös Nekocon, koska sen pääjärjestäjä on tämän viestiketjunkin perustanut.

Sen sijaan Tracon on sanoutunut asiasta julkisesti irti. Samoin voidaan huomata, että esimerkiksi Tsukiain allekirjoitus tapahtui lainvastaisesti alle 18-vuotiaan puheenjohtajan johdolla ja käsittelyyn liittyy muutakin lain ulkopuolelle menevää, ks. tämä Nip Nongin postaus (ko. blogi on Desuconin tämänhetkisen PJ:n oma blogi). Tiettävästi Tsukiain uusi, lain vaatimukset täyttävä hallitus ei vahvistanut ko. adressiin liittymistä.

Omaken ja Animeconin allekirjoitukset ovat hyvinkin ymmärrettäviä, ottaen huomioon, että salakuvausjutussa arvosteltiin nimenomaan Omaken PJ:tä ja Animecon-raportissa arvosteltiin tapahtuman pääjärjestäjää varsin kovin sanakääntein.

Helsingin anime- ja mangaseuraa sen sijaan ei ole olemassakaan, kuten jo todettu. Näiden lisäksi tiedossani on, että ainakin yhdessä seurassa adressin on allekirjoittanut lähinnä seuran puheenjohtaja ilman hallituskäsittelyä - sitä, onko tämä seuran sääntöjen mukaista, en tiedä, mutta ainakin adressin sisältö oli jäänyt ilmeisen epäselväksi.

Ekstrana - käsittääkseni, olen pyytänyt asianomaisilta selvitystä - Turun Animeseurassa puheenjohtaja oli jättänyt hallituksen päätökseen eriävän mielipiteen, vaikka hallitus sinällään olikin adressiin osallistumisen hyväksynyt. Tilanne näyttää siis tältä:


Helsingin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Mia Kallio (Seuraa ei ole)
Jinsei, Porin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Aino Helin - ?
Jotkut, Joensuun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Hanna Huttunen? - Jotkutin tekniikka- ja jäsenvastaava Antti Myller on 22.12.2011 ilmoittanut, että asiaa ei ainakaan Jotkutin hallituksessa ole käsitelty. Jos Huttunen on mennyt adressiin osallistumaan, hän on tehnyt sen ilman hallituksen mandaattia.
Mamy, Mikkelin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Pauliina Hahl - Pauliina Hahl on 23.12.2011 ilmoittanut, ettei ole koskaan allekirjoittanut adressia itse tai varsinkaan yhdistyksensä puolesta, vaikka onkin adressista LAV-Kitsunen kanssa puhelimitse keskustellut.
Omake, Oulun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Minna Mäkinen - Osanotto vahvistettu; Anime-lehti arvostellut PJ:n toimintaa salakuvaustapauksessa
Tsukiai, Jyväskylän anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Timo Nieminen - Osanotto tapahtunut lainvastaisesti; puheenjohtaja ollut alaikäinen; uusi hallitus ei vahvistanut osanottoa
Turun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Henri Miettinen - Animeseuran hallitus käsittääkseni hyväksynyt adressiin liittymisen, mutta puheenjohtaja jättänyt eriävän mielipiteen (selvityksen alla)
Kamy, Kuopion anime- ja mangayhdistys: Varapuheenjohtaja Pasi Savolainen - Osanotosta ei käsittääkseni epäselvyyksiä; KAMY toiminut Nekoconin järjestävänä organisaationa jota arvosteltu

Kawacon: Pääjärjestäjä Ella Riikonen? - Kawaconin talousvastaava Antti Myller on 22.12.2011 ilmoittanut, että Kawaconissa on 3 pääjärjestäjää joista Riikonen on yksi. Muut pääjärjestäjät eivät ole olleet asiasta tietoisia eikä asiasta ole coniteassa keskusteltu, joten jos Riikonen on adressiin osallistunut, hän on tehnyt sen omin päin.
Animecon: Pääjärjestäjä Kati Oksanen - Osanotto vahvistettu; Anime-lehti arvostellut Animeconia ja conin pääjärjestäjää rankoin sanankääntein
Bakacon: Pääjärjestäjä Suvi Liukkonen - Osanotto vahvistettu; Anime-lehti arvostellut Bakaconia rankoin sanankääntein; artikkelin paikkansapitävyys kiistetty. Osallistumiseta päätetty hallituksen kokouksessa.
Tracon: Pääjärjestäjä Mitja Mieskolainen (Suostumusta ei annettu)
Chibicon: Pääjärjestäjä Helena Lipponen - Osanotto vahvistettu
Nekocon: Pääjärjestäjä Lassi Väänänen - Osanotto vahvistettu; Anime-lehti arvostellut Nekoconia rankoin sanankääntein; artikkelin paikkansapitävyys kiistetty

Näiden lisäksi ainakin:

(Helsingin) Yliopiston Anime ja Manga (YAMA): Ei mukana
Kehittyvien conien Suomi ry / Desucon: puheenjohtaja / pääjärjestäjä Antti Myyrä: Ei mukana
Hidoi: Ei edes pyydetty osallistumaan
Otakut: Desuconin pääjärjestäjä Antti Myyrä ollut yhteydessä puheenjohtaja Mia Heliniin, joka kertonut, ettei adressista ainakaan Otakutin hallituksessa ole ollut puhetta, joten ei ole mahdollista, että Otakut olisi adressissa mukana.

Olisi mukava kuulla näiden muiden yhdistysten kanta asiaan ja että kuka päätöksen on tehnyt - puheenjohtaja yksin, hallitus vai yhdistyksen kokous ja miten asia on näille esitetty. Kuten sanoin, ainakin yhdessä tapauksessa adressin sisältö oli jäänyt ilmeisen epäselväksi.

Edit 21.12.2011 0:03: Hidoin tilanne lisätty; Bakaconin kohdalta tarkennuksia.
Edit 23.12.2011 8:47: MAMY:n, Jotkutin ja Otakutin tilanteeseen selvennyksiä, Kawaconin tilanne selvitetty
Viimeksi muokannut niidel, Pe Joulu 23, 2011 09:53. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Avatar
Japsu
Viestit: 156
Liittynyt: Ma Touko 05, 2008 19:03
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Japsu » Ti Joulu 20, 2011 22:26

Ja vielä Tampereen seudulla vaikuttavan Anime- ja mangayhteisö Hidoi ry:n puolesta voin kertoa, että Hidoita ei ole edes kysytty osallistumaan adressiin.

Terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Rahastonhoitaja, Anime- ja mangayhteisö Hidoi ry
japsu ät hidoi.fi

Suvi
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 10:12

BakaCon ry:ltä

Viesti Kirjoittaja Suvi » Ke Joulu 21, 2011 00:52

BakaCon ry on päättänyt addressiin osallistumisesta hallituksessa ja tapahtumaamme koskeva artikkeli on ruodittu hallituksessa. BakaCon ry on siis lähtenyt yhdistyksenä mukaan addressiin, ei yksittäisen henkilön päätöksellä. Alkuperäisessä allekirjoituslistauksessa on vihreellisesti ilmoitettu allekirjoittajaksi puheenjohtajamme Suvi Liukkonen. Allekirjoituslista korjattiin jälkeenpäin.

BakaCon ry on osallistunut addressiin omaa tapahtumaamme koskevan artikkelin pahojen asiavirheiden vuoksi.

- BakaCon ry:n hallitus

BakaCon ry
hallitus(at)bakacon.fi

Sinu
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 13:53

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Sinu » Ke Joulu 21, 2011 04:17

jtn kirjoitti:Sitä päättää pitkästä aikaa käydä katsomassa josko voorumeilla on yhtään mitään, ja kappas. Juuri kun olin vähitellen onnistunut tuudittautumaan siihen harhaluuloon, että tämän maan animuharrastusyhteisö olisi vihdoinkin kasvamassa aikuiseksi. No, on sillä vielä 14 ja puoli vuotta aikaa jos haluaa ennättää ennen esikoistani.

Myönnän suoraan, että tämä keskustelu ja siihen liittyvät taustat olivat liian pitkiä että jaksaisin niitä lukea, ja liittyvät asioihin joista en lopultakaan enään jaksa pahemmin välittää. Kuitenkin, koska moinen ei ole koskaan estänyt minua esittämästä tyhmiä mielipiteitä sanon seuraavaa:

A. Animelehdellä ei ole mitään velvollisuutta kirjoittaa mistään tapahtumasta, jos päätoimittajaa ei kiinnosta moista juttua lehdessään julkaista.
B. Sinänsä kai, jos päätoimittaja niin haluaa, hän voi kuvailla jokaista tapahtumaa maailman paskimmaksi. Ja jos niin haluaa, hän voi ylistää jotain tiettyä tapahtumaa maailman parhaaksi. Ja tämä tapahtuma voi olla Desucon. Eikä hän ole tehnyt mitään väärää.
C. Siitä en sano mitään kuinka FIKSUA moinen käytös olisi.
D. Lehti ei ymmärtääkseni saa kuitenkaan mennä henkilökohtaisuuksiin.
E. Haluaisin edelleen tietää adressissa mainitusta väkisinmakuusta riittävästi yksityiskohtia jotta voisin varmistua siitä että moinen rikos on oikeasti tapahtunut. Tähän mennessä saamani info viittaa lähinnä siihen, että koko juttu on tuulesta temmattu.
F. Yhdistystoiminnassa tai ylipäätään harrastustoiminnassa aktiivisesti mukana olevan henkilön mielestä tämä voi olla isokin juttu, mutta nykyään aika totaalisesti ulkopuolisen näkökulmasta katsoen tämä koko homma - lehden tyylistä alkaen ja tähän julkiseen nahisteluun päättyen - vaikuttaa naurettavalta. Täten lienee parasta että Karthago tuhotaan.
On täällä sentään yksi jonka kommentteja kehtaa lukea ilman myötähäpeää. Kiitos tästä!

Ei kai tämä ole vain käänynyt keskusteluksi, jossa aikuiset ihmiset yrittävät vakuuttaa muulle maailmalle olevansa asiassa vähemmän pahoja kuin juuri ne toiset aikuiset ihmiset? Kilometriviestit eivät ole enää uskottavia, vaikka siellä seassa on oikeasti ihan huomioimisen arvoisia yksityiskohtia (kuten jtn:n mainitsema D kohta, jos esimerkkejä kaipaatte). Ymmärrän, että monilla on tässä muutakin kuin henkilökohtainen maine esillä, mutta ettekö tiedä, että räpiköimällä vajoaa vain syvemmälle juoksuhiekkaan.
Aihe on silti hyvin tervetullut ja kiinnostava, mutta olisi kiva jos sen käsittelyssä päästäisi eteenpäin.
Hides my true shape, like Dorian Gray.

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja niidel » To Joulu 22, 2011 01:22

Tein ajankulukseni pienen analyysin adressista ja tulokset olivat seuraavanlaiset:

Asiallista ja tärkeää kritiikkiä oli adressissa 17 argumenttia (17%).
Kiikunkaakun-kritiikkiä oli adressissa 25 argumenttia (26%).
Huomiotta jätettäviä, perusteettomia argumentteja oli 54 argumenttia (56%).

Suuri osa asia-argumenteista koski yksittäisten henkilöiden arvostelua ja lähteiden tarkastamista.
Huomiotta jätettävät argumentit taas koskivat lehden linjavalintoja, sisällöllisiä valintoja ja muutamassa tapauksessa haluttiin estää seurojen tms. johtohenkilöiden arviointia, mikä on omasta mielestäni varsin huolestuttavaa.
Kiikun kaakun -argumenteissa taas oli osa asiaa, osa ei. Niissä oli kyse esimerkiksi siitä, että vaikka jokin tieto oli varmistettu, sen olisi voinut helposti tarkistaa pätevämmältä henkilöltä tai sitä, millaisena lähteenä ja miten esimerkiksi keskustelufoorumeja kannattaa käyttää.

Koko analyysin voi lukea Bubukuutista: Analyysissä: Vihamanifesti.

(Näiden lisäksi kirjoituksen jutussa on myös linkitettynä yksi aiempi asiaan liittyvä kirjoitukseni, johon oli päässyt tulemaan pari väärinymmärryksestä johtuvaa asiavirhettä, jotka on nyt korjattu.)
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja AM » To Joulu 22, 2011 10:25

Jotkut ei ole kyseistä asiaa käsitellyt yhdessäkään hallituksen kokouksessa tänä vuonna, joten se on korkeintaan puhenjohtajan henkilökohtainen allekirjoitus ei yhdistyksen virallinen.

Kawaconilla oli kolme pääjärjestäjää: Laura Räsänen, Emilia Erola & Ella Riikonen. Eikä myöskään Kawaconin coniteassa tullut kyseisestä asiasta julkista keskustelua, joten tässäkin tapauksessa allekirjoitus on henkilökohtainen.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
kyokugaisha
Viestit: 545
Liittynyt: Ti Huhti 08, 2008 12:32
Paikkakunta: Joensuu~Mikkeli

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja kyokugaisha » Pe Joulu 23, 2011 05:18

Manifesti kirjoitti:Me, allekirjoittaneet, olemme huolestuneita Anime-lehden nykyisestä linjasta ja vaadimme, että Anime-lehti tulee harkitsemaan vakavasti uutisoinnin linjaansa tulevaisuudessa. Erityisesti toivoimme huomiota kiinnitettävän päätoimittaja Petteri Uusitalon kirjoittamiin juttuihin tapahtumista, järjestöistä ja suomalaisesta anime-harrastajakunnasta - lehden suurimmasta kohdeyleisöstä. Jokainen nimensä alla olevaan listaan lisännyt seisoo yhteisen vetoomuksemme takana.

---
Mamy, Mikkelin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Pauliina Hahl
---
niidel kirjoitti:Olisi mukava kuulla näiden muiden yhdistysten kanta asiaan ja että kuka päätöksen on tehnyt - puheenjohtaja yksin, hallitus vai yhdistyksen kokous ja miten asia on näille esitetty. Kuten sanoin, ainakin yhdessä tapauksessa adressin sisältö oli jäänyt ilmeisen epäselväksi.
Ihan nyt selventääkseni: MAMY Mikkelin Anime ja Manga Yhdistys ry ei ole koskaan suostunut kyseisen manifestin adressin allekirjoittamiseen - meiltä ei ole edes kysytty asiaan lupaa.

Vielä pari tuntia sitten en ollut edes koskaan nähnyt kyseistä manifestia adressia tai ollut tietoinen sen olemassaolosta tai sisällöstä, eikä sitä tai sen allekirjoittamista olla koskaan käsitelty MAMY ry:n hallituksen kokouksessa: näin ollen minulla ei edes olisi henkilökohtaisesti valtuuksia allekirjoittaa mitään tällaista julkilausumaa MAMY ry:n nimissä, enkä ole sellaista koskaan tehnytkään. Ainoa minkä keksin syyksi siihen, että MAMY ry:n nimi on tuolla listalla, on se että Lassi Väänänen soitti minulle kesällä erittäin epäselvän puhelun, johon satuin epäonnekseni vastaamaan. Vaikka en ottanut asiaan mitään kantaa eikä minulta suoraan kysytty manifestiin adressiin osallistumisesta, ilmeisesti pelkkä asiasta yksityishenkilönä keskusteleminen riitti oikeuttamaan MAMY ry:n nimen lisäämiseen tuohon listaan.

Lisäksi uskaltaisin väittää, että vaikka MAMY ry:ltä olisikin kysytty reilusti ja suoraan mielipidettä ja/tai lupaa kyseisen manifestin adressin allekirjoittamiseen, niin todennäköisesti hallituksemme (ja suurella todennäköisyydellä jopa jäsenenemistömme kanta) olisi ollut sellainen, ettemme olisi manifestia adressia silloinkaan allekirjoittaneet. Tämä tosin on nyt omaa arviotani; voin suorittaa asiasta jäsenistömme ja hallituksemme keskuudessa kyselytutkimuksen mahdollisimman pian mikäli joku kokee sen tarpeelliseksi.

Olen paitsi yksityishenkilönä, mutta myös MAMY ry:n puheenjohtajana ja edustajana erittäin loukkaantunut tavasta, jolla yhdistyksemme on vedetty mukaan asiaan ilman sen suostumusta. Aion ottaa yhteyttä Lassi Väänäseen heti kunhan aamu sarastaa, ja vaatia erittäin perusteltuja selityksiä tapahtuneelle. Lisäksi aion ottaa yhteyttä Anime-lehteen päin, vaikka ilmeisesti jupakka on jo käsitelty ja maito tosiaan maassa. Inhottavasti tulee sellainen olo, että koko jupakka yritettiin livauttaa huomaamatta ohi, ja vielä inhottavampaa on että se taisi onnistua. Toivon todella että tälle asialle voi tehdä vielä jotain (vaikka se ilmeisesti epätodennäköistä onkin) ja MAMY ry:n nimen saa pois kyseisen manifestin adressin allekirjoituksista.

Terveisin,

Pauliina Hahl,
MAMY Mikkelin Anime ja Manga Yhdistys ry:n puheenjohtaja
email: mamyry@gmail.com


Tarkemman selostuksen siitä, miten tämä homma omalta osaltani meni voi lukea Bubukuutin blogin kommenteista, tai sitten tästä:
Spoiler:
Siis HETKINEN nyt.

Miten ja miksi MAMY ry:n (ja minun?) nimi on tuossa listassa? D:

En ole:

1) nähnyt kyseistä manifestia ennen tämän blogikirjoituksen (ja siinä olleiden linkkien) lukemista

2) antanut lupaa omani tai yhdistyksemme nimen käyttöön

3) ole edes ottanut asiaan koskaan mitään kantaa.

Eli siis mitä kettua, LavKitsune?

Minulla on tosin paha aavistus siitä, missä asiat ovat voinett männä näin komeasti kuusikkoon. Muistan hämärästi saaneeni kyseiseltä henkilöltä tänä kesänä Animeconin jälkeen(?) yhden sangen sekavan puhelun, josta ymmärsin sen verran että ilmeisesti hänen mielestään Anime-lehti oli nyt tehnyt jotain väärin, ja että siihen pitäisi puuttua. En ottanut asiaan mitään kantaa, koska tapanani ei ole lähteä suin päin mukaan kaikenmaailman barrikadeille, aivan kuten tapanani ei ole hypätä pää edellä tuntemattomaan järveen. Kuuntelin kuitenkin kohteliaasti mitä hänellä oli sanottavanaan ja yritin päästä kärryille siitä, mistä hän oikein puhui. Lopuksi hän pyysi minua vielä pitämään koko keskustelunaiheen salassa, jopa muistaakseni yhdistyksemme jäseniltä (jos oikein muistan). Puhelun päätyttyä tunnelmani olivat erittäin sekavat ja hämmentyneet, mutta koska tunsin onnistuneeni pysyttelemään ilmeisen sotkuisessa ja puolien valitsemista vaativassa asiassa mukavan neutraalina olematta kuitenkaan epäkohtelias, tulin siihen tulokseen että no harm done, katsotaan miten asia lähtee kehittymään jos on kehittyäkseen. Minulle jäi sellainen kuva, että herra LavKitsune ottaisi vielä uudemmankin kerran yhteyttä sitten joskus, tosin tuota yhteydenottoa ei koskaan kuulunut. Ja sitten autuaasti unohdinkin koko puhelun.

Kunnes törmäsin tällaiseen kivaan jouluyllätykseen -____-”

Herra LavKitsune ei missään vaiheessa puhelua tai sen jälkeen maininnut, että käydyn puhelinkeskustelun sisältö tai hänen siitä vetämänsä omat johtopäätökset olisivat jollain lailla sitovia tai johtaisivat jonkinlaisiin virallisiin toimenpiteisiin. Minä luulin puhuvani (erittäin hämmentyneenä) yksityishenkilönä – en puheenjohtajana – toiselle yksityishenkilölle, enkä todellakaan antavani yhdistykseni virallista lausuntoa (tai edes omaani) kyseisestä asiasta. Minulla ei edes ole oikeuksia antaa yhdistyksemme virallista kantaa tällaisiin asioihin ennen kuin olen keskustellut asiasta muun hallituksemme kanssa ja saanut valtuutuksen yhdistyksen kannan antamiseen. Muistaakseni koko manifestia ei edes mainittu puhelun aikana, saati kysytty lupaa nimiemme siihen liittämiseen – eipä sillä että herra LavKitsune olisi kyseisestä dokumentista vaivautunut meille “asianomaisille” sen laatimisen jälkeenkään ilmoittamaan. Olisi mennyt itseltäni koko manifestijupakasta kuulemiseen todennäköisesti todella kauan tai en olisi siitä kuullut ollenkaan (vaikka tätä blogia yleensä seuraankin) ilman erään tarkkaavaisen jäsenemme huomautusta.

Vielä kertaalleen: Koska en ole koskaan ottanut virallisesti (enkä epävirallisesti) mitään kantaa kyseiseen asiaan enkä todellakaan ole allekirjoittanut saati koskaan aiemmin nähnyt kyseistä manifestia, haluaisin että MAMY ry:n nimi ja oma nimeni poistettaisiin tuosta tämän blogin listasta, kiitos kaunis~ Lisäksi olen lähes 100% varma (ja MAMY-paitani syön, mikäli väärässä olen tämän asian suhteen), että paitsi MAMY ry:n hallituksen mutta myös jäsenenemistömme mielipide on todennäköisesti sellainen, ettemme olisi allekirjoittaneet manifestia siinäkään tapauksessa jos meiltä olisi sitä reilusti suoraan kysytty. Itse manifestin allekirjoituslistaan ette varmaan kuitenkaan valitettavasti voi vaikuttaa(?), joten aion ottaa yhteyttä herra LavKitsuneen itseensä heti huomenaamulla, kunhan on suhteellisen säädyllinen kellonaika. Olkoon jouluaatonaatto. Pake is NOT amused, ja vaatii erittäin pätevää selitystä. =_______=

Miten minun pitäisi muuten toimia tämän asian suhteen? Paitsi yksityishenkilönä, mutta ennen kaikkea myös MAMY ry:n puheenjohtajana ja yhdistyksemme edustajana tunnen oloni hyvin loukatuksi kun meidät on sotkettu (tietämättämme!) tällaiseen jupakkaan :< Toivon todella ettei MAMY ry:n nimen yhdistämisestä tähän manifestiin koidu yhdistyksellemme minkäänlaista haittaa. Eipä sillä että mielelläni omaakaan nimeäni näkisin kyseisen manifestin allekirjoituksessa =___= Ilmeisesti emme ole ainoita, jotka on vedetty tähän jupakkaan vasten tahtoamme ja/tai tietämättämme: miten muut aikovat ryhtyä asiaa selvittämään?

Harmi sinänsä, että minulla oli herra LavKitsunesta vielä pari tuntia sitten erittäin hyvä mielikuva. Vaikka en olekaan häntä tavannut kuin pari kertaa ohimennen, hän vaikutti tuolloin ja puhelimessakin luotettavalta tyypiltä – enpä olisi ikinä arvannut, että vastatessani puolinukuksissa hänen puheluunsa jouttuisimme MAMYn kanssa vielä joskus osaksi tällaista paskamyrskyä D:

Huolestunein ja hämmentynein terveisin,

Pauliina Hahl,
MAMY Mikkelin Anime ja Manga Yhdistys ry:n puheenjohtaja
*huokaus*

Ei voi muuta sanoa kuin että unbe-fuckin-lievable.

PAKEDITTO~ Jep, adresseja eikä manifesteja :'3
Viimeksi muokannut kyokugaisha, Pe Joulu 23, 2011 19:28. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
~Mimiconin pääjärjestäjä, MAMY ry:n ikisäätäjä

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Chiharu » Pe Joulu 23, 2011 09:33

Joulumieltä ihmiset. Tämä naurettava nahistelu saa kohta pukin antamaan teille ainoastaan risuja joululahjaksi.

Sen verran voin itsekin sanoa tätä keskustelua lähinnä huvittunein vilkaisuin seuranneena, että nk. vihamanifesti keskittyy aika vahvasti yksittäisen henkilön syyttelyyn siitä, kuinka tämä yksittäinen henkilö on "henkilökohtaisten kaunojen" vuoksi julkaissut epäsopivaa materiaalia toisesta yksittäisestä henkilöstä. Jos vihamanifestissa ei ole kyse henkilökohtaisista kaunoista, niin en kyllä tiedä mitä sillä on edes ajettu takaa.

Ja journalistin ohjeita voi tietenkin soveltaa eettisestä näkökulmasta Anime-lehteen, mutta en silti menisi tunkemaan journalistisia objektiivisuuden ihanteita ja tiedonvälitystä suoraan Animen perusperiaatteiksi. Se, mikä pätee kovassa uutisjournalismissa, ei aina päde enimmäkseen arvosteluihin ja mielipiteisiin keskittyvässä Anime-lehdessä. Olen toki sitä mieltä, että con-raportit voi toteuttaa muutenkin kuin mielipiteinä, mutta se on täysin oma näkemykseni.

Avatar
Lunic
Viestit: 21
Liittynyt: La Touko 19, 2007 20:55
Paikkakunta: Tampere

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Lunic » Pe Joulu 23, 2011 11:46

Tilannepäivityksenä voisin vaikka lainata Niidelin blogista allekirjoittajalistaa...

Adressiin tämän ketjun, Niidelin blogin ja sen kommenttien perusteella osallistuneet:

Animeseurat:

Helsingin anime- ja mangayhdistys/Otakut: EI
Tsukiai, Jyväskylän anime- ja mangayhdistys: EI
Omake, Oulun anime- ja mangayhdistys: KYLLÄ (arvosteltu salakuvausepisodin hoidosta)
Turun anime- ja mangayhdistys: KYLLÄ, mutta puheenjohtajalta ei kysytty. (arvosteltu Animeconia(?))
Kamy, Kuopion anime- ja mangayhdistys: KYLLÄ (arvosteltu Nekoconia(?))
Jinsei, Porin anime- ja mangayhdistys: ?
Jotkut, Joensuun anime- ja mangayhdistys: EI
Mamy, Mikkelin anime- ja mangayhdistys: EI

Allekirjoittaneista todellisuudessa osallistuneet: 3/8

Conit:

Tracon: EI
Animecon: KYLLÄ (conia arvosteltu lehdessä)
Bakacon: KYLLÄ (conia arvosteltu lehdessä)
Chibicon: KYLLÄ
Nekocon: KYLLÄ (conia arvosteltu lehdessä)
Kawacon: EI

Allekirjoittaneista todellisuudessa osallistuneet: 4/6

------

Yhteensä neljäntoista "allekirjoittajan" joukosta siis vain puolet kannattaa adressissa esitettyjä väitteitä. Jos joukosta vielä yhdistetään selkeästi toisiinsa liittyvät tahot:

Turku + Animecon = Animecon
Kuopio + Nekocon = Nekocon

Näin kutistuu todellisten allekirjoitusten määrä vielä kahdella, jolloin todellisten kannattajien määrä on 5/12 eli alle puolet. Kukaan taho, jota Anime-lehti ei ole suoraan kritisoinut, enemmän tai vähemmän asiallisesti, ei siis näytä lähteneen todellisuudessa mukaan addressiin.

On tietysti aivan ymmärrettävää, että juuri kritisoidut tahot ovat addressia tukemassa, ja on myös ymmärrettävää, että muita ei a) ole kiinnostanut b) ole Anime-lehti ärsyttänyt. Se mitä ei voi ymmärtää, on se, että näin moni "allekirjoittaja" on jälkeenpäin ilmoittanut ettei todellisuudessa suostumusta ole annettu, vaan adressin laatijat ovat läpsäisseet nimet oman käden oikeudellaan listan jatkoksi.

Think what you will. The dorama continues. Hyvää joulua. o/

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja niidel » Pe Joulu 23, 2011 12:11

Lunic: kiitokset tiivistyksestä!

Sain juuri Jinsein Petteri Palomäeltä (Furinji) tiedon, että asiasta oli kyllä keskusteltu hallituksen kesken ja puheenjohtaja Aino Helin oli nimensä "keskelle tyhjää A4:ää" laittanut, mutta asiasta oli annettu hallitukselle hieman erilainen kuva - heille oli syntynyt käsitys, että kyseessä oli lehdelle lähetettävä kirje, missä vaadittiin lehteä lähinnä tarkastamaan faktansa paremmin, ettei asiavirheitä enää vastaisuudessa tulisi.

Samoin heille oli kuulemma annettu ymmärtää, että mukana ovat "Laajalta rintamalta ihan kaikki, Sangatsu Mangasta alkaen".

Furinji totesi vielä, että eihän se toki heidän allekirjoitustaan voi pois pyyhkiä, että asiasta on päätetty väärien faktojen vallitessa, mutta tämä kannattaa ottaa huomioon asiaa arvioitaessa.

Mitä Turun Animeseuraan tulee, pyysin heiltä tietoa siitä, mitä asiassa oikeastaan on tapahtunut. Puheenjohtaja Henri Miettinen on kuitenkin kertonut, että on saanut adressin mutta vain heittänyt sen muulle hallitukselle ja sanonut "tehkää miten parhaaksi näette", sillä Miettinen on tuossa vaiheessa jo ollut muuttanut pois Turusta. Odotellaan TASin vastausta. Sinällään TASilla on ollut vahvat liitokset Animeconiin kyllä.

Että näin! Olisi kyllä kiva kuulla allekirjoitusten kerääjältä, mitä asiassa on itse asiassa tapahtunut, ja miten on mahdollista, että listalta lähes kukaan ei oikeasti ole suostumustaan antanut. Vaikka sinällään kaikille lienee jo selvää, että adressi kuulostaa... no joo, eiköhän itse kukin osaa päätellä.
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 50 vierailijaa