Adressi anime-lehdelle

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ma Joulu 19, 2011 16:32

Shieva kirjoitti:
LAV [Kitsune] kirjoitti: Esitetyistä dokumenteista on poistettu yksityisten henkilöiden nimet yksityisyyden suojaamiseksi. Dokumentteihin on kirjoittanut yhteensä usean yhdistyksen sekä tapahtuman järjestäjiä ja puheenjohtajia, eikä kirjoittajia ole eroteltu millään tapaa selkeyden säilyttämiseksi ja ettei heitä voi jälkeenpäin syyttää mielipiteistään.
Ei terve. Viimeistään tässä vaiheessa katosi viimeinenkin uskottavuus teiltä. Petteri Uusitalo sentään uskaltaa seistä sanojensa takana ihan omalla nimellään, toisin kuin eräät. En voinut kuin nauraa tätä kohtaa lukiessani, tosin tarkemmin asiaa ajateltuani teki enemmän mieli itkeä.
...
Yhdestä asiasta sentään olen samaa mieltä kanssanne, eli yksityisten henkilöiden "mustamaalaaminen". Näitä tilanteita tulee mieleen ehkä pari, joissa Anime-lehti (lähinnä Petteri) on tosiaan viitannu johonkin henkilöön jollain tavalla ivallisesti tms. Sen toivoisin loppuvan, ja uskon, että tästä osataan ottaa opiksi.
Minusta näiden kahden kohdan välillä olevaan aasinsiltaan kannattaisi kiinnittää huomiota. On kaksi eri asiaa seistä sanojensa takana, jos niitä voidaan alkaa levittää kokonaisuudestaan irrotettuna jossain random-blogissa tai samoin aletaan tehdä iso levikkisessä aikakauslehdessä tai sen nettisivuilla, Facebookissa ym. Jos Anime-lehdessä lukee, että saat ”henkilökohtaisellä höseltämiselläsi karkottatettua kaikki tervejärkiset”*, ja muita henkilökohtaisuuksia, nimeään ei välttämättä halua laittaa esille sen pelon vuoksi, että joutuu tulilinjalle. Lisäksi, kun materiaalina käytetään kaikkea julkista tekstiä eli Anikit, Facebookit, Twitterit, foorumit, blogit ym. niin on aika mahdollista, että kirjoitat jonnekin henkilökohtaisempia mielipiteitäsi, joita et välttämättä tarkoita sanatarkasti tai jotka ovat menneet vanhaksi. Uusitalohan mainitsi, että näitä voi käyttää lähteinä, koska ne ovat kuitenkin julkista mediaa.

Mitä con-raportteihin tulee, niin minusta tällaista pohtiessa kannattaisi napata ihan raa’asti sanomalehti käteen ja katsoa esimerkkejä niiden tekoon: lähes kaikki tapahtumaraportit ovat joko tiivistelmiä, joissa kerrotaan lyhyesti tapahtuman idea ja kävijämäärä tai pidempiä juttuja, joissa haastatellaan ihmisiä ja keskitytään muutamiin aihealueisiin, oli kyse sitten maatalousmessuista tai rock-festareista. Tapahtuman kokonaisuuden onnistuminen kiinnostaa lähinnä vain tapahtuman järjestäjiä: harvoin yksittäistä kävijää tai edes lukijaa. (Poikkeuksena tietenkin katastrofitilanteet, jolloin juttu alkaa heti kiinnostaa ulkopuolisia.) Kun tapahtumista kirjoitetaan, jutut ovat henkilökohtaisia ja keskittyvät tapahtuman pääantiin tai ottavat siihen jonkun tietyn näkökulman. Näin niistä tulee heti paljon mielenkiintoisempia ja tapahtumajuttuja luetaan myös ihan niissä olevan tiedon takia. Tämän lisäksi juttu ei tällöin nojaa yhteen mielipiteeseen. Koko tapahtuman yleiskuvaus kun on pitkälti sitä, jos arvostelussa kertoisi vain sarjan juonen.

Ottaakseni esimerkiksi ihan uusimmassa Anime-lehdessä olleet jutut:

Lontoon tapahtuman jutussa oli käytetty paljon aikaa ihan vain tapahtuman koon ihmettelemiseen ja cosplay-puvuista kertomiseen. Tämä on looginen valinta, koska tapahtuma keskittyy cosplayhin ja sen vertaaminen Suomen tapahtumiin onnistuu helpoiten koon kautta. Tässä jutussa oli haastateltu hieman Suomen edustajaakin, mutta olisin toivonut siihen keskityttävän vielä hieman enemmän, että jutussa olisi ollut hieman ”oikeaa” haastattelua lainauksineen ja kisafiilistelyineen. Yleisesti jutussa oli käsitelty conien kulttuurieroja oikein hyvin.

DesuTalks-jutussa taas kuvattiin ongelmia, jotka eivät vaikuttaneet tapahtuman pääantiin eli puheohjelmaan mitenkään. En ole itse Talksiin vielä päässyt, mutta voisin kuvitella, että kovin moni ei mennyt sinne iltabileiden takia. Lisäksi kaikkia ohjelmia kuvattiin noin samanmittaisilla teksteillä kuin mitä nettisivujen ohjelmalehtisestä löytyy. Luulisi, että jutusta olisi tullut täysin ulkopuoliselle mielenkiintoisempi, jos siinä olisi haastateltu/kerrottu yksityiskohtaisemmin jonkun paneelin aiheesta ja tekijästä. Mistä tahansa Talksin paneelista olisi saanut helposti puolen sivun jutun, jossa olisi voitu kertoa aiheesta hieman syvällisemmin. Nykyisellään DesuTalksin juttu tarjoaa luettavaa oikeastaan vain niille, jotka olivat mukana conissa sitä katsomassa ja järjestämässä eli noin ~120 henkilölle.

Suomen kisajuttu kärsi myös tällaisista ongelmista ja olisin itse mieluusti nähnyt siinä kuvia voittajapuvuista ja kisaajien/tuomareiden mielipiteitä tämän vuoden puvuista ja kisan sujumisesta ihan haastatteluna. Sekä tietenkin listan voittajista, koska Gaalahan on lähinnä cosplay-kisa.

Tämä on tietenkin vain mielipide, mutta voisin kuvitella, että huomattava osa palautteista ”tylsistä” con-artikkeleista johtuu juuri siitä, että ne ovat vain yleiskatsaus tapahtumaan tiedoilla, jotka löytää yhtälailla Anikin palauteketjusta kuin tapahtuman nettisivuilta.

Sen sijaan Anime-lehden asenne tätä adressia kohtaan hämmentää. Jos se oli alusta alkaen kuolemaantuomittu, ei-vakavasti otettava, henkilökohtainen hyökkäys ja täynnä valehdeltuja nimiä, niin miksi sen läpikäymiseksi nähdään näin paljon vaivaa ja siitä pidetään meteliä? Ja jos se oli näin naurettava, miksi se on nimitetty manifestiksi, vihamanifestiksi, vihapuheeksi ja ties miksi muuksi? Eikö Anime-lehden olisi kannattanut kertoa siitä jotain tai julkaista se ja oma vastauksensa (jota ei muuten ole julkaistu) nettisivuillaan tai Anikin foorumilla? Adressiin ei ole suhtauduttu palautteena, vaan siihen tunnutaan suhtautuvan lähinnä kiusantekona.

Lopputuloksena asia yritettiin vaieta kuoliaaksi, jonka jälkeen se räjäytettiin silmille, kun kysyin itseäni häirinneen kysymyksen adressiin ja lehteen liittyen. Keskusteluun tuli mukaan päätoimittaja, päätoimittajan vaimo, Desuconin entinen pääjärjestäjä ja lopulta sain kuitenkin selkeimmät ja suorimmat vastaukset kysymyksiini henkilöltä, joka rekisteröityi foorumille varta vasten aihetta kommentoidakseen.

Ihmetyttää myöskin se, miksi Anime-lehti on alkanut markkinoida tätä Facebookissa ja muualla lähes kuin julkisena tappeluna. Keskustelun aikaansaaminen ongelmista on yksi asia, mutta ihmisten yllyttäminen mukaan väittämällä adressia manifestiksi ja ihan vain henkilökohtaisten kaunojen purkamista varten tehdyksi, ei vie asiaa eteenpäin. Tämä päinvastoin luo kuvaa tästä aiemmin mainitusta Anime-lehden ongelmasta eli yksittäisten henkilöiden mustamaalaamisesta.

Jos Chibicon jää pois con-raporteista, koen sen vain hyväksi asiaksi viitaten con-raporttien laatuun ja siihen, millaisiin aiheisiin ne keskittyvät.

*Tarkka lainaus Anime-lehdestä: ”Hän (Kati Oksanen) onnistuisi henkilökohtaisella höseltämisellään karkottamaan kaikki täysjärkiset ihmiset mistä tahansa projektista.” Tätä pyydettiin anteeksi seuraavassa numerossa.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
krayian
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 16:06
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja krayian » Ma Joulu 19, 2011 17:35

Urumi kirjoitti:Minusta näiden kahden kohdan välillä olevaan aasinsiltaan kannattaisi kiinnittää huomiota. On kaksi eri asiaa seistä sanojensa takana, jos niitä voidaan alkaa levittää kokonaisuudestaan irrotettuna jossain random-blogissa tai samoin aletaan tehdä iso levikkisessä aikakauslehdessä tai sen nettisivuilla, Facebookissa ym.
Eli parempi on sitten huudella puskista nimettömänä? Nyt hei oikeasti.

Oletan, että "random-blogissa" tarkoittaa nyt minua. Kirjoitin koko tekstin sen takia, että juuri tämä hyssyttely ja puskista huutelu alkoi näin sivustaseuraajana ns. v*tuttamaan. Tavoitteenani oli saada tämä lähtemään purkautumaan - en tiedä oliko tällä lopulta asiaan merkitystä, jos oli, se teki tehtävänsä.

Koko kirjoitusta en olisi välttämättä kirjoittanut, ja ennen kaikkea se ei olisi ollut adressin käsittelyä kokonaisuudesta irrotettuna, jos olisin voinut suoraan viitata siihen kokonaisuudessaan. Nyt en voinut, kun sitä ei ollut mistään julkisesti saatavilla.
Urumi kirjoitti: Jos Anime-lehdessä lukee, että saat ”henkilökohtaisellä höseltämiselläsi karkottatettua kaikki tervejärkiset”*, ja muita henkilökohtaisuuksia, nimeään ei välttämättä halua laittaa esille sen pelon vuoksi, että joutuu tulilinjalle. Lisäksi, kun materiaalina käytetään kaikkea julkista tekstiä eli Anikit, Facebookit, Twitterit, foorumit, blogit ym. niin on aika mahdollista, että kirjoitat jonnekin henkilökohtaisempia mielipiteitäsi, joita et välttämättä tarkoita sanatarkasti tai jotka ovat menneet vanhaksi. Uusitalohan mainitsi, että näitä voi käyttää lähteinä, koska ne ovat kuitenkin julkista mediaa.
Miksi sanoisi julkisessa mediassa mielipiteitä, joita ei tarkoita? Samalla logiikalla poliitikkojen pitäisi toimia anonyymeinä, ettei heidän arkimielipiteitään vain pystyttäisi yhdistämään heidän poliittiseen toimintaansa. Siitä toki olen aivan samaa mieltä, että yksittäisen henkilön syyttäminen kyseisessä artikkelissa ei ollut asiallista tai tarpeellista.
Urumi kirjoitti: Mitä con-raportteihin tulee, niin minusta tällaista pohtiessa kannattaisi napata ihan raa’asti sanomalehti käteen ja katsoa esimerkkejä niiden tekoon: lähes kaikki tapahtumaraportit ovat joko tiivistelmiä, joissa kerrotaan lyhyesti tapahtuman idea ja kävijämäärä tai pidempiä juttuja, joissa haastatellaan ihmisiä ja keskitytään muutamiin aihealueisiin, oli kyse sitten maatalousmessuista tai rock-festareista.
Anime on harrastajalehti, joka käsittelee tasan yhdenlaisia tapahtumia: tällöin mikään yleinen laajemmalle yleisölle suunnattu selitys tapahtuman ideasta ei ole tarpeen eikä edes järkevää. Sanomalehtien tapoja ei myöskään voi soveltaa, koska sanomalehtien suuremmalle yleisölle suunnatuissa teksteissä ei ole järkevää mennä tapahtumien yksityiskohtiin - toisin kuin aikakauslehdessä.

Tähän väliin jääviin asioihin en ota kantaa, mutta:
Urumi kirjoitti: Sen sijaan Anime-lehden asenne tätä adressia kohtaan hämmentää. Jos se oli alusta alkaen kuolemaantuomittu, ei-vakavasti otettava, henkilökohtainen hyökkäys ja täynnä valehdeltuja nimiä, niin miksi sen läpikäymiseksi nähdään näin paljon vaivaa ja siitä pidetään meteliä? Ja jos se oli näin naurettava, miksi se on nimitetty manifestiksi, vihamanifestiksi, vihapuheeksi ja ties miksi muuksi? Eikö Anime-lehden olisi kannattanut kertoa siitä jotain tai julkaista se ja oma vastauksensa (jota ei muuten ole julkaistu) nettisivuillaan tai Anikin foorumilla? Adressiin ei ole suhtauduttu palautteena, vaan siihen tunnutaan suhtautuvan lähinnä kiusantekona.
Taas näin sivustaseuraajan näkökulmasta, kyllä se aika kiusanteolta näyttää. Vähän joka välissä aina viitataan tähän mystiseen adressiin ja myöskin jankataan osasta samoista asioista mitä myös adressissa mainittiin julkisesti.

Viimeksi kun tarkistin, adressi ei tarkoittanut palautetta, ja palautteessa ei myöskään yleensä vaadita "kurinpalautusta". Niitä lukuisia epäkohtia jotka siitä tekevät ei-vakavastiotettavan, on käsitelty niin tässä ketjussa kuin vaikkapa siinä minun "random-blogissani".
Urumi kirjoitti: Lopputuloksena asia yritettiin vaieta kuoliaaksi, jonka jälkeen se räjäytettiin silmille, kun kysyin itseäni häirinneen kysymyksen adressiin ja lehteen liittyen. Keskusteluun tuli mukaan päätoimittaja, päätoimittajan vaimo, Desuconin entinen pääjärjestäjä ja lopulta sain kuitenkin selkeimmät ja suorimmat vastaukset kysymyksiini henkilöltä, joka rekisteröityi foorumille varta vasten aihetta kommentoidakseen.
Jos tarkoitat minua varta vasten aihetta kommentoidakseen rekisteröityneellä, eipä kestä.

Sen sijaan kuoliaaksi vaikeneminen ei ollut kyllä ollenkaan mukava ratkaisu, kun samoista asioista jankkaamista jatkettiin senkin jälkeen. Suuresta osasta tätä draamaa oltaisiin säästytty, jos adressi olisi alusta asti ollut julkinen ja siitä olisi aloitettu se julkinen keskustelu, eikä olisi vain hyssytelty asiaa.

Loppuun viestistä en ota kantaa, mutta toivoisin että tämä saataisiin pikkuhiljaa loppumaan: tästä jankkaamisesta ei ole mitään hyötyä, ja aivan varmasti kaikkeen adressissa esitettyyn on myös Animen suunnalta ainakin jonkinlainen vastaus annettu. Ketään tämä inttäminen ei hyödytä, mitä nyt tälläinen myrsky vesilasissa voi olla varsin huvittavaa seurattavaa.
Viimeksi muokannut krayian, Ma Joulu 19, 2011 22:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Joulu 19, 2011 17:50

Urumi kirjoitti:Sen sijaan Anime-lehden asenne tätä adressia kohtaan hämmentää. Jos se oli alusta alkaen kuolemaantuomittu, ei-vakavasti otettava, henkilökohtainen hyökkäys ja täynnä valehdeltuja nimiä, niin miksi sen läpikäymiseksi nähdään näin paljon vaivaa ja siitä pidetään meteliä? Ja jos se oli näin naurettava, miksi se on nimitetty manifestiksi, vihamanifestiksi, vihapuheeksi ja ties miksi muuksi? Eikö Anime-lehden olisi kannattanut kertoa siitä jotain tai julkaista se ja oma vastauksensa (jota ei muuten ole julkaistu) nettisivuillaan tai Anikin foorumilla? Adressiin ei ole suhtauduttu palautteena, vaan siihen tunnutaan suhtautuvan lähinnä kiusantekona.
...
Lopputuloksena asia yritettiin vaieta kuoliaaksi, jonka jälkeen se räjäytettiin silmille, kun kysyin itseäni häirinneen kysymyksen adressiin ja lehteen liittyen.
...
Ihmetyttää myöskin se, miksi Anime-lehti on alkanut markkinoida tätä Facebookissa ja muualla lähes kuin julkisena tappeluna.
Perusoletus lienee, että julkiseksi tarkoitetut keskustelut käydään julkisina alusta alkaen. Sen sijaan yksityisinä aloitetut keskustelut on kohteliasta pitää yksityisinä myös jatkossa. Mitä enemmän vihaisiin sähköpostiryöppyihin ja foorumipostauksiin vastailuun sekä muuhun asian jälkipyykkiin alkaa mennä aikaa ja vaivaa, sitä vähemmän allekirjoittaneella on kuitenkaan enää viitseliäisyyttä olla kohtelias.

Lisäksi tässä vaiheessa tapauksesta on alkanut kierrellä jo sen verran huhuja, että katsoin avoimen käsittelyn olevan suoraselkäinen lopullinen ratkaisu asialle. Pidän avoimuudesta.

Oma alkuperäinen vastaukseni on näitä foorumipostauksiani muodollisempi, tylsempi ja vähemmän perusteellisempi, mutta sisältää pääasiassa samoja asioita. Jos joku siitä on kuitenkin kiinnostunut, se löytyy tästä.

Mutta avoimuuteen palatakseni... nyt kun tälle tielle lähdettiin - ja Lassin tuolla ketjun ensimmäisessä viestissä lupaamassa allekirjoittajien tarkistamisessa tuntuu kestävän - voisin nyt sitten julkaista tässä myös listan allekirjoittajista sellaisena kuin se on minulle alun perin toimitettu. Kun niin kuulemma olisi alun perinkin pitänyt tehdä.

Mainittakoon siis, että listaan on luvatta lisätty ainakin Tracon, "Helsingin anime- ja mangayhdistystä" ei ole olemassa, ja että Tsukiain puheenjohtajana toimi allekirjoittamisen aikaan alaikäinen. Lisäksi en ihmettele sitä että Kamyn kohdalla mainittu nimi on varapuheenjohtaja eikä puheenjohtaja, sillä jälkimmäisessä virassahan toimii muuan Lassi Väänänen.

Lisäksi koko adressin perilletoimittamisen jälkeen Lassi lähetti pomolleni sähköpostin, jonka mukaan "Tapahtuman järjestäjät haluavat että he ovat takana tapahtuman nimellä eikä yksityisenä henkilönä. Eli yksityisen nimi on vain sinun tietoosi ja kuvaa tapahtuman pääjärjestäjää tai puheenjohtajaa", joten asettaisin kyseenalaiseksi sen onko listassa mainituilta henkilöiltä tosiaan kysytty haluavatko he nimeään tällaiseen adressiin vai eivät.
Manifesti kirjoitti:Me, allekirjoittaneet, olemme huolestuneita Anime-lehden nykyisestä linjasta ja vaadimme, että Anime-lehti tulee harkitsemaan vakavasti uutisoinnin linjaansa tulevaisuudessa. Erityisesti toivoimme huomiota kiinnitettävän päätoimittaja Petteri Uusitalon kirjoittamiin juttuihin tapahtumista, järjestöistä ja suomalaisesta anime-harrastajakunnasta - lehden suurimmasta kohdeyleisöstä. Jokainen nimensä alla olevaan listaan lisännyt seisoo yhteisen vetoomuksemme takana.

Helsingin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Mia Kallio
Jinsei, Porin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Aino Helin
Jotkut, Joensuun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Hanna Huttunen
Mamy, Mikkelin anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Pauliina Hahl
Omake, Oulun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Minna Mäkinen
Tsukiai, Jyväskylän anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Timo Nieminen
Turun anime- ja mangayhdistys: Puheenjohtaja Henri Miettinen
Kamy, Kuopion anime- ja mangayhdistys: Varapuheenjohtaja Pasi Savolainen

Kawacon: Pääjärjestäjä Ella Riikonen
Animecon: Pääjärjestäjä Kati Oksanen
Bakacon: Pääjärjestäjä Suvi Liukkonen
Tracon: Pääjärjestäjä Mitja Mieskolainen
Chibicon: Pääjärjestäjä Helena Lipponen
Nekocon: Pääjärjestäjä Lassi Väänänen
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ma Joulu 19, 2011 18:33. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
Hui
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Loka 30, 2006 14:10

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Hui » Ma Joulu 19, 2011 18:26

Urumi kirjoitti: Suomen kisajuttu kärsi myös tällaisista ongelmista ja olisin itse mieluusti nähnyt siinä kuvia voittajapuvuista ja kisaajien/tuomareiden mielipiteitä tämän vuoden puvuista ja kisan sujumisesta ihan haastatteluna. Sekä tietenkin listan voittajista, koska Gaalahan on lähinnä cosplay-kisa.
Tässä Cosplaygaala-jutun kirjoittaja, moi. Toivottavasti saan vastata tähän, vaikka olenkin kytköksissä vaikka kehen - saanko niskaani kakkaa vain siitä syystä, että asun Desuconin ex-pääjärjestäjän kanssa samassa osoitteessa tai satuin kutsumaan Anime-lehden päätoimittajan tupaantuliaisiini?

Artikkelissa oli kyllä kuvat melkein kaikista sijoittuneista puvuista, mutta voittajien lista jäi pois ihan vahingossa. Pahoitteluni siitä etupäässä kaikille voittajille, olitte tosi hyviä ja olisitte ansainneet päästä nimellänne ihan lehteenkin ;___; Anteeksi!

Mielipiteitä yksittäisistä puvuista tai esityksistä en kuitenkaan halua itse kirjoittaa lehteen. Olen myös itse cosplayannut aina silloin tällöin, ja minusta on äärimmäisen huono idea kritisoida tai kehua yksittäisiä esityksiä ja pukuja painetussa mediassa. En tee niin edes siinä kevyemmässä mediassa blogissani, koska se on minusta hyvän cosplayetiikan vastaista. Jo kisalavalle meneminen on rankkaa ihan konkareillekin, enkä tahdo, että kenenkään täytyy vielä erikseen pelätä Anime-lehden kirjoittavan esityksestä jotain nuivaa ja ikävää. Kehumisella on taas toisenlainen puoli: cosplaypiirit ovat joskus hitusen draamaherkät enkä halua lietsoa kateutta "miks toi ei minusta kirjoittanut noin kivasti vaikka kirjoitti tosta huonommasta puvusta kehuen", koska kaikkien kisaajien käsittely ei joka tapauksessa juttuun mahtuisi.

Cosplaykisoissa on tuomaristo, jolta kisaajat saavat pyytää palautetta niin halutessaan. Se palaute ei mene julkiseksi, mikä on minusta se oikea tapa toimia cosplayesityksten ja -kisaajien arvostelun suhteen. Yleisluontoista arviota kisaajista olisin toki voinut tuomaristoltakin pyytää, mutta koen omankin silmäni olevan riittävä yleismääräiseen cosplayn tason arviointiin. Olen cosplayannut seitsemän vuotta ja nähnyt aika monta pukua ja -esitystä.

Puheohjeman pitäjiä on perinteisesti käsitelty painetussa mediassa eri tavalla kuin cosplaykisaajia, ja tämän linjan otin myös omaan juttuuni. Yksittäisen puheohjelman ruodinta tarkkaan on ollut mahdollista sekä blogosfäärissä että painetussa mediassa, ja oletan puheohjelmaa pitämään lähtevien myös tietävän tämän.

Vaikka jutussani ei nimeltä luekaan haasteteltavia, sen tekemiseksi olen jutellut molempien Gaalan järjestäjien kanssa ja useamman Gaalaan välillisesti sidoksissa olevan henkilön kanssa. Yritän kirjoittaa juttuja, jollaisia itse haluaisin lehdestä lukea, ja tapahtumaraportin ei minusta kuulu olla henkilöhaastattelu. Sitä paitsi Riku Mikkosesta sellainen oli juuri äskettäin, tosin ani.mun eikä Gaalan tiimoilta.

Avatar
freakreature
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Elo 22, 2008 16:11
Paikkakunta: Kuopio

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja freakreature » Ma Joulu 19, 2011 18:51

Mielestäni valtakunnallisen aikakausi/harrastelehden tulisi olla hieman huolellisempi lähteitään valitessaan. Jos lähteenä käyttää blogi, facebook tai muita vastaavia kommentteja, tulisi blogi liittää kokonaisuutena, jotta lukijoilla olisi mahdollisuus lukea koko konteksti, eikä kävisi ikäviä epäselvyyksiä. kuten:
Tubasa kirjoitti:
Tuskinpa suomalainen animeharrastus siihen kaatuu, että nuoria harrastajia tulee jonkin verran vähemmän
Tämä on siis animelehden päätoimittajan oma henkilökohtainen kommentti omasta lukijakunnasta ja mahdollisista uusista lukijoista? En usko että näin on, mutta kontekstista irroitettuna kuulostaa juuri siltä, miltä lukija haluaa sen kuulostavan. Samoin virallista journalismia ei tulisi harjoittaa epävirallisten lähteiden (sattumalta kuultujen keskustelujen, henkilökohtaisten blogien tai facebookpäivitysten) voimalla, vaan asiakohdat tulisi tarkastaa virallisilta lähteiltä.

Adressin ottaisin ennemmin seurauksena useista asiavirheistä esiin nostetuissa artikkeleissa ja artikkelien laadusta sekä yksittäisiin ihmisiin kohdistuneista hyökkäyksistä. Se että näitä asioita ei korjattu kun harvoin lehdessä ja jätettiin julkiseen valtakunnalliseen lehteen korjaamattomina faktoina ajoi tapahtumajärjestäjät ja yksityiset henkilöt adressimuotoiseen toimeen.

En niinkään näe, miksi adressissa toivotaan vaikuttamaan Animelehden kuulijakuntaan. Se on edelleen lehden oma profilointi kysymys. En silti ymmärrä miksi lähteä suoraan karkottamaan lehden asiakkaita aiemmin mainituilla kommenteilla. Tämä on oma henkilökohtainen mielipiteeni.
Kuolematon, kunnes toisin todistetaan.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ma Joulu 19, 2011 19:16

freakreature kirjoitti:Tämä on siis animelehden päätoimittajan oma henkilökohtainen kommentti omasta lukijakunnasta ja mahdollisista uusista lukijoista? En usko että näin on, mutta kontekstista irroitettuna kuulostaa juuri siltä, miltä lukija haluaa sen kuulostavan.
Kyllä se on. Anime ja manga on siitä mielenkiintoinen harrastus, että uusia harrastajia tulee ihan itsestään omalla painollaan - ilman mitään erityistä houkuttelua. Sivusin aihetta viimeksi 2009.

Niin skenen kuin lehdenkin kannalta näkisinkin tärkeämpänä sen, että ainoastaan uusien harrastajien palvelemisen sijaan keskityttäisiin enemmänkin tarjoamaan ihmisille syitä myös pysyä harrastajina sen jälkeen, kun se ensimmäinen ihkutusvaihe on ohi - jotta ihmiset eivät "kasvaisi ulos animesta". Myös tästä kirjoitin hieman myöhemmin samana vuonna, ja niidel vielä lisää sen jälkeen.

Tämä on yksi osasyy siihen, miksi olen pyrkinyt monipuolistamaan Anime-lehden tarjontaa käsiteltävien teosten kohdeyleisöjen suhteen.

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ma Joulu 19, 2011 19:19

Hui kirjoitti:
Urumi kirjoitti: Suomen kisajuttu kärsi myös tällaisista ongelmista ja olisin itse mieluusti nähnyt siinä kuvia voittajapuvuista ja kisaajien/tuomareiden mielipiteitä tämän vuoden puvuista ja kisan sujumisesta ihan haastatteluna. Sekä tietenkin listan voittajista, koska Gaalahan on lähinnä cosplay-kisa.
Tässä Cosplaygaala-jutun kirjoittaja, moi. Toivottavasti saan vastata tähän, vaikka olenkin kytköksissä vaikka kehen - saanko niskaani kakkaa vain siitä syystä, että asun Desuconin ex-pääjärjestäjän kanssa samassa osoitteessa tai satuin kutsumaan Anime-lehden päätoimittajan tupaantuliaisiini?

Artikkelissa oli kyllä kuvat melkein kaikista sijoittuneista puvuista, mutta voittajien lista jäi pois ihan vahingossa. Pahoitteluni siitä etupäässä kaikille voittajille, olitte tosi hyviä ja olisitte ansainneet päästä nimellänne ihan lehteenkin ;___; Anteeksi!
Voin heti alkuun sanoa, että en rehellisesti sanoen tiedä, kuka olet. En kiinnittänyt huomiota jutun kirjoittajaan, vaan lähinnä ajattelin, että saan uuden vihapuhe-ryöpyn, jos arvioin vain kahta juttua kolmesta. Lisäsin sen vuoksi listaan myös sinun juttusi. Eikä oma arvioni mielestäni ollut "kakkaa niskaan", vaan ihan vain huomautus juttujen kirjoitustyylistä.

Saatoin olla sokea, mutta en itse huomannut, että jutussa olisi kuvatekstejä, joten oletin, että kuvissa oli parhaimmistoa sekä joitakin ryhmäkuvia, mutta tämä jäi itseltäni melkolailla arvailun varaan.

Olen samaa mieltä kanssasi, että yksittäisten ihmisten ja esitysten nostaminen selkeässä hyvä/huono -erittelyssä esiin aiheuttaa aina kärhämää, mutta olisin itse ollut utelias kuulemaan ihan muutamia kommentteja voittajilta. Tiedän itsekin, että cosplayn saralla lähdetään helposti puhumaan suosimisesta ja syrjimisestä, mutta en usko, että kisan selvän voittajan haastattelu tuskin olisi tällaista aiheuttanut. Ymmärrän tietenkin, jos sellainen ei aikataulullisesti onnistu, koska ennen kisaa on turha mennä ketään häiritsemään ja kisan jälkeen kyseleminen veisi idean palkintojen jaosta. Show'n jo loputtua voi taas olla hankala saada ihmisiä kiinni.

Tuomarikommenteissakin on tämä ongelma, mutta uskoisin, että kovin moni tuomari ei täräytä mitään järjettömän epäkohteliasta kisaajista. Tai jos sanoo, niin ei juuri kyseistä kommenttia tarvitse lehteen laittaa. Olen samaa mieltä myös siitä, että tuomarien henk.koht. antamat palautteet eivät kuulu lehteen. Omatkin kommentit ja mielipiteet ovat toki hyviä, kun aiheen tuntee ja kyllä sen sinun jutussasi näki, että tunsit Gaalan historiaa ja cosplayta. Tässäkin voisin kuitenkin viitata samaan asiaan kuin heti alussa: minä en tiedä, kuka sinä olet ja vielä vähemmän tiedän cosplay-kokemuksestasi. Tämän takia on vaikea sanoa, miten vakaalla pohjalla arviot puvuista lopulta ovat. Jos mielipiteen asioista sanoo joku, jolla on jotain suoraa tekemistä asian kanssa (tässä tapauksessa tuomarointi tai kisan voittaminen), kuulostaa se heti luotettavalta lähteeltä.

En myöskään tarkoittanut, että tapahtumaraportin pitäisi olla henkilöhaastattelu, vaan että haastatteluilla juttuihin saa helposti eloa ja se näyttää helposti, että kyse ei ole vain tekijän mielipiteistä. Yleisesti jo ihan kaksi-kolme lainausta eri ihmisiltä riittävät eli ei mitään syvä luotaavia henkilöhaastatteluita.

Voisin vielä tässä korostaa, että esimerkiksi ottamani jutut eivät siis olleet huonoja, vaan halusin lähinnä tarttua siihen ongelmaan, miten niistä
1. saadaan karsittua melko helposti pois se yhden ainoan ihmisen mielipide (tai mielikuva yhdestä mielipiteestä) koko tapahtumaa käsiteltäessä.
2. tiedetään, kuka on sanonut mitäkin, niin ei jälkikäteen tarvitse lähteä valehtelemaan tai arvailemaan, kuka mitäkin on sanonut (vertaa Anineko-väitteet tässä keskustelussa). Tätä kautta on myös helppo tarkistaa jutun faktat/antaa juttu oikoluettavaksi.
3. saadaan mielenkiintoisia tekstiä niillekin, jotka eivät tapahtumissa käy.

Voisin vielä pistää rautalankaesimerkin Helsingin Kirjamessujen juttuja käyttäen:
- Lyhyt, perusyleisraportti
Yksityiskohta Jutussa ei välttämättä tarvitsisi olla näinkään paljon suoria lainauksia, koska con-raporteissa on tavallisesti kolme-neljä kertaa enemmän tekstiä kuin näissä esimerkeissä.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
Parsa
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Elo 21, 2006 13:24
Paikkakunta: Espoo

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Parsa » Ma Joulu 19, 2011 19:59

Jottapa tämmöistä.

Sekaannuksen välttämiseksi totean heti aluksi, että olen Desuconin pääjärjestäjä Antti 'Ana' Myyrä (Twitterissä @anttimyyra), mutta koska joku ennätti takavuosina viemään nimimerkkini, kommentoin täältä toisen nickin suojista. Toivottavasti pystytte elämään tämän huikean ristiriidan kanssa.

Kuten Lassi aloituspostauksessaan mainitsikin, tuodaan adressissa Desuconia esille hiukan liikaa ja annetaan ymmärtää, että meillä olisi Anime-lehden kirjoitteluun jonkinlaista päätösvaltaa. Siis tähän tapaan:
02:39 <@Ana_> soittelen aina Tsubasalle, että nyt tarttee haukkua tätä ja tota ja kehua vähän Desuconia lisää
02:39 <@Ana_> ja Tsubis on, et "oke, hoituu"
02:39 <@Ana_> näin se suunnilleen menee
..tai sitten ei. Desucon on kyllä selkeästi yliedustettuna uutisoinnissa, jos conit laitetaan keskenään riviin. Tähän on nähdäkseni 2 syytä:

1) Desuconin aihevalinta on Anime-lehden kanssa täysin identtinen. Desucon pyrkii tarjoamaan kävijöilleen ennen kaikkea animeen ja mangaan liittyvää sisältöä ja lupauksemme onkin, että vähintään 75% Desuconin ohjelmasta liittyy suoraan näihin. (Tämän kanssa meillä on tosin vielä tekemistä, viime kesänä emme saavuttaneet tätä tavoitetta) Ei varmaan yllätä, että lehti uutisoi eniten sellaisesta tapahtumasta, joka tarjoaa lehden valitsemalle kohderyhmälle eniten sisältöä.

2) Desucon tekee muita enemmän asioita. Tämä ei tarkoita, että Desucon olisi tapahtumana muita isompi, (esim. Traconilla on Suomen coneista reilusti eniten ohjelmaa, kun roolipelit lasketaan mukaan) vaan sitä että Desucon pyrkii olemaan tavoitettavissa lähes kaikkialla, ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa. Pidämme nettisivuillamme aktiivista Järkkäriblogia, isoimmista harrastukseen liittyvistä tapahtumista löytyy desupöytä (ja mehua!) ja lähettelemme puuhasteluistamme myös aktiivisesti lehdistötiedotteita, joita Anime-lehtikin julkaisee. Kannustaisinkin muita coneja entistä aktiivisempaan toimintansa markkinointiin: kertokaa tekemisistänne kävijöillenne ja ilmoittakaa niistä myös medialle!

Tämä siis tiedoksi muille uteliaille. Adressin tekijöiden kanssa asia on selvitetty, eikä meillä ole syytä vaatia oikaisuja näistä.

Kuva

Desucon ei osallistunut adressiin parista syystä. Ensinnäkin emme näe Anime-lehteä minkäänlaisena julkisena palveluna, joka vastaisi uutisoinnistaan tapahtumille ja skenen toimijoille. Anime-lehti on vastuussa ainoastaan kustantajalleen, ja jos lehti on huono, se ennen pitkää lakkaa myös ilmestymästä. (Kukapa haluaisi maksaa huonosta lehdestä?) Yksittäiset harrastajat äänestäköön siis kukkarollaan. Kritiikkiä voi lehteä kohtaan totta kai esittää, ja päätoimittaja onkin tässä ketjussa siihen ansiokkaasti vastannut. Tehdyt virheet on myös myönnetty, joka on jo aikamoista herkkua kun kyseessä on suomalainen media.

Toinen syy osallistumattomuudellemme löytyy adressin osiosta, joka käsittelee Oulun salakuvausjupakkaa. Lehden tahdottiin vaikenevan harrastajapiireissä sattuneesta tilanteesta sen vuoksi, ettei harrastus saisi ikävää leimaa päälleen. Tästä en voisi olla enempää eri mieltä. Tapahtunutta pahentaa se, että se yritettiin hyssytellä hiljaiseksi vastoin uhriksi joutuneiden tahtoa. Ikävä sanoa, mutta tällaisesta tulee aika olennaisesti mieleen pienten uskonnollisten yhteisöjen piirissä tapahtuneet hyväksikäyttötapaukset, joista yhteisö on yksissä tuumin vaiennut jopa vuosikymmeniksi. Ei näin. Jos näistä asioista puhuminen merkitsee animeharrastuksen hankaloitumista Suomessa, on niin syytä käydä. Ihmisoikeudet menevät aina harrastuksen edelle, poikkeuksetta.


Tämmöistä siis. Haluan vielä sanoa sanasen AniNekocon-juttuun liittyen, koska olen se henkilö, joka Tsubasalle tämän vahvisti. Nekoconissa Tsubasa jutteli conin sponsorivastaavan Helena Lipposen (Urumi) kanssa, jolloin asia tuli ilmi, mutten muista sanoiko Helena tämän itse vai oliko se Tsubasan ehdotus, jota Helena ei suoraan kiistänyt. Koska asia on näin epäselvä ja koska ensi vuoden kesän tapahtuman nimi nyt joka tapauksessa on Animecon, ei tätä kannata sen enempää vatvoa. Anteeksipyyntöni, jos olen huonolla muistillani hankaloittanut asian selvittelyä.


P.S. Suomen animein con -lause on Desuconin markkinointislogan vuodelta 2010, ja tätä on käytetty myös tämän jälkeen. Näkemyksemme on, että tarjoamme Suomen coneista eniten animeohjelmaa sekä määrällisesti että suhteessa muuhun ohjelmaan. Lehdistön ja kävijöiden onkin hyvä vahtia, päteekö lupauksemme myös alkavana conivuonna 2012.
@anttimyyraDesuconin ex-pääjärjestäjä

Humppa
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2011 00:56

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Humppa » Ma Joulu 19, 2011 21:24

krayian kirjoitti:Taas näin sivustaseuraajan näkökulmasta, kyllä se aika kiusanteolta näyttää. Vähän joka välissä aina viitataan tähän mystiseen adressiin ja myöskin jankataan osasta samoista asioista mitä myös adressissa mainittiin julkisesti.

Viimeksi kun tarkistin, adressi ei tarkoittanut palautetta, ja palautteessa ei myöskään yleensä vaadita "kurinpalautusta". Niitä lukuisia epäkohtia jotka siitä tekevät ei-vakavastiotettavan, on käsitelty niin tässä ketjussa kuin vaikkapa siinä minun "random-blogissani".
Addressi siis ei ole palautetta vaan kiusantekoa? Mikähän sitten on palautetta? Pnko sillä jotain väliä miksi tuota alkuperäistä dokumenttia nyt päätettiin nimittää? Tarkoitus oli antaa palautetta Anime-lehdelle useamman instanssin voimin. Helpoin tapa oli kerätä kaikkien nimet yhteen lausuntoon ja toimittaa se toimitukselle. Kiusantekoa olisi ollut lähettää tuo sama teksti esimerkiksi parista kymmenestä sähköpostiosoitteesta tukkimaan palautelaatikkoa. Jatkossa siis palautetta saa antaa, kunhan se on positiivista ja ei vaadi muutosta mihinkään. Ja pitää muistaa sitten netissä korostaa että se oli SINUN blogisi missä tätä käsiteltiin niinkin fiksulla ja hyvin perustellulla tekstillä.
Tsubasa kirjoitti:Perusoletus lienee, että julkiseksi tarkoitetut keskustelut käydään julkisina alusta alkaen. Sen sijaan yksityisinä aloitetut keskustelut on kohteliasta pitää yksityisinä myös jatkossa. Mitä enemmän vihaisiin sähköpostiryöppyihin ja foorumipostauksiin vastailuun sekä muuhun asian jälkipyykkiin alkaa mennä aikaa ja vaivaa, sitä vähemmän allekirjoittaneella on kuitenkaan enää viitseliäisyyttä olla kohtelias.

Lisäksi tässä vaiheessa tapauksesta on alkanut kierrellä jo sen verran huhuja, että katsoin avoimen käsittelyn olevan suoraselkäinen lopullinen ratkaisu asialle. Pidän avoimuudesta.
Öööö.... Tarkentava kysymys: Mielestäsi on oikein pitää yksityiset keskustelut yksityisinä? Kuitenkin on oikein että jos sattuu sinua ärsyttämään, keskustelun tulee olla julkista? Sinähän tämän adressin julkistamista vaadit, eivät addressin kirjoittajat. Koita päättää, jooko?
Tsubasa kirjoitti: Mutta avoimuuteen palatakseni... nyt kun tälle tielle lähdettiin - ja Lassin tuolla ketjun ensimmäisessä viestissä lupaamassa allekirjoittajien tarkistamisessa tuntuu kestävän - voisin nyt sitten julkaista tässä myös listan allekirjoittajista sellaisena kuin se on minulle alun perin toimitettu. Kun niin kuulemma olisi alun perinkin pitänyt tehdä.
....
Lisäksi koko adressin perilletoimittamisen jälkeen Lassi lähetti pomolleni sähköpostin, jonka mukaan "Tapahtuman järjestäjät haluavat että he ovat takana tapahtuman nimellä eikä yksityisenä henkilönä. Eli yksityisen nimi on vain sinun tietoosi ja kuvaa tapahtuman pääjärjestäjää tai puheenjohtajaa", joten asettaisin kyseenalaiseksi sen onko listassa mainituilta henkilöiltä tosiaan kysytty haluavatko he nimeään tällaiseen adressiin vai eivät.
Lienee myös erityisen hyvä tapa julkaista ihmisten nimiä, kun on erikseen pyydetty ettei näin toimita. Sinulle ei varmaan kannata kummoisia salaisuuksia kertoa, kun muiden pyynnöt pienestä hienovaraisuudesta kaikuvat tyhjän pään sisällä. Ei vissiin edes käynyt mielessä ettei nuo nimet olleet mikään Wihaajien Wirallinen Lista(tm), vaan tarkoitettu esimerkiksi lisätietojen kyselyyn tai keskustelun käymiseen. Herranjestas, sivistynyt ihminen olisi saattanut jopa soittaa valheellisen uutisoinnin kohteeksi joutuneiden tapahtumien järjestäjille ja pyytää anteeksi! Noh, on kuitenkin paljon kypsempää sähistä sitten internetissä oman fanikantansa kanssa kuinka se toinen osapuoli oli nyt ihan tyhmä ja epäkypsä.

Avatar
krayian
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 16:06
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja krayian » Ma Joulu 19, 2011 22:12

Humppa kirjoitti:Addressi siis ei ole palautetta vaan kiusantekoa? Mikähän sitten on palautetta? Pnko sillä jotain väliä miksi tuota alkuperäistä dokumenttia nyt päätettiin nimittää? Tarkoitus oli antaa palautetta Anime-lehdelle useamman instanssin voimin. Helpoin tapa oli kerätä kaikkien nimet yhteen lausuntoon ja toimittaa se toimitukselle.
En sanonut adressin olevan kiusantekoa - sanoin sen, miten sen kanssa toimittiin, olleen kiusantekoa: vähän joka välissä viitattiin tähän mystiseen adressiin, ja jankattiin näistä jo adressissa mainituista asioista.

Adressi tosiaan ei tarkoita palautetta, vaan julkilausumaa, jossa isompi joukko ihmisiä vaatii jotain. Ja kyllähän siinä adressissa tosiaan vaadittiin - niin Animen coniraporttikäytäntöjen ja käsiteltävien anime- ja mangasarjojen muuttamista kuin Uusitalon "kurinpalautusta". En väitä, etteikö siinä olisi myös ollut myös palautteeksi laskettavia kannanottoja.
Humppa kirjoitti:Jatkossa siis palautetta saa antaa, kunhan se on positiivista ja ei vaadi muutosta mihinkään.
Itselleni jäi nimenomaan tälläinen kuva osasta adressin sisältöä kun ei tykätty, että lehti puhui negatiivisista asioista. Mitään tälläistä en ole itse ikinä väittänyt.
Humppa kirjoitti:Ja pitää muistaa sitten netissä korostaa että se oli SINUN blogisi missä tätä käsiteltiin niinkin fiksulla ja hyvin perustellulla tekstillä.
Joo, kyseisen postauksen olen tähän ketjuun linkannut, ja johon Urumi viittasi viestissä johon vastasin. Hienosti takerruit tähän sivumainintaan ja ohitit sen pointin: se oli viittaus siihen Urumin viestiin. Jos taas tekstistä on jotain sanomista, se ei kuulu tänne, vaan vaikkapa kyseisen tekstin kommentteihin.

Avatar
punakone
Viestit: 19
Liittynyt: Ti Touko 27, 2008 20:56

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja punakone » Ma Joulu 19, 2011 23:08

Yhdyn edellä olleeseen Antti Myyrän kommenttiin. Jos lehti on huono niin eivätköhän sen ostajat äänestä lompakoillaan, jolloin kustantaja pistää asian ruotuun, jos sille siis aihetta on. Henk.koht. mielipide asiaan on se että Uusitalo on hoitanut lehteä mallikkaasti ja se on parantunut huomattavasti. Sitä on jopa mukava lukea!

Ja haluan osoittaa kysymykseni Urumin Helena Lipposelle:
adressista saa mielikuvan, että Lipponen on mukana hankkeessa vain sen takia, että hän haluaa kääntää Anime-lehden omaksi henkilökohtaiseksi mainoskanavakseen. Jos Anime-lehteä syytetään Desuconin kanssa vehtauksesta, niin voisiko olla, että ehkä Lipposella on jotain taka-ajatuksia ajaa Urumin etua hankkeessa? Ymmärrettävää tietenkin, onhan yrityksen tarkoituksena tuottaa voittoa, tapahtui se sitten hankkimalla tuotteet halvalla, olivat ne piraatteja tai eivät, ja myymällä Suomen oloissa kalliilla. Kuitenkin omasta mielestäni on Lipposelle moraalisesti arveluttavaa olla hankkeessa mukana.

Haluankin vastauksen kysymykseeni: oletko Lipponen hankkeessa mukana puhtaasti Chibiconin edustajana, koska olet kokenut tapahtumasi tulleen syrjityksi Anime-lehden päätoimittajan toimesta vai onko sinulla yrityksen edut ajettavana, tahtoessasi muokata Anime-lehden demografioihin suuntautumista oman asiakaskuntasi mukaiseksi?

Exile
Viestit: 13
Liittynyt: Pe Touko 29, 2009 13:02

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Exile » Ti Joulu 20, 2011 00:00

Hi hii, kyllä on mehukasta draamaa meneillään Suomen anime-skenessä :D. *Gets more popcorn*
Ja vähän lisää löylyä kiukaalle!

Asia on jo mainittu, mutta monet keskustelijoista (täällä aniki-foorumilla ja muualla) tuntuvat unohtavan, että Anime-lehdellä ei ole mitään velvollisuutta toimia Suomen animeskenen tasapuolisena tiedotuskanavana. Se on lehti siinä missä muutkin ja voi ihan itsenäisesti valita mistä ja miten kirjoittaa. Vaikka alkaisikin oikein Seiska-tyyppiseen lööppiuutisointiin niin entäs sitten? Tai no, ainahan voi kirjoittaa addressin.

Pariin juttuun vielä arvottomat kommenttini.
Fazi kirjoitti:"Mielestäni coniraporttien EI pitäisi olla mielipidepohjaisia..."
Totta kai niiden pitää olla mielipidepohjaisia. Muuten voidaan vain raportoida numeerisista, objektiivisesti mitattavista seikoista. Conissa oli X kävijää, Y myyntipöytää ja Z ohjelmanumeroa, joista 34% käsitteli aihetta A. Heti kun sanoo esimerkiksi, että jonotus oli sujuvaa, ollaan mielipiteiden puolella.

Ja kriittisestä linjasta. Näkökulmia on monia. Olen ollut työntekijänä tapahtumissa, joissa osanottajat ovat maksaneet jopa viisinumeroisia summia saadakseen osallistua päiväksi. Rahalla saa, ja järjestelypuolella jos olisi samoja ongelmia, joita näyttää tulevan esille kaikissa Suomen coneissa, kyseistä järjestäjä-firmaa ei enää olisi olemassa, ja se olisi varmasti saanut aikamoiset haukut alan "Anime-lehdessä".

-----
Suomen Animein coni-jupakka

Kuten sanottu, kyseessä on slogan, jonka käyttämiseen ei minkään raadin lupaa tarvitse. Eikö Sauli Niinistökään olisi kuusi vuotta sitten saanut käyttää Työväen Presidentti -kampanjasloganiaan?


Ja vielä pieni disclaimer: En ole yhdessäkään conissa koskaan käynyt, enkä lukenut yhtäkään Anime-lehteä. Skenen seuraaminen vaan sattuu olemaan silloin tällöin viihdyttävää ajanvietettä ja tuntuu siltä, että osa keskustelijoista tarvitsee muistutuksen, että sanomalehtien tai animelehtien (tai Anime-lehden) ei tarvitse toimia minkään mystisten skene-sääntöjen tai sopimusten mukaan, vaan ihan samojen sääntöjen mukaan kuin Helsingin Sanomat ja 7 Päivää.

gege
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2011 08:29

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja gege » Ti Joulu 20, 2011 09:10

Urumi kirjoitti: ... henkilöltä, joka rekisteröityi foorumille varta vasten aihetta kommentoidakseen.
Pakko oli ihan tämän takia itsekin rekisteröityä tänne ja vähän kommmentoimaan tätä viihde pläjäystä.
Mistä tämä viha oikeasti on peräisin? Ei tarpeeksi huomiota alan lehdessä. Mutta onhan Suomessa muukin alan julkaisu, JapanPop -lehti, jos anime lehti kusee niin siirry kannattamaan sen kilpailia. End of f* story.
punakone kirjoitti: Haluankin vastauksen kysymykseeni: oletko Lipponen hankkeessa mukana puhtaasti Chibiconin edustajana, koska olet kokenut tapahtumasi tulleen syrjityksi Anime-lehden päätoimittajan toimesta vai onko sinulla yrityksen edut ajettavana, tahtoessasi muokata Anime-lehden demografioihin suuntautumista oman asiakaskuntasi mukaiseksi?
Itsekin ihmetellyt samaa. Ja ehkä vielä enemmän että miksi Lipponen on siirtynyt coni puolelle, siis eikö oma firma pyöri ja pakko alkaa kilpailemaan oikeiden tapahtumien kanssa toivoen hieman lisätuloja?
Ja mihinkä ovat muista coneista tuttut myyjät kadonneet? Esim Ippailla on paljon laillisiakin figuureita ja hyvä cosplay puoli jotka eivät ole piraatteja. Ja sekä urumin pahin kilpailia, Omoi ei ole ollut missään kuopiolaisissa tapahtumissa mukana. Henkilö kohtaisesti en ole koskaan nähnyt yhtäkään edes epäilyttävää tuottetta heidän valikoimissa. Enkä koskaan ole kuullut luotettavalta tasolta että heillä joskus olisi ollut piraatteja myynnissä.
Mietin vaan koska Manga cafee tippuu pois kuopiolaisesta con skenestä, kerran heilläkin on nykyjään entistä enemmän figuureita myynnissä.
Aika mielenkiintoinen tapa ajaa kilpailat pois omilta markkinoilta.
Urumi kirjoitti: 2. tiedetään, kuka on sanonut mitäkin, niin ei jälkikäteen tarvitse lähteä valehtelemaan tai arvailemaan, kuka mitäkin on sanonut
En ole lukennut Anime -lehteä, mutta jos asia virheitä tapahtuu niin kyllä ne pitäisi jälkikäteen korjata vaikka seuraavassa numerossa jonnekin piiloittaa oikaisun aiheesta. Näin ainakin toimivat isommat julkaisut Suomessa.

Pakko tehdä välikysymys tästä valehtelu aiheesta. Miksi aluksi oli vaadittu Uusitalon eroamista anime lehdestä?
Itse näin ircissä kiertäneestä addressista syksyllä että kyseessä oli kolme kohtainen VAATIMUS lista josta viimeisessä kohdassa oli UUSITALON EROITTAMINEN. Mihinkä tämä oli kadonnut? Ja miksi nyt leikitään että tälläistä ei koskaan ole ollut?
LAV [Kitsune] kirjoitti: viewtopic.php?f=24&t=12825&start=0#p192950
Miksi tuossa sähköposti viestissä viitataan Suomalaisiin alan yrityksiin? Huom monikko.
Kerran Tsubasan viestissä, viewtopic.php?f=11&t=12844&start=30#p193034 ei käy ilmi yhdenkään alan yrityksen osallistumista adressiin? Ei edes Lipposen omaa Urumi.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ti Joulu 20, 2011 12:34

Humppa kirjoitti:Ei vissiin edes käynyt mielessä ettei nuo nimet olleet mikään Wihaajien Wirallinen Lista(tm), vaan tarkoitettu esimerkiksi lisätietojen kyselyyn tai keskustelun käymiseen.
Pakko myöntää että ei käynyt. Tämä johtui siitä että niihin ei oltu liitetty minkäänlaisia yhteystietoja, ja toisaalta siitä että Lassi oli sähköpostissaan nimenomaan alleviivannut itseään asian yhteyshenkilönä.

Sen sijaan myöhemmin saapuneen sähköpostin jälkeen jäin siihen käsitykseen, että ainakin osa henkilöiden nimistä on ilmeisesti lisätty listaan luvatta. Mikä on varsin kummallista, kun allekirjoitusten saatetekstin mukaan "jokainen nimensä alla olevaan listaan lisännyt seisoo yhteisen vetoomuksemme takana." Tosin kenties tämä sanamuoto onkin vain ovela tapa kiertää se tosiasia, että Lassin ITSE listaan lisäämät nimet eivät tosiaankaan vetoomuksen takana seiso.

Adressin kasaajan on kuitenkin vähän myöhäistä korjailla virheitään, kun maito on jo maassa ja nimilista toimitettu kohteeseensa. Toisin sanoen on tehty kannanotto näiden ihmisten nimissä.

Toki ymmärrän sen, että koska tämä adressi oli tarkoitettu vain minun pomoni nähtäväksi sen allekirjoitusten keräämisessä on mahdollisesti oltu vähän yli-innokkaita, jotta lista vaikuttaisi mahdollisimman pitkältä ja uhkaavalta - kokevathan tekstin kasaajat edustavansa koko animeskeneä, ja haluavat sen myös siltä vaikuttavan. Kysyisin kuitenkin edelleen - miksi listalla on yhdistys jota ei ole olemassa, ja jonka puheenjohtajaksi merkitty henkilö on itse asiassa toisen ja täysin asiaanliittymättömän yhdistyksen puheenjohtaja?
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ti Joulu 20, 2011 14:00. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja jtn » Ti Joulu 20, 2011 13:36

Sitä päättää pitkästä aikaa käydä katsomassa josko voorumeilla on yhtään mitään, ja kappas. Juuri kun olin vähitellen onnistunut tuudittautumaan siihen harhaluuloon, että tämän maan animuharrastusyhteisö olisi vihdoinkin kasvamassa aikuiseksi. No, on sillä vielä 14 ja puoli vuotta aikaa jos haluaa ennättää ennen esikoistani.

Myönnän suoraan, että tämä keskustelu ja siihen liittyvät taustat olivat liian pitkiä että jaksaisin niitä lukea, ja liittyvät asioihin joista en lopultakaan enään jaksa pahemmin välittää. Kuitenkin, koska moinen ei ole koskaan estänyt minua esittämästä tyhmiä mielipiteitä sanon seuraavaa:

A. Animelehdellä ei ole mitään velvollisuutta kirjoittaa mistään tapahtumasta, jos päätoimittajaa ei kiinnosta moista juttua lehdessään julkaista.
B. Sinänsä kai, jos päätoimittaja niin haluaa, hän voi kuvailla jokaista tapahtumaa maailman paskimmaksi. Ja jos niin haluaa, hän voi ylistää jotain tiettyä tapahtumaa maailman parhaaksi. Ja tämä tapahtuma voi olla Desucon. Eikä hän ole tehnyt mitään väärää.
C. Siitä en sano mitään kuinka FIKSUA moinen käytös olisi.
D. Lehti ei ymmärtääkseni saa kuitenkaan mennä henkilökohtaisuuksiin.
E. Haluaisin edelleen tietää adressissa mainitusta väkisinmakuusta riittävästi yksityiskohtia jotta voisin varmistua siitä että moinen rikos on oikeasti tapahtunut. Tähän mennessä saamani info viittaa lähinnä siihen, että koko juttu on tuulesta temmattu.
F. Yhdistystoiminnassa tai ylipäätään harrastustoiminnassa aktiivisesti mukana olevan henkilön mielestä tämä voi olla isokin juttu, mutta nykyään aika totaalisesti ulkopuolisen näkökulmasta katsoen tämä koko homma - lehden tyylistä alkaen ja tähän julkiseen nahisteluun päättyen - vaikuttaa naurettavalta. Täten lienee parasta että Karthago tuhotaan.
- Jussi Nikander

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa