Adressi anime-lehdelle

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
LAV [Kitsune]
Viestit: 41
Liittynyt: To Joulu 18, 2003 20:54
Paikkakunta: Kuopio

Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja LAV [Kitsune] » Su Joulu 18, 2011 13:12

Tänä vuonna syyskuussa joukko animen ja mangan harrastajia havaitsi anime-lehden linjausten muuttuneen uuden päätoimittajan myötä kyseenalaiseen suuntaan; Lehti kritisoi aggressiivisesti tapahtumia ja leimasi yksilöitä uutisoinneissaan. Huolestuneena uudesta suunnasta kerättiin adressi Suomessa toimivien järjestöjen, sekä tapahtumien parissa, missä toivottiin muutosta kielteiseen linjaan ja huomioimaan lehden uutisoinnin luotettavuutta. Tavoitteena oli parantaa lehden päätoimittajan journalismin tasoa, minkä nähtiin vahingoittavan harrastajakuntaa ja esittävän virheellisiä asioita totena. Suojatakseen lehden sekä päätoimittajan mainetta, adressi kerättiin vain yhdistysten päähenkilöiden parissa ja toimitettiin suoraan lehden toimitusjohtajalle. Adressiin osallistuneet eivät halunneet mustamaalata lehteä eivätkä päätoimittajaa vaan korjata lehdessä esiintyviä ongelmia.

Meille tuntemattomat tahot alkoivat levittää huhuja adressista ja sen tarkoitusperistä ja Anime-lehden päätoimittaja alkoi puhua palauteadressista nimellä vihamanifesti, jolla pyritään rajoittamaan hänen journalistisia vapauksiaan. Anime-lehti hyväksyi muutamia kohtia adressista ja sopi mm. uutisoivansa tapahtumista kokoluokkaan sopivilla tavoilla. Adressi nousi uudelleen puheeksi, kun lehdeltä kysyttiin desutalks artikkelista, jonka nähtiin olevassa ristiriidassa lehden antamaan tapahtuman kokoa käsittelevään vastaukseen. Päätoimittaja vaati adressia kaikkien ihmisten luettavaksi ja nähtäväksi huolimatta siitä, että se voisi vaikuttaa kielteisesti lehden julkikuvaan, joten kirjoitan tämän postin kaikkien luettavaksi. Millään tapaa emme koskaan halunneet tehdä tätä kenenkään selän takana. Lähetimmehän asian suoraan H-Townille, mistä sen sai koko anime-lehden toimitus.

Alla olevista linkeistä jokainen voi tutustua tarkemmin adressin sisältöön ja siinä mainittuihin asioihin. Esitetyistä dokumenteista on poistettu yksityisten henkilöiden nimet yksityisyyden suojaamiseksi. Dokumentteihin on kirjoittanut yhteensä usean yhdistyksen sekä tapahtuman järjestäjiä ja puheenjohtajia, eikä kirjoittajia ole eroteltu millään tapaa selkeyden säilyttämiseksi ja ettei heitä voi jälkeenpäin syyttää mielipiteistään. Oma roolini oli kerätä aineisto kaikilta yhdistyksiltä, kasata se yhdeksi kokonaisuudeksi ja toimittaa se eteenpäin toimitusjohtajalle. Omakohtaisesti minulla ei ole kaunoja lehteä eikä päätoimittajaa kohtaan vaan olen pyrkinyt aktiivisesti hillitsemään lehteä koskevia vääriä huhuja ja saamaan muutoksen aikaan puheella ja asiallisella kirjoituksella.

Adressia toimittaessa tein virheen ja jätin vahingossa Tracon-tapahtuman listaan mukaan, koska olin huolimaton. Pyydän anteeksi tästä kaikilta joita asia on koskettanut ja anteeksi olen pyytänyt myöskin Traconin pääjärjestäjältä sekä vastaavilta, jotka minua lähestyivät. Välitin tiedon H-Townin toimitusjohtajalle niin nopeasti kuin pystyin, mutta asia oli käsitelty jo tässä vaiheessa läpi. Toimitusjohtaja välitti viestin päätoimittajalle, mutta tästä huolimatta olen törmännyt usein viesteihin missä Traconin kerrotaan olevan adressissa vasten tahtoa vaikka kaikki asianomaiset ovat tietoisia tosiasioista.

Tapahtumajärjestäjien, seurojen ja anime-lehden kanssa olemme sopineet asiat ja päätoimittaja on antanut virallisen vastauksensa. Tämän vuoksi minua lähinnä ihmetyttää miksi päätoimittaja yhä haluaa nostaa yhä asian julkiseen keskusteluun. Alla olevista linkeistä jokainen voi tutustua adressin teksteihin omakohtaisesti. Mitään muutosta asiaan emme usko julkisen keskustelun enää antavan, sillä asia on loppuun käsitelty päättäjien kanssa.
Adressi lehdelle
Con-raportit
Yksityisten henkilöiden mustamaalaaminen
Animescene

Adressissa puhutaan paljon Desuconista, mutta adressiin kirjoittaneilla eikä varsinkaan itselläni ei ole mitään itse tapahtumaa vastaan. Päinvastoin olen pyrkinyt aktiivisesti kumoamaan harhaluuloja, että desucon esimerkiksi vaatisi anime-lehteä painamaan myönteisiä juttuja tapahtumistaan. Tämän lisäksi tapahtumia on tekemässä paljon samoja henkilöitä, jotka vaikuttavat useassa tapahtumassa ja animeconin ja desuconin välillä on suunniteltu aktiivista yhteistyötä ensi vuodelle, eli tapahtumien välillä ei ole mitään ”riitaa”.

Solvaamisen tai pahantahtoisuuden sijaan, desu on mainittu adressissa vertailukohtana muihin tapahtumiin. Desun maininta usein adressissa johtuu, että myös animelehti uutisoi siitä toistuvasti. Vertailukohtaesimerkkinä erään tapahtuman raportissa kaivetaan ongelmia nuppineulojen puuttumisestakin, ei desuconin raportissa mainittu sanaakaan olemassa olevista ongelmista. Samaan tapaan on desucon nostettu esille facebook teksteissä useammin verrattuna muihin tapahtumiin. Selvitimme väärinymmärrykset desuconin pääjärjestäjän kanssa, joten pahoittelen muille järjestäjille sekä yhteistyötahoille aiheutuneita vääriä käsityksiä conien välisistä suhteista.

Tärkeimpänä asiana kuitenkin halusimme puuttua lehdessä esitettyihin virheellisiin tietoihin, mitä päätoimittaja oli esittänyt. Kun lehdessä on uutisoitu täysin kuvitteellisista asioista, kuten järjestäjien ulkomaille lähdöstä, on mielestämme silloin aika korjata faktat. Lehden päätoimittaja esiintyy adressissa useasti, mutta tämä ei tarkoita sitä, että adressiin kirjoittaneilla on juuri häntä kohtaan kaunoja vaan haluamme vain korjata hänen virheitään ja varoittaa hänen liikkuvan kirjoitustavassaan kyseenalaisella alueella. Päätoimittaja joutuu kantamaan suurimman taakan lehden journalismista, vastaa saadusta palautteesta ja laadusta ylipäätään ja täten saa myös kuulla eniten lehteen kohdistuvaa kritiikkiä, mitä ei pidä sekoittaa henkilöön itseensä kohdistuvaksi.

Halusimme myös puuttua lehden negatiiviseen sävyyn ja yksilöiden halventamiseen. Hyvänä esimerkkinä toimii adressissa mainittujen asioiden lisäksi tämän vuotuisen Animecon tapahtuman pääjärjestäjästä kirjoitettu lause: "Turkulaiset kielet myös kertovat, että tapahtuman pääjärjestäjä Kati Oksasella ei paikallisissa piireissä olisi mainetta parhaana mahdollisena organisaattorina ja että hän onnistuisi henkilökohtaisella höseltämiseltään karkottamaan kaikki täysjärkiset ihmiset mistä tahansa projektista. Miten lienee. " Anime-lehden artikkeli (levikki 44 0000) - päätoimittaja Petteri "Tsubasa" Uusitalo. Edellä mainitunlaiset lausahdukset voivat pahimmillaan johtaa kunnianloukkauskiistoihin, minkä vuoksi halusimme tuoda asian esiin ennemmin eikä myöhään.

Tiivistettynä kaikki edellä mainitut asiat, halusimme korjata asioita jotka koimme loukkaaviksi tai anime lehdelle itselle haitallisiksi. Kritiikki on arvokas resurssi, mutta tässä tapauksessa haluaisin painottaa, että kritiikin antamiseen soveltuvaksi foorumiksi anime-lehti ei välttämättä ole oikea, sillä kritiikin ja palautteen saa jo kävijöiltä ja yhteistyötahoilta, eikä yksittäisen päätoimittajan mielipide edusta koko harrastajakuntaa. Toimme tämän keskustelun yleisten keskustelujen piiriin, sillä uskomme täällä olevan asiasta kiinnostuneita enemmän ja asian olevan näkyvämpi, kuten päätoimittaja toivoi. Monelle asia on kuitenkin yhdentekevää, mutta vastaan kuitenkin päätoimittajan toiveisiin julkistamalla adressin.

Mitä tulee itse nimilistaan, minun täytyy ottaa erikseen yhteyttä jokaiseen listaan kirjoittaneelle ja varmistaa onko heille ok, että heidän nimensä julkistetaan julkisesti internetissä. Joudutte siis odottamaan asian suhteen. En voi luvata vastaavani aktiivisesti kaikkiin kysymyksiin, enkä oleta aiheen edes kiinnostavan kaikkia, mutta toivon kuitenkin asian pysyvän asiallisella linjalla niin sivusta seuranneiden kuin mukana olleidenkin osalta. Tähän kirjoitettu juttu on vain tiivistelmä adressista ja täydellinen versio löytyy yllä olevista linkeistä.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 18, 2011 13:49

Noh, lähdetäänpä purkamaan sitten. Vaikkapa ihan järjestyksessä:
Manifesti kirjoitti:Uusitalolla on paha taipumus keksiä jutut täysin itse jos hän ei pääse itse paikalle, ei halua tavata vastaavia tai ei pääse haastattelemaan järjestäjiä. Esimerkiksi Chibiconista Uusitalo oli tahtonut alun perin kirjoittaa jutun itse - vaikka ei itse käynyt tapahtumassa eikä ollut missään yhteydessä tapahtuman järjestäjiin.
Tämän väitteen todenperäisyyshän käytiinkin tosiaan läpi jo aiemmin tässä toisessa ketjussa.
Manifesti kirjoitti:Desucon on saanut lehdessä aivan erilaisen kohtelun, koska sitä oli järjestämässä Anime-lehden toimituksesta mm. myös Petteri Uusitalo ja se näkyy
Desucon on saanut lehdessä erilaista kohtelua kuin muut tapahtumat, koska lehden kanta on se että se on muita parempi tapahtuma. Tämä on mielipide, ja siitä voidaan kiistellä.

Huomauttaisin asian olevan kuitenkin ehkä enemmän niin päin, että Desucon on ylipäätään olemassa koska sitä järjestämään lähtiessäni halusin tehdä omien preferenssieni mukaisen tapahtuman. Preferenssini tapahtumien laadun suhteen olisivat kuitenkin aivan samat, vaikka Desuconia ei ikinä olisi järjestettykään.

Aiemmassa keskustelussa mainitun jääviysperiaatteen mukaan tapahtumaraportin tämän vuoden Desuconista kirjoitti lehden vakiokirjoittajiin kuuluva Valtteri Strömsholm, joka ei ollut missään roolissa tämän vuoden Desuconissa. (Tämän jälkeen hänet tosin houkuteltiin ohjelmavastaavaksi.) Jos joku haluaa vääntää kättä siitä oliko tämä tapahtumaraportti (alla) perusteetonta hehkutusta vai ei, asiasta voidaan keskustella.

Kuva
Manifesti kirjoitti:Tampere kuplii, Shirocon ja Kawacon eivät saaneet minkäänlaista mainintaa lehdessä, vaikka olivatkin omilla seuduillaan onnistuneita ja hyviä tapahtumia. Lisäksi conien netissä saama huomio on varsin selkeästi suuntautunut.
...
Tampere kupliin, Shiroconin, Kawaconin ja Oulun Animeseminaarin puuttumista Facebook-uutisista ei kuitenkaan selitä mikään eikä sitä, että Desucon on ollut uutisissa 10 kertaa ennakkoon, kun muut conit ovat olleet selkeästi vähemmän näkösällä, jos lainkaan. Etenkin Traconin vähäinen näkyminen uutisissa hämmentää, koska sillä on kuitenkin erittäin näyttävä kunniavieras, johon liittyviä oheistapahtumia on ollut paljon. Samoin Tampere kuplii tapahtuma, joka oli kävijämäärältään Suomen suurimpia tapahtumia (6000-7000 kävijää), mutta ei saanut lehdessä tai sen sivuilla minkäänlaista näkyvyyttä.
...
Sivuilla oli raportoitu pikkutapahtumista, kuten Rovanieman mangapäivistä ja kansainvälisestä manganpiirtokurssista, mutta moni con oli taas hylätty täysin.
Lehti pyrkii uutisoimaan jokaisesta tapahtumasta niiden kokoluokan edellyttämällä tavalla – toisin sanoen isoista ja merkittävistä enemmän kuin pienistä ja vähemmän merkittävistä. On lehden itsensä päätettävissä, mitkä tapahtumat se kokee niin uutisoinnin kuin raportoinninkin arvoisiksi – esimerkiksi yleiset sarjakuvafestivaalit, kuten Tampere Kuplii ja Helsingin Sarjakuvafestivaalit, eivät näihin kuulu. Ja kuten aiemmassa keskustelussa on mainittu, jatkossa myös pienet paikallisconit jäänevät lähinnä kalenterimerkinnöiksi.

Todennäköisyyttä siihen että tapahtumasta kuuluu uutisoitavaa median korviin lisää mm. tiedotteiden lähettely sähköpostilla, aktiivinen presenssi erilaisissa sosiaalisissa medioissa sekä RSS-syötteen olemassaolo nettisivuilla. Esimerkiksi tämänvuotisesta Traconista suoritettu ennakkouutisointi oli suoraa seurausta siitä, että se oli huolehtinut näistä kaikista. Vastaavasti Rovaniemen mangapäivästä julkaistu yksi uutinen johtui kyseisen tapahtuman lähettämästä yhdestä tiedotteesta.

Se linkataanko näitä uutisia sitten myös Animen Facebook-seinälle taas on olosuhteista riippuvaa ja mielestäni myös melko toissijaista.
Manifesti kirjoitti:Uusitalo on erittäin aktiivisesti yhä mukana desuconin järjestelyissä ja kommentoi esimerkiksi viikoittain desuconin omassa pod-castissa ja mollaa siellä armotta muita coneja ja niiden tapoja toimia. Alla linkki ensimmäiseen pod-castiin:
http://www.mixcloud.com/Pararin/desucast-001/
En ole ollut Desuconin järjestelyissä mukana sitten viime kesän conin, ja podcastista jättäydyin myös pois sen toisen jakson jälkeen.

En liioin muutenkaan ymmärrä, missä kohtaa tuossa jaksossa "mollasin armotta muita coneja ja niiden tapoja toimia." Kohdassa 6:20 kenties? Vai kohdassa 16:30?

Avatar
krayian
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 16:06
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja krayian » Su Joulu 18, 2011 13:52

Näin minkäänlaisten sidonnaisuuksien ulkopuolelta olen jo ennen tätä varsinaista julkistamista kirjoittanut mielipiteeni tästä adressista.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 18, 2011 13:58

Manifesti kirjoitti:Ahdisteluista ja muista ongelmista tulee keskustella ja niistä ei pidä vaieta, mutta niitä ei pidä laittaa lehteen vain sen takia, että saa esiin näyttäviä otsikoita ja Seiska-tyylisiä lööppejä.
"Seiska-tyyliset lööpit" ja "näyttävät otsikot" painetaan yleensä kookkaasti ja näyttävästi esille lehden huomioarvon lisäämiseksi, ei mielipidekirjoituksiin muun tekstin sekaan.
Manifesti kirjoitti:Lehden jutuissa on havaittavissa selkeästi, että tavoitteena on usein näpäyttää takaisin jollekulle. Lassi Väänänen (Nekoconin pääjärjestäjä) kritisoi sensaatiohakuista Anime-lehden linjaa Animeconin paneeleissa ja tämän jälkeen ja pääjärjestäjän organisointikyvyt mainittiin Nekoconin jutussa liioitellun negatiivisessa valossa. Monissa muissakin jutuissa on aistittava selkeä halu iskeä tapahtuman järjestäjiä, tapahtumaa itseään, yleisönosaston/palautteen antajaa tai muuta vastaavaa vastaan.
Olin kirjoittanut Nekocon-raporttini jo hyvän aikaa sitten valmiiksi siinä vaiheessa, kun Lassi päätti kritisoida Anime-lehteä julkisesti Animeconissa. En edes muistanut sitä enää pian sen jälkeen, koska tuollaistahan nyt kuulee joka käänteessä.

Sen kuvittelu että esimerkiksi Nekoconin järjestelyjen kritisointi ei johtuisi Nekoconin järjestelyjen puutteellisuudesta vaan kritiikin antajan henkilökohtaisista kaunoista kertonee kaikkein eniten kuvittelijan omasta ajatusmaailmasta. Niin ikävältä kuin tämän ääneen sanominen varmaan tuntuukin.
Manifesti kirjoitti:Tämä tyyli on tuttua netti-blogien ja foorumeiden anonyymeille ja sielläkin paheksuttavaa, mutta harrastajien ei tarvitse sietää tällaista maksullisessa massamediassa, josta pitäisi olla vastuussa osaava ja neutraali taho.
Maksullisessa mediassa on se hyvä puoli, että yleisö voi äänestää lompakoillaan jos ei sen sisällöstä ja mielipiteistä pidä.
Manifesti kirjoitti:Suurin osa anime- ja mangaharrastajista on nuoria ja pääosa naispuolisia. Esimerkiksi Animecon-yhteisön keski-ikä on 18,8 vuotta ja naispuolisia harrastajia 84 %. Desucon tapahtuman ikä keski-ikä asettuu 20,75:een ja naisia mukana on noin 79 %. Anime-lehti on kasvavassa määrin alkanut keskittymään enemmän Seinen-sarjoihin, eli 20-30 ikäisille miehille tarkoitettujen sarjojen esille nostamiseen. Jos arviolta 80 % lehdenkin kohderyhmästä on naispuolisia ja keski-ikä asettuu alle 20 vuoden, ei kuulosta kovin viisaalta keskittyä kohderyhmään joka on niin paljon pienempi kuin pääyleisö. Pääkohderyhmän mieltymykset eroavat hyvin paljon lehden nykyisestä linjasta ja siitä on esiintynyt jo valituksia. Toimituksen tulisi siis enemmän kunnioittaa lehden suurta kohderyhmää eikä mennä Uusitalon omien mieltymysten mukaan.
Edellinen pätee myös tähän: lehdellä on täysi oikeus päättää itse miten asiakkaitaan haluaa palvella - ja mitä asiakkaita haluaa palvella. Yhtä hyvin voisi sanoa vaikkapa että Urumi Oy:lle ei ole "viisasta" ostella omistajansa omien mieltymysten mukaan monen tuhannen euron Weed-pachinkoja, kun yrityksen pääasiallinen asiakaskunta niistä kuitenkaan tuskin on kiinnostunut.

Olen kirjoittanut samasta aiheesta aiemminkin coneihin liittyen, ja linkannut usein tähän kirjoitukseen siitä onko niillä "velvollisuus" mennä sinne minne suurin osa ihmisistä puhaltaa. Olen otettu siitä että manifestin kasaajat ovat huolissaan Anime-lehden sisällöllisistä valinnoista, mutta tällaiset sarjatoiveet voisi esittää myös ihan julkisenakin palautteena eikä osana uhkamanifesteja.
Manifesti kirjoitti:Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan.
Petteri Uusitalo on käyttänyt asemaansa väärin. Hän on markkinoinut omia luentojaan mm. animelehden facebook sivuilla.
...
Piilomainonta on siis aivan liian kaunis sana kuvaamaan Uusitalon toimintaa.
En ole hyötynyt coniluennoistani ikinä mitenkään, joten en näe miten tämä on aseman väärinkäyttöä. Esimerkiksi H-Townin lippulaivatuote Pelaaja-lehti linkkailee säännöllisesti Facebookissa esimerkiksi podcasteihin joissa sen päätoimittaja vierailee tai toimituspäällikkönsä henkilökohtaisiin YouTube-videoihin.
Manifesti kirjoitti:Useilta tahoilta on tullut tieto, että Uusitalo ei ole esitellyt itseään kerätessään tietoja juttuunsa tai ottaessaan valokuvia. Esimerkiksi moni vapaaehtoistyöntekijä ei tiennyt lainkaan kommentoivansa anime-lehteen, vaikka Uusitalo on pääasiassa heiltä saanut kaiken haastattelumateriaalinsa.
...
Tietolähteinä on käytetty vapaaehtoistyövoimaa sekä väärän alan vastaavia eikä asioihin perehtyneitä järjestäjiä.
...
Uusitalo ei ole kertonut, aikooko hän käyttää kyselemäänsä aineistoa lehden jutuissa taustamateriaalina tai suorana lainauksena. Hän on poiminut myös foorumeilta suoria lainauksia lehteen ilman, että asiaa on ilmoitettu etukäteen.
Tässä vaiheessa tulemmekin mielenkiintoisten seikkojen äärelle, sillä tässä kohtaa huomioissa on tiettyä perää. Olemmekin itse asiassa manifestin lähettämisen jälkeen jälkeen tehneet periaatepäätöksen, jonka mukaan tulemme jatkossa luottamaan tapahtumaraporteissa entistä enemmän suoriin sitaatteihin. Tämä tulee huolehtimaan siitä, että kenenkään järjestäjän paremman tiedon puutteessa kertomia virheellisiä tietoja - kuten maininta Helena Lipposelta kuullusta "Aninekocon"-nimestä tai syy Nekoconin ohjelmalehtihutilointeihin - ei enää pääse lipsahtelemaan juttuihin mukaan.

On luonnollisesti hyvien tapojen mukaista antaa haastateltavan aina tarkistaa ennen jutun julkaisua, mitä hänen nimissään lehteen laitetaan. Kannattaa kuitenkin huomata tämän seikan olennaisin osa: haastateltavan nimi, joka on olennainen "haastattelun" määritelmälle (ellei kyseessä ole tarkoituksella nimetön haastattelu, joka ei liity tähän). Jos kyseessä on vain yksittäinen kommentti, joka jutussa on esitetty vaikkapa "kuulemma"- tai "tapahtuman järjestäjien mukaan" -rakenteella tai vastaavasti, kyseessä ei ole haastattelu.

Toki tällaisissakin tapaksissa olisi aina kohteliasta, että toimittaja esittäytyisi toimittajaksi - onhan hänen keskustelukumppaninsa aina mukava tietää, että hän puhuu nimenomaan toimittajalle. Voisin kuitenkin kyseenalaistaa sen miten tärkeää tämä on tuoda erikseen keskustelussa esille joka kerta uudelle ihmiselle puhuttaessa, jos kaulassa roikkuu mediabadge jossa lukee "Anime-lehti".

Tapahtumissa ei kuitenkaan voi olettaa, että toimittaja heiluttaa mediabadgeaan jokaisen koko viikonlopun aikana kohtaamansa ihmisen edessä siltä varalta, että hän sattuu keskustelussa mainitsemaan jotain johon kirjoittaja kokee myöhemmin hyväksi viitata tekstissään. Tosin mikäli toimittajan keskustelukumppani tietää jo valmiiksi puhuvansa toimittajan kanssa, on hänellä täysi oikeus ilmoittaa mikäli ei halua sanomisiensa päätyvän tämän kirjoittamiin teksteihin.

Mitä taas tulee julkisilla foorumeilla, kuten Anikissa, esitettyihin kommentteihin… ne on esitetty julkisesti julkisessa mediassa, minkä lisäksi kirjoittaja on julkaissut ne itse. Tämän takia niiden siteeraaminen ei ole luvanvaraista, vaan kyseessä on lehdistötiedotteeseen, julkiseen Facebook-postaukseen tai blogipostaukseen verrattava julkinen lausunto.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 18, 2011 14:05

Manifesti kirjoitti:Anime-lehden nimellä ei saisi missään nimessä hyökätä yksityisiä henkilöitä vastaan omilla nettisivuillaan, foorumeilla, Facebookissa eikä lehdessä. Näin kuitenkin on tapahtunut ja Petteri Uusitalo tiedostaen halusi saattaa yksityisen henkilön naurunalaiseksi Anime-lehden Facebook uutisoinnissaan. Rikoslain mukaan tällaiset massamediassa tehdyt ”iskut” kuuluvat törkeän kunnianloukkauksen piiriin.
...
Uusitalo nostaa yksityisiä henkilöitä ja arvostelee heitä valheellisesti negatiivisessa valossa sekä lehdessä, että nettisivuilla ja kirjoituksillaan aiheuttaa tuntuvaa vahinkoa tapahtumajärjestäjien toimintaan, joten useampikin henkilö olisi oikeutettu nostamaan häntä kohtaan syytteen.
22. elokuuta linkkasin Anime-lehden Facebook-seinälle tämän blogipostauksen, jossa Urumissa työharjoittelussa ollut nainen arvostelee työharjoittelupaikkaansa ja sen omistajaa varsin värikkäin ja epäkohteliain sanankääntein.

Linkkailen tällaisiin kirjoituksiin aina kun niitä tulee vastaan, sillä mielestäni mielipidekirjoitukset, skenen toimijoihin kohdistuva kritiikki ja tiedonvälitys ylipäätään kuuluvat asiansa osaavan harrastemedian tehtäviin – kyllähän esimerkiksi sekin pitäisi nostaa esiin, jos vaikkapa joku kertoisi saaneensa Manga Caféssa ruokamyrkytyksen tai jotain. Ymmärrettävästi kritiikin kohteena olevat harvemmin tällaisesta julkisuudesta pitävät, mutta minkäs teet.

Seuraavana päivänä herätessäni sähköpostissani odotteli viesti pomoltani, jossa hän kertoi poistaneensa linkkauksen Facebookista, koska oli saanut Urumin Helena Lipposelta valituksen aiheesta. Lähetin Helenalle pahoitteluviestin, jonka jälkeen käymämme sähköpostikeskustelu löytyykin siteerattuna yllä.

Keskustelussa totesin, että parempi vaihtoehto tällaisessa tilanteessahan olisi maton alle lakaisemisen sijasta vastata syytöksiin, jolloin sivustaseuraajille jäisi positiivisempi kuva syytösten kohteena olevasta tahosta - tähän tapaan. Lisäksi huomautin, että eiköhän kirjoittajan kirjoitustyyli (ts. "naurettava valittaja") melko lailla syö hänen sanojensa painoarvoa ja niin ollen myös Urumille niistä koituvaa negatiivista huomiota.

Manifestin perusteella Helena Lipponen syyttää minua tämän huomautukseni perusteella siitä, että olin pyrkinyt mustamaalaamaan hänen entistä työharjoittelijaansa linkkaamalla tämän omaan kirjoitukseen. Veikkaisin tosin tämän olevan lähinnä vain tekosyy, jolla hän pyrkii kaivamaan esiin jonkin perusteen jolla tehdä blogipostaukseen linkkaamisesta tuomittavaa.

***

Animeconin jälkeen kävin erään siellä työntekijänä olleen kanssa Twitterissä keskustelun sen julkisuuskuvasta ja median roolista sen luomisessa. Arkistoin tämän keskustelun Storify-palveluun tänne voidakseni linkata sen käytettäväksi esimerkkinä kommentoidessani tätä blogikirjoitusta, jonka aiheena on nimenomaan se miten vahingollista on jos tapahtumanjärjestäjät ottavat järjestään siilipuolustuskannan kohdatessaan kritiikkiä.

Keskustelu oli julkisessa palvelussa tehty ja julkinen. Oletan, että keskustelun toinen osapuoli seisoo sanojensa takana eikä häpeä niitä, joten en näe miksi tällaiseen keskusteluun linkkaamisessa olisi mitään väärää - puhumattakaan siitä että se olisi "hyväksikäyttämistä" tai "yksityisen henkilön kimppuun käymistä".
Manifesti kirjoitti:Osoitteen lopulla olevissa kommenteissa Uusitalo sanoo, että ”Anime-lehden nimissä tehdyt Twitter- ja Facebook-päivitykset eivät ole millään tapaa olennaisia tai vaikuttaisi lehden imagoon.”
Uusitalo sanoo myös, että lehden kanta koostuu henkilökohtaisista fiilistelyistä, jotka Twitterissä/Facebookissa on sanottu yksinkertaisesti ja lehdessä taas perustellummin. Tämä ei ole totta, vaan lehden tulee olla puolueeton ja raportoida asioista totuudenmukaisesti.
En tiedä mitä kommentteja tässä nyt on luettu, sillä omat kommenttini olivat seuraavanlaiset:
Tsubasa kirjoitti: Twitter, ja sosiaalinen media yleensäkin, kyllä nimenomaan minusta on tarkoitettu juurikin omista fiiliksistä kirjoittamiseen. Ne huolella kirjoitetut ja analyyttiset tekstit voi sitten lukea lehdestä.
...
Tietysti sosiaalisessa mediassakin esitetyt kommentit ovat osa virallista kantaa, vaikka olisivatkin vain omia fiiliksiä. Mitäpä muuta lehti itsekään olisi kuin kirjoittajien omia fiiliksiä – hieman pidemmässä ja paremmin perustellussa muodossa vain.
Eli eiköhän se “hintansa arvoinen” sinne coniraporttiin jossain muodossa päädy. Sen ympärillä tulee vain todennäköisesti olemaan hieman enemmän perusteluja kuin sosiaalisessa mediassa. Kuten aiemmin sanottu.
Toisin sanoen lehden nimissä tehdyt päivitykset ovat hyvinkin olennaisia lehden imagolle, mitä en ole missään vaiheessa kieltänyt. En tosin näe miten tämä liittyy mihinkään, sillä tokihan jokainen toimija on itse vastuussa omasta imagostaan ja saa muokata sen millaiseksi haluaa.

Edelleen: lehdessä ja sen nimissä sosiaalisessa mediassa esitetyt mielipiteet ovat sellaisia, joiden takana lehti seisoo allekirjoittaen ne. Tässä tapauksessa tämä koskee myös mielipidettä jonka mukaan "Animecon oli hintansa arvoinen". Se miten tämä liittyy "puolueettomuuteen" onkin sitten mielenkiintoisempi kysymys, koska minkään määritelmän mukaan puolueeton ei tarkoita mielipiteetöntä.
Manifesti kirjoitti:Kuten journalistiliiton ohjeissa sanotaan:
Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta.
Olisiko sitten totuudenmukaista, että tapahtumaa kehuttaisiin vaikka minä en kokisi siinä olevan juuri mitään kehuttavaa? Ja onko muka olemassa jokin riski, että joku voisi luulla edelläolevan kaltaista mielipidettä "tosiasiaksi"? En ymmärrä miten tämäkään siteeraus liittyy yhtään mihinkään.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 18, 2011 14:23

Dokumenttiin "Anime-kulttuurin mustamaalaaminen" vastasinkin jo toisessa ketjussa, joten copypastetaan se tännekin:

Kritisoitu artikkelihan on siis tämä, julkaistu numerossa 3/2011:

Kuva
Manifesti kirjoitti:Uusitalo uutisoi lehdessään, kuinka tapahtumassa kuvailtiin alaikäisten nuorten pikkuhousuja salaa ja kuinka koko yhdistys on korruptoitunut. Omaken pikkuhousu-tapausta oli ilmeisen suurenneltu, sillä asian käsittely oli Omakessa hoidettu kunnialla lukuun ottamatta jälkiselvittelyjä.
Kritisoin artikkelissa nimenomaan näitä jälkiselvittelyjä, mikäli se ei ollut tullut toistaiseksi selväksi - sitä, että asian hoitamisen jälkeen kaikkia asianosaisia oli pyydetty olemaan asiasta hiljaa, ja vertasin tätä sulkeutuneisiin uskonnollisiin yhteisöihin ja niiden toimintaan vastaavissa tilanteissa. Keskustelin salakuvatuista toisen kanssa, ja hän oli sitä mieltä että näistä asioista olisi tosiaan hyvä keskustella julkisesti, koska hänelle ainakin oli jäänyt jälkiselvittelyistä paha maku suuhun.
Manifesti kirjoitti:Helsingin animeseurassa tapahtunutta väkisinmakaamista ei muista kukaan seuran jäsenistä ja monet ovat kertoneet, että Helsingin animeseurassa ei ole ollut uhrin ikäisiä jäseniä tuolloin. Lähteitä Uusitalo ei jutussaan maininnut, joten on hankala tietää onko asia siis täysin Uusitalon keksimä.
Herää kysymys mitä yhdistystä manifestin kirjoittajat ovat haastatelleet, koska ainakaan omassa artikkelissani ei mainittu mitään yhdistystä nimeltä tuohon liittyen.
Manifesti kirjoitti:Turun Sanomien antama kuva cosplaysta-harrastuksena ja coneista on erittäin paha. Monet vanhemmat lukevat lehteä ja tällaiset jutut voivat katkaista monen alaikäisen nuoren harrastuksen.
...
Seurauksina negatiivisista esille nostoista on ollut myös, että joka syksyisiä manga-kursseja järjestetään tänä syksynä huomattavasti vähemmän, mikä on siis vaikuttanut jo suoraan kursseilla opettavien ihmisten työllistymiseen ja nuorisolle tarjottavan ohjelman vähenemiseen.
...
Uusitalon artikkeleilla on tappava vaikutus koko anime-kulttuuriin ja jos lehden linja jatkaa samalla tasolla, tulee se ajamaan alas suuret tapahtumat, mustamaalaamaan kaikki kävijät ja lopulta lopettamaan myös koko Anime-lehden. Tämän vuoksi mustamaalaamisen on loputtava!
Tuskinpa suomalainen animeharrastus siihen kaatuu, että nuoria harrastajia tulee jonkin verran vähemmän. Ei se kaatunut Dragon Ball -pedofiilikohuunkaan, muistattehan - vaikka silloin tehtiin oikein eduskuntakyselykin siitä pitäisikö Dragon Ball vetää myynnistä.

Uskoisin, että ylipäätään jokainen vähemmistöharrastus yliarvioi kroonisesti sen miten paljon se ja sen sisäiset sotkut kiinnostavat suurta yleisöä. Se että Turun Sanomien viikkoliitteen Animecon-artikkelissa otettiin sitten tästä inspiroituneena kauhistelukulma aiheeseen on toki ikävää, mutta näitähän sattuu – esimerkiksi Washington Post julkaisi melko samanlaisen artikkelin tämänkesäisen Otakonin aikoihin. Muunkinlaisia artikkeleita kuitenkin julkaistaan jatkuvasti. Ja esimerkiksi tuohon edellämainitsemaani tapaukseen verrattuna tällaiset ovat vain harvinaisen pieniä alaviitteitä animeharrastuksen julkikuvassa.

Voisin myös kysyä, mitä tekemistä cosplaylla tai mangakursseilla on suomalaisen animeharrastuksen kanssa ylipäätään.
Manifesti kirjoitti:Huomattavasti suurempana alaa koskevana asiana, Turun Animecon palautteen ja lehtisoinnin jälkeen seuraavan vuoden Animecon tapahtuman avustukset putosivat huimasti, kun kaupunki epäröi tapahtuman mainetta lehden uutisoinnin vuoksi.
Oliko syyksi siis mainittu nimenomaan tuo, vai esimerkiksi se että ensi vuoden Animeconia ei järjestetä enää suuren kirjallisuustapahtuma Finnconin kanssa? Tämä myös osoittaa sen kuinka riskialtista on ylipäätään perustaa tapahtuman talous avustuksille, joiden saaminen riippuu kuun vaiheista ja vuorovetten asennosta.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 18, 2011 15:17

Seuraavaksi tapaus Nekocon. Artikkeli oli siis tämä:

Kuva
Manifesti kirjoitti:Ohjelman määrää vähäteltiin pieneksi ja edellisellä sivulla todettiin kuinka Desuconissa ohjelmaa oli mielin määrin. Totuus on helppo selvittää laskemalla molempien tapahtumien nettisivujen ohjelmistokartasta; molemmissa tapahtumissa oli 50 ohjelmaa ohjelmakartassa molempien päivien aikana. Desucon (ja sen ohjelma) kesti yli yön, mutta Nekoconin ohjelma oli mahdutettu kahteen päivään, mikä teki Nekoconin ohjelmatarjonnasta tiiviimmän paketin. Ohjelmiston vähyys oli asioiden vääristelyä. Ohjelmaa ei olisi Nekoconiin yksinkertaisesti mahtunut enempää.
Tästä asiasta desuconlaiset tekivätkin jo vähän laskelmia.
Manifesti kirjoitti:Ohjelmalehtisestä kerrottu juttu oli täysin keksitty.
Tämä yksityiskohta taisi tosiaan olla virheellinen tieto. Pahoittelut siitä.
Manifesti kirjoitti:Tapahtuman kunniavierasta, Chi-kissaa ei mainittu koko artikkelissa, vaikka moni tätä suloista pikku lisää kiittelikin ja sanoi Nekoconiin sopivaksi (neko tarkoittaa kissaa).
Tarkennettakoon siis, että kyseessä oli pehmolelu.
Manifesti kirjoitti:Artikkeli väitti, että järjestyksenvalvojia oli liian vähän ja siksi ovia oli auki vain yksi, mikä johti pahaan ruuhkautumiseen. Valvojia oli suosituksiin nähden lähes kaksinkertainen määrä ja ovia ei avattu enempää koska, sille ei ollut tarvetta. Lipunmyyjät ja järjestyksenvalvojat, jotka viipyivät oven luona koko conin ajan, eivät kertaakaan nähneet ovella ruuhkaa.
Järjestyksenvalvojien liian vähäinen määrä tuntui loogiselta syyltä sille että ovia ei pidetty auki, koska kysyessäni asiasta eräältä conin järjestäjältä sain vastaukseksi tämän syyn. Ilmeisesti hän ei ollut ollut tilanteen tasalla.

Kuten jutussakin mainitsin, oli kuitenkin melko kummallista että con oli tästä huolimatta asettanut ovelle työntekijän, jonka ainoa työtehtävä oli huolehtia siitä että ovesta eivät kulkeneet kuin työvoimaan kuuluvat. Oli harvinaisen ärsyttävää joutua kiertämään rakennuksen toisella puolella olevan oven kautta päästäkseen tämän oven vieressä olevalle nurmikentälle, etenkin kun tämä ovi oli ollut käytössä kahdessa edellisessä Nekoconissa.
Manifesti kirjoitti:Lehti väitti, ettei tapahtumassa ollut taukotilaa työntekijöille. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä sellainen oli ja pääjärjestäjä henkilökohtaisesti näytti sen kaikille vapaaehtoistyöntekijöille ja järjestyksenvalvojille ennen tapahtuman alkua.
Mikäli näin oli, tapahtuman tiedotus oli ikävästi pettänyt, sillä jututtamani järjestyksenvalvoja ei asiasta tiennyt.
Manifesti kirjoitti:Pelitilojen sanottiin olevan autiona ja että ihmiset eivät sinne löytäneet. Pelitilat olivat lauantaina täynnä, eikä sinne olisi mahtunut enempää pelaajia. Pelitila oli myös suurempi kuin conissa yleensä ja sen myötä sen pelivalikoima oli laajempi.
Silloin kun kävin siellä itse se oli kaukana täydestä. Ja muutenkin kritiikin kohteena oli ensisijaisesti sen sijainti, ei täyttöaste.
Manifesti kirjoitti:Lattiamajoituksen sijainnin syystä valehdeltiin. Majoitus jouduttiin järjestämään kauempana Kuopion tiukentuneiden paloturvallisuuslakien, ei iltabileiden vuoksi. Samasta syystä nuorisokeskuksella ei saa järjestää minkäänlaista yötoimintaa, vaikka vielä 2008 sekä yötoiminta että majoittuminen oli sallittua.
Tämä oli asiavirhe. Pahoittelut.
Manifesti kirjoitti:Ohjelmia ei arvosteltu kokonaisuutena, vaan esiin oli nostettu vain muutama tekijä, joista heistäkin löytyi paljon vikaa toimituksen mielestä. Muuta ohjelmistoa kuvattiin köykäiseksi ja huonosti toteutetuksi. Myös ohjelman vähyyteen todettiin, että ihmiset pitkästyivät, kun sitä ei ollut. Saamiemme palautteiden mukaan yleisö piti Nekoconin ohjelma tarjonnasta ja vain vilkaisemalla nettisivuja näkee, että puheet ohjelman vähyydestä oli valehtelua.
Kuva
Manifesti kirjoitti:Uusitalo lainasi jutussaan sponsorivastaavan Helena Lipposen Aniki-foorumilla mainitsemia omia mielipiteitään ja irrotti yksittäisen lauseen foorumikeskustelusta ilman perusteluita tai lähteitä alkuperäiseen keskusteluun ja näin vääristi Helenan sanomiset. Sponsorivastaava ei ole vastuussa tai päätäntävallassa coniin tulevasta ohjelmasta.
Jokainen jokaisen conin tekemisessä mukana oleva osallistuu conin julkikuvan luomiseen kaikkialla. Heidän yksityisetkin kommenttinsa kertovat siitä, millaiset ihmiset tapahtumaa tekevät ja miltä pohjalta tapahtumaa tehdään.
Manifesti kirjoitti:Brändien sekoittaminen oli valehtelua. Anineko nimikettä ei ole kukaan tuonut esille ja pääjärjestäjällä oli hyvin selkeä tieto, että seuraava tapahtuma järjestettäisiin Animecon nimellä. Asia oli lyöty lukkoon jo kuukausia sitten ja julkaistu mm. Animeconin nettisivuilla ja painettu Animeconin ohjelmalehtiseen nimellä Animecon 2012 – Maailmanlopun con.
Tieto brändien sekoittamisesta saatiin Nekoconin järjestäjiin kuuluvalta Helena Lipposelta paikan päällä tapahtumassa. Hän on sittemmin kiistänyt olleensa tämän tiedon lähde, joten tässä asiassa lienee nyt sitten vain sana sanaa vastaan. Syytän huonoa tiedonkulkua.

"Animeconin nettisivuilla" viitataan ilmeisesti tähän mainintaan Finncon-Animecon 2011:n infosivujen alareunassa. Tässä tapauksessa luotin kuitenkin ikäväkseni enemmän kasvotusten kerrottuun tietoon nettisivujen sijaan, koska Animeconin kanssa on saanut tottua siihen että nettisivut eivät ole aina se parhaiten ajan tasalla oleva tietolähte. Vuoden 2012 nettisivutkin ovat näemmä vielä hieman työn alla.

Tarkentaisin kuitenkin, että ensi vuoden con (eli Animecon) tullaan arvostelemaan Anime-lehdessä sellaisenaan vuoden muihin isoihin tapahtumiin verraten - tästä kulissientakaisesta lokaanvetokampanjasta ja sen pääjärjestäjän ilmeisistä kaunoista huolimatta. Lehden lukijoita ei tällaisella tarvitse vaivata.
Viimeksi muokannut Tsubasa, Su Joulu 18, 2011 17:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 18, 2011 16:27

Sitten vielä Bakacon.

Kuva
Manifesti kirjoitti:Tapahtumaa haukuttiin alkaen ohjelman vähyydestä päätyen siihen, että cosplay-kisaajille ei ollut tarjolla hakaneuloja kisalappujen kiinnittämiseen. Ohjelmaa ei kuvailtu juuri lainkaan ja koko artikkelissa keskityttiin mitättömän pienien asioiden esille nostamiseen. Edellä mainittu hakaneula-esimerkki koski vain alle 15 ihmistä noin 800 kävijän tapahtumassa. Tätäkään tietoa Uusitalo ei ollut saanut tapahtumapaikalla, vaan teksti oli kuulemma lainattu jonkun kävijän blogista.
Kuulin tiedon tapahtumapaikalla. Se että asiasta on myöhemmin kirjoiteltu blogeissakin ei tee siitä sen vähemmän ensi käden tietoa.
Manifesti kirjoitti:Bakaconin päätarjonta eli iltabileet ohitettiin samanmittaisella huomautuksella kuin mitä hakaneulojen puuttumisesta oli kirjoitettu ja tällöinkin tilaa käytettiin muun ohjelman moittimiseen. Bakaconin iltabileet on kuitenkin se asia mistä tapahtuma tunnetaan parhaiten ja mistä se saa suurimmat kiitokset.
...
Se että toimittaja ei itse pidä kulttuurista ja tanssista ei tarkoita, että koko tapahtuma on sen vuoksi fiasko.
...
Tapahtuman pääasiasta, eli iltabileistä kerrottiin kuudella rivillä koko neljän sivun artikkelissa, vaikka ne kestivät kokonaiset 8 tuntia ja niissä vieraili monia satoja kävijöitä.
Iltabileet eivät tee animetapahtumaa, animeaiheinen ohjelma tekee. Se että Bakaconin järjestäjiä kiinnostaa iltabilepainotteisuus ei tarkoita sitä, että tapahtumaa tulisi hyvien sellaisten takia kehua hyvänä animetapahtumana.
Manifesti kirjoitti:Koulutuskeskus Agricola on kansalaisopisto, joka järjestää kursseja ja BakaCon on kurssimuotoisesti järjestetty tapahtuma eikä kenenkään tilaama kuten artikkeli antaa luulla. Suomen kansalaisopistot – mukaan lukien Agricola – saa tukea valtiolta eikä kirkolta.
Yhteystiedot kerätään kaikilta ylös kurssimuotoisuuden takia ja koska olemme kurssimuotoisesti järjestetty tapahtuma, tapahtumamme kävijät ovat automaattisesti vakuutettuja, toisin kuin monessa muussa tapahtumassa.
Tämä lienee siis asiavirhe. Pahoittelut siitä.
Manifesti kirjoitti:”Cosplaykisaajien suunnalta kuului monin paikoin valitusta, että lähetetyt infoviestit olivat olleet sekaisia, ylipitkiä ja aikatauluiltaa vääriä. Cosplaymammoja oli yksi per kaksi kisaajaa, mutta määrä ei kauheasti hyödyttänyt, kun he eivät tienneet aikatauluista sen enempää kuin huollettavansakaan. Samaan aikaan cosplaykisavastaava nähtiin hengaamassa kavereidensa kanssa. Olikohan tämä haukannut liian ison palan ensimmäiseen vastuutehtäväänsä?”
Kommentti on hämmentävä, emmekä tiedä, mistä toimittaja on saanut tietonsa, sillä tällaisia asioita ei käyty läpi paikalla, eivätkä ne todellakaan kuulu lehteen.
Tiedot on saatu cosplaykisaajilta, kuten tekstissä lukee. Ja siitä kuuluuko tällainen tieto lehteen olemme siis eri mieltä.
Manifesti kirjoitti:”Con jatkoi myös aiempina vuosina ilmeisen hyväksi havaittua linjaansa olla tarjoamatta kisaajille minkäänlaisia cosplayensiapupakkeja – huhu kertoo, että kuulemma niin silitysraudat kuin kuumaliimapistoolitkin ovat paloturvallisuusriskejä. Tällä kertaa kisaajat eivät saaneet edes hakaneuloja, joilla kiinnittää kisanumerolappunsa. Lienee sanomattakin selvää, että mitään vastaavaa ei löytynyt myöskään järjestötalolla olleista kävijöiden cosplaypukuhuoneista.”
Koko väite on henkilöiden yksityisistä keskusteluista napattuja kommentteja sekä huhupuheita syistä. Eroa mielipidekirjoituksen ja faktan välille ei ole vedetty.
Emme kerinneet hankkia cosplayensiapupakkauksia emmekä hakaneuloja, mutta hakaneulojen puuttuminen vaikutti vain alle 15 henkilön kokemuksiin lähes tuhannen hengen tapahtumassa.
Se että järjestelyissä oli edellämainittuja puutteita on fakta. Se miten iso asia kyseessä on on puolestaan mielipide.

Ja ensiapupisteen puuttuminenkin saattaa vaikuttaa tapahtumassa vain yhden henkilön kokemukseen. Se ei tee siitä sen merkittävämpää yksityiskohtaa.
Manifesti kirjoitti:Infopisteessä kukaan ei tiennyt mistään mitään. Vielä conin alkaessakaan eivät niin vänkärit kuin työvoimavastaavakaan tienneet, minne roskikset olisi pitänyt tyhjentää. Roskiksia oli conialueella vain vähän, ja ne olivat pelkkiä seiniin teipattuja jätesäkkejä. Vesipisteitä oli samaan tapaan harvassa ja niistä tuntuivat aina puuttuvan joko vesi tai mukit.”
Tieto on virheellistä, sillä vaikka infopisteessä henkilö ei tiennyt kaikkea, osasi hän ohjata puhumaan oikean henkilön puheille tai soittaa lisätietoa tarvittaessa, mikä on juuri se tehtävä mitä infopisteessä tehdäänkin.
Ei ole mitään merkitystä jos vapaaehtoiset eivät tapahtuman alussa tienneet kaikkia tehtäviään, sillä tapahtumassa he hoitivat kuitenkin työnsä mallikkaasti eikä ongelmia päässyt syntymään. Jos organisatoriset rakenteet eivät näy kävijälle, on niitä turha tuoda esille journalismin keinoin.
Tyhmempi voisi kysyä miten työvoima on voitu kouluttaa etukäteen, jos he kerran eivät vielä tapahtuman alkaessakaan tiedä mitä heidän on tarkoitus tapahtumassa tehdä.
Manifesti kirjoitti:Jos toimittaja olisi käynyt edes kerran pukuhuoneissa, olisi hän huomannut että ne olivat kovassa käytössä kokoajan.
Eivät olleet - kävin pukuhuoneissa, ja ne olivat huomattavan tyhjät. Otin kuvankin:

Kuva
Manifesti kirjoitti:Kommentit kuten ”tapahtuma on kiva hengailuun, mutta ei 12 euron arvoinen” ei ole puolueetonta viestintää. Jos paikalle saapui yli 800 henkeä, niin yli 800 henkeä piti tapahtumaa 12 euron arvoisena ja sillä on kysyntää.
"Puolueettoman" määritelmä ei edelleenkään ole sama kuin "mielipiteettömyyden" - jos näin olisi, lehdessä ei voitaisi julkaista ikinä esimerkiksi yhtään manga-arvostelua. Joka ikiseen lehdessä julkaistuun mielipiteeseen ei niin ikään voi liittää disclaimeria "tämä on vain minun mielipiteeni".

Kysyntä ei niin ikään ole mikään laadun tae tai perustelu sille, että tapahtumasta olisi pakko pitää. Se että paikalle on saapunut 800 ihmistä ei niin ikään ole mikään peruste nimenomaan tämänkertaisen tapahtuman laadulle, sillä eiväthän nämä ihmiset ole etukäteen tienneet tapahtumasta muuta kuin sen aiemman maineen.
Viimeksi muokannut Tsubasa, Su Joulu 18, 2011 16:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Su Joulu 18, 2011 16:30

Manifesti kirjoitti:Vaadimme Bakaconin ja Nekoconin jutuissa olevien asiavirheiden ja valehdeltujen faktojen korjaamisen seuraavassa numerossanne. Tahdomme myös, että Omakelle ja Helsingin animeseuralle annetaan mahdollisuus kommentoida heitä koskeneita juttuja ja anime-lehti esittää kaikille asianomaisille virallisen anteeksipyynnön.
Anime-lehti ei koe että asiavirheet olivat niin merkittäviä, että ne tulisi erikseen korjata. Ja tuskinpa tapahtumat itsekään haluaisivat ylimääräistä negatiivista julkisuutta "Kuopion musiikkikeskuksen sivuovet eivät olleet kiinni järjestyksenvalvojien puutteen takia, vaan sen vuoksi että sitä ei nähty tarpeelliseksi" -tyylisten korjausten muodossa.

Omakelta Anime-lehti ei pyydä anteeksi, sillä vaikka närää herättäneen jutun julkaisu ei ymmärrettävästi ollut yhdistyksen mieleen on kuitenkin kiistatonta, että yhdistyksen puheenjohtaja toimi vastuutehtävässään kyseenalaisesti kehottaessaan kaikki asianosaisia olemaan puhumatta tapahtuneesta. Lisäksi lehden nimettömänä haastattelema salakuvattu oli toivonut jutun julkaisua edistääkseen keskustelua asiasta, ja koska hän oli närkästynyt puheenjohtajan toiminnasta.

Manifestissä mainituilta "Helsingin manga-yhdistykseltä", "Helsingin animeseuralta" tai "Helsingin anime- ja mangayhdistykseltä" Anime-lehti ei pyydä anteeksi, sillä mitään näistä yhdistyksistä lehti ei ole kyseisessä jutussa maininnut - kuten ei mitään muutakaan yhdistystä toisaalla jutussa mainitun Omaken lisäksi. Lisäksi Patentti- ja rekisterihallitus ei tunne mitään näistä yhdistyksistä, joten herää kysymys ovatko ne ollenkaan olemassa.
Manifesti kirjoitti:Bakacon ja Nekocon eivät olleet epäonnistuneita tapahtumia, kuten Uusitalo antaa ymmärtää, vaan ne saivat kummatkin paljon positiivista palautetta ja kävijät nauttivat niistä. Molempia tapahtumia on ylistetty vuoden parhaiksi tapahtumiksi.
Se onko tapahtuma onnistunut vai epäonnistunut on mielipidekysymys.

Ja parhaaksi tapahtumaksi nyt ylistetään vähän jokaista conia, sillä aina on joku jolle kyseinen con on ensimmäinen. Lisäksi on äärimmäisen olennaista miten palautetta lukee: oliko con "paras ikinä" sen takia että säät olivat hyvät ja paikalla oli paljon kavereita, vai kenties jostain muusta syystä?
Manifesti kirjoitti:Tämän lisäksi toivomme anime- ja manga-harrastuksen yleisen hyvinvoinnin kannalta, että Anime-lehden linja muuttuisi ilkeän sarkastisesta jäsenten omaksi lehdeksi, jota tavan harrastajien olisi mukava lukea ja jonka ilmestymistä alan aktiivien ei pitäisi odottaa inhon vallassa. Juttuja ei pitäisi kirjoittaa vain kohun luomiseksi, vaan niiden pitäisi olla puolueettomia, antaa asioista realistinen kuva ja niiden faktat tulee tarkistaa. Anime-lehti kuvastaa koko harrastajakuntaa ja tällä hetkellä se antaa ruman kuvan harrastajista.

Uusitalo on käyttänyt asemaansa eettisten ohjeiden vastaisesti, hyökännyt yksityisiä henkilöitä kohtaan Anime-lehden tittelin turvin tarkoituksenaan vain loukata henkilöä. Hänen journalismiinsa sekoittuu henkilökohtaiset kaunat ja puolueettoman journalismin sijaan hän käyttää lehteä koston välikappaleena ja itsensä promootiona saattamalla henkilöitä ja tapahtumia huonoon valoon ja nostamalla omia tekemisiään ylös. Uusitalo on myös muuttanut lehden linjaa pois sen suurimmasta kohderyhmästä lähemmäksi omia kiinnostuksen kohteitaan, mikä voi kostautua pitkällä tähtäimellä, kun nuoremmat lukijat (se suurin ryhmä) eivät koe enää lehteä omakseen.

Alle puolivuotisen uransa aikana Petteri Uusitalo on journalismissaan mielestämme syyllistynyt yhteen törkeään kunnianloukkaukseen sekä muutamaan tulkinnanvaraiseen ”lievempään” loukkaukseen. Yhdestäkään kunnianloukkauksesta ei ole nostettu syytettä, koska loukatut henkilöt ovat arvostaneet itse lehteä Uusitalosta huolimatta, eivätkä ole halunneet saattaa sitä pahaan valoon. Ottaen huomioon aseman väärinkäytön, piittaamattomuuden lehden kohderyhmää kohtaan, kulttuurin negatiiviseen valoon saattamisen, kunnianloukkaukset ja vahvan puolueellisuuden vain puolen vuoden sisällä, toivomme että Petteri Uusitalolle tehdään hyvin selkeästi ammattietiikka ja lehden linjaus selväksi sillä muussa tapauksessa hän tulee todennäköisesti uransa aikana tekemään huomattavasti pahempaa ja silloin ei välttämättä enää pelkkä kurinpalautuskaan riitä.
Asia on toimituksessa ja kustantamossa loppuun käsitelty.

Avatar
Shieva
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 14:22
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Shieva » Su Joulu 18, 2011 16:39

LAV [Kitsune] kirjoitti: Esitetyistä dokumenteista on poistettu yksityisten henkilöiden nimet yksityisyyden suojaamiseksi. Dokumentteihin on kirjoittanut yhteensä usean yhdistyksen sekä tapahtuman järjestäjiä ja puheenjohtajia, eikä kirjoittajia ole eroteltu millään tapaa selkeyden säilyttämiseksi ja ettei heitä voi jälkeenpäin syyttää mielipiteistään.
Ei terve. Viimeistään tässä vaiheessa katosi viimeinenkin uskottavuus teiltä. Petteri Uusitalo sentään uskaltaa seistä sanojensa takana ihan omalla nimellään, toisin kuin eräät. En voinut kuin nauraa tätä kohtaa lukiessani, tosin tarkemmin asiaa ajateltuani teki enemmän mieli itkeä.

Anime-lehden (huom! Anime isolla ja väliviivalla!) Facebook-sivuja en seuraa, mutta Anime-lehden omien sivujen uutisia kyllä. Katsotaanpa hieman, mitä Anime-lehti (isoimmista) coneista uutisoi. Kunniavierasuutiset, ohjelmakarttojen julkaisut, lipunmyynnin avaamiset ja sulkemiset sekä se, jos joku con on saanut jonkinlaisen tunnustuksen (kuten Desuconin Aukusti-ehdokkuus). Esimerkkinä Traconilla ja Animeconilla taisi olla yksi kunniavieras, Desuconilla kolme, joista kaikista uutisoitiin eri aikaan. Ai niin, ja Animeconiin ei myyty lippuja, joten siinäkin hävisi jo kaksi uutista. Yksinkertaisesti siis Desuconista vain on enemmän uutisoitavaa, kuin muista! Mitä Anime-lehti sille voi mitään?

Voisin muuten myös heittää Juha Wakonen-kortin kehään. Kuka muistaa sellaisen palstan, kuin Conia tekemässä (ensimmäinen osa numerossa 8/2009, viisi osaa, jatkui vuonna 2010), jossa seurattiin Desuconin syntymistä. Okei, joo, sitä kirjoitti Petteri Uusitalo, mutta Juha Wakonen oli päätoimittajana, ja päästi jutun läpi.

Conraportit... En edes.
LAV [Kitsune] kirjoitti:Kritiikki on arvokas resurssi, mutta tässä tapauksessa haluaisin painottaa, että kritiikin antamiseen soveltuvaksi foorumiksi anime-lehti ei välttämättä ole oikea, sillä kritiikin ja palautteen saa jo kävijöiltä ja yhteistyötahoilta, eikä yksittäisen päätoimittajan mielipide edusta koko harrastajakuntaa.
En todellakaan edes. Mitä ihmettä, lehti ei saa kritisoida? Mitä?
On totta, että suurimmaksi osaksi tapahtumaraportit (taikka arvostelut) tosiaan perustuvat kirjoittajan mielipiteisiin, mutta jos vaikkapa joku ohjelma alkaa myöhässä, niin kyllä se on fakta. Jos joku asia ihan oikeasti menee mönkään tapahtumassa, niin ei se ole enää mielipidekysymys. Okei, voihan olla, että joku saa kiksit siitä, että joutuu jonottamaan puoli tuntia eikä sittenkään saa lippuaan cosplaykilpailuun tms., mutta uskon, että tällaiset ihmiset ovat aika harvassa. Ei yksittäinen moka tietenkään kaikkien koko tapahtumaa pilaa, mutta kuitenkin. Herää muuten kysymys, että pitääkö yksittäisen päätoimittajan mielipide edustaa koko harrastajakuntaa?
Kuulin muuten sellaisen huhun, että Valtteri Strömsholm olisi kirjoittanut liian positiivisen jutun Desuconista, ja nimenomaan Petteri oli lisännyt sinne niitä negatiivisiakin puolia, joita tosiaan taisi olla aika vähän. Siis Anime-lehden jutussa että koko tapahtumassa.

Seinen-sarjat. En tiedä, onko väitteenne edes oikea, siis että niiden käsittelyä olisi lisätty. Mutta jos on, niin veikkaan, että se johtuu ennemmin siitä, että Anime-lehti käsittelee tuoreimpia, parhaimpia ja merkittävimpiä Japanissa ilmestyneitä sarjoja, eikä niitä, mistä päätoimittaja pitää. Ehkäpä Japanissa sitten tehdään vain hyvää seineniä? Toisekseen, herranjumala, onko ennenkään kohderyhmät menneet yksiin, varsinkaan Suomessa? Mitkä ovat (tai olivat, Anime-lehden ansiosta sekin ryhmä saa nyt tietää tuoreemmista ja jopa paremmista sarjoista) suosituimmat animet 12-16-vuotiaiden tyttöjen keskuudessa? Naruto, Bleach ja Fullmetal Alchemist. Ovatko ne shoujoa, saati joseita? Eivät. Melkein voisin sanoa, että tykkään itsekin eniten juuri seinen-sarjoista. Viimeeksi kun tarkistin, olin 18-vuotias tyttö.

Muuten, Anime-lehdessä tosiaan kirjoittaa muitakin, kuin Petteri. Varmasti myös heidän mielipiteitään ja ideoitaan kuunnellaan.

Yhdestä asiasta sentään olen samaa mieltä kanssanne, eli yksityisten henkilöiden "mustamaalaaminen". Näitä tilanteita tulee mieleen ehkä pari, joissa Anime-lehti (lähinnä Petteri) on tosiaan viitannu johonkin henkilöön jollain tavalla ivallisesti tms. Sen toivoisin loppuvan, ja uskon, että tästä osataan ottaa opiksi.
Toisaalta myös tapahtumaraportteihin voisi sen verran kiinnittää huomiota, että esim. muut lehden tekijät kirjoittavat raportit tai otetaan toinen, eriävä mielipide siihen rinnalle.

En olisi halunnut sanoa kaikkia asioita, koska ne ovat (tai pitäisi olla) itsestään selviä, mutta sanoinpa kuitenkin.

PS. Olen muuten itse puolueeton, en missään tekemisissä Desuconin tai Anime-lehden kanssa. Mielestäni kuitenkin Anime-lehti on parantunut roimasti tämän vuoden puolella, ja toivon, että samaa linjaa jatketaan edelleen. Enkä todistetusti ole yksin mielipiteitteni kanssa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Joulu 18, 2011 16:41

Ylläpidon tiedote

Pikainen välikommentti Anikin ylläpidon puolesta. Tästä aiheesta saa keskustella vapaasti (duh), mutta on hyvä idea muistaa että jokaisella ihmisellä on subjektiivisesti katsottuna aivan väärä mielipide aiheesta. Sen ei kannata antaa mennä henkilökohtaisuuksiin, koska silloin voidaan hyppiä ikävän rajan yli.

Ylläpidon puolesta sallimme ja jopa suosittelemme aiheesta puintia kovasti, sillä avoin keskustelu on lopulta monista optioista yksi parhaita.

Pyydämme kuitenkin, että lukaisette viestinne ennen julkaisua ja varmistatte, että tekstissä ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Kirjoita viesti, klikkaa esikatselua, hae kuppi kahvia ja mieti sitä juodessasi menikö homma oikein.

Toivon, ettemme joudu poistamaan viestejä tämän vuoksi ja tällä hetkellä näyttääkin ihan hyvältä asian eteneminen. Kiitos siitä kaikille osapuolille.

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Fazi » Su Joulu 18, 2011 19:00

En halua ottaa suurta osaa tähän, mutta pakko saaha pari pientä juttua kommentoitua...

Mielestäni coniraporttien EI pitäisi olla mielipidepohjaisia, sillä tietenkään kaikki lehden lukijat eivät ole raportoijien kanssa ehkä joistain asioista samaa mieltä. Pitäisi ottaa huomioon eri näkökulmia, eikä kirjoittaa lehteen sitä, mikä ihan ensimmäisenä juolahtaa mieleen. Raportin tekstiin ei myöskään saisi vaikuttaa esim. henkilökohtaiset riidat tai kaunat järjestäjien ja raportoijien välillä; jos oikeasti vaikuttavat, se on jo perkeleen lapsellista. *sanoo lapsellinen ihminen, vihaajat vihaa*

Tuohon samaan aiheeseen voisi vielä luetella tuon Desuconin "Suomen animein con" -tittelin. Missä välissä sille on sellainen arvonimi äänestetty ja kenen valtuuksilla? Myönnän, että Desussa oli kivaa (v. 2011 kesällä olin) ja siellä panostetaan desuun ja nyaahan ja kawaiihin ja sugoihin ja ties mihin, muttaettä mielestäni ei ole esimerkillistä antaa sille titteliä, josta ei kai olla edes äänestetty missään välissä. Laittakee se sille vasta sitten, kun mahdollinen (turha) äänestys on tehty.
Jos yhden ihmisen mielestä Desucon ansaitsee "Suomen animein con" -tittelin, se ei tarkoita sitä, että se sille heti voidaan antaakin.

Kiitos.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
Shieva
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 14:22
Paikkakunta: Heinola
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Shieva » Su Joulu 18, 2011 20:06

Fazi kirjoitti:En halua ottaa suurta osaa tähän, mutta pakko saaha pari pientä juttua kommentoitua...

Mielestäni coniraporttien EI pitäisi olla mielipidepohjaisia, sillä tietenkään kaikki lehden lukijat eivät ole raportoijien kanssa ehkä joistain asioista samaa mieltä. Pitäisi ottaa huomioon eri näkökulmia, eikä kirjoittaa lehteen sitä, mikä ihan ensimmäisenä juolahtaa mieleen. Raportin tekstiin ei myöskään saisi vaikuttaa esim. henkilökohtaiset riidat tai kaunat järjestäjien ja raportoijien välillä; jos oikeasti vaikuttavat, se on jo perkeleen lapsellista. *sanoo lapsellinen ihminen, vihaajat vihaa*

Tuohon samaan aiheeseen voisi vielä luetella tuon Desuconin "Suomen animein con" -tittelin. Missä välissä sille on sellainen arvonimi äänestetty ja kenen valtuuksilla? Myönnän, että Desussa oli kivaa (v. 2011 kesällä olin) ja siellä panostetaan desuun ja nyaahan ja kawaiihin ja sugoihin ja ties mihin, muttaettä mielestäni ei ole esimerkillistä antaa sille titteliä, josta ei kai olla edes äänestetty missään välissä. Laittakee se sille vasta sitten, kun mahdollinen (turha) äänestys on tehty.
Jos yhden ihmisen mielestä Desucon ansaitsee "Suomen animein con" -tittelin, se ei tarkoita sitä, että se sille heti voidaan antaakin.

Kiitos.
Mitä conraporteissa sitten pitäisi kertoa? Mitä jää, jos mielipiteet otetaan pois? Ei mitään, mitä conien sivuilta ei jo löytyisi. Kuka haluaa lukea listaa siitä, mitä conissa on tapahtunut, kun sen näkee ohjelmakartastakin? Samoin perustein myöskään animea ei saisi arvostella - jokuhan voi vaikka pahoittaa mielensä, kun lempisarjasta sanotaan jotain huonoa. Ei kaikki lehden lukijat varmastikaan ole anime- ja manga-arvostelujen kanssa samaa mieltä.

Desuconille ei ole annettu mitään "titteliä". Se on vain jutun otsikko, tiivistetty lause, joka kuvaa artikkelissa todetun asian. Desuconhan on oikeastikin Suomen animein con, mikäli katsotaan animeohjelman määrää. Tämä asia on fakta. Sen sijaan, jos olisi sanottu "Suomen paras con", se olisi ollut mielipide.

Riitojen ja kaunojen vaikuttamisen suhteen olen toki kanssasi samaa mieltä.

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Fazi » Su Joulu 18, 2011 20:28

Shieva kirjoitti:Mitä conraporteissa sitten pitäisi kertoa? Mitä jää, jos mielipiteet otetaan pois? Ei mitään, mitä conien sivuilta ei jo löytyisi. Kuka haluaa lukea listaa siitä, mitä conissa on tapahtunut, kun sen näkee ohjelmakartastakin? Samoin perustein myöskään animea ei saisi arvostella - jokuhan voi vaikka pahoittaa mielensä, kun lempisarjasta sanotaan jotain huonoa. Ei kaikki lehden lukijat varmastikaan ole anime- ja manga-arvostelujen kanssa samaa mieltä.

Desuconille ei ole annettu mitään "titteliä". Se on vain jutun otsikko, tiivistetty lause, joka kuvaa artikkelissa todetun asian. Desuconhan on oikeastikin Suomen animein con, mikäli katsotaan animeohjelman määrää. Tämä asia on fakta. Sen sijaan, jos olisi sanottu "Suomen paras con", se olisi ollut mielipide.

Riitojen ja kaunojen vaikuttamisen suhteen olen toki kanssasi samaa mieltä.
Pitäisi lukea asioita muutamasta tarkkaan valitusta näkökulmasta. Jos siellä lukee (vai lukeeko jo?) suoraan että "kaikenkaikkiaan tapahtuma oli sieltä ja syvältä, toivottavasti tämä oli viimeinen kerta kun tapahtuma järjestetään" niin eiköhän siitä jo nouse hemmetisti polemiikkia; lisäksi se antaa jutun kirjoittajista huonon kuvan. Järkevät ihmiset eivät tietysti ala muodostamaan pysyviä mielipiteitä ihmisistä pelkästään sen vuoksi mitä he kirjoittavat johonkin artikkeliin, mutta kyllä näistä ko. ihmisistä voi silti jäädä joksikin aikaa huono maku suuhun. Jos liian suora tyylilinja toistuu, siinä alkaa kyllä jo ajatella ihmisestä pahasti. Vaikka joku olisi kirjoittajan kanssa samaa mieltä, hän voi siltikin olla sitä mieltä, että onpas suoraa puhetta, voisi olla hieman ystävällisempi ja ajatella muitakin.

Ja itse olen kyllä kuullut ja nähnyt Desuconia kutsuttavan enemmän kuin kerran Suomen animeimmaksi coniksi :I Ja muutenkin kyseistä tapahtumaa ylistetään hieman liikaa, sekä se yrittää vähän liiaksi olla parempi kuin muut conit (tästäkin on monet puhuneet minun lisäkseni, että älkää alkako minua piikittelemään). Edelleenkin myönnän, että Desussa on kivaa, mutta vedetäänkös nyt joku raja sitten johonki kohtaan ettei mene överiksi.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
Suiggari-Tou
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Tammi 04, 2011 00:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Adressi anime-lehdelle

Viesti Kirjoittaja Suiggari-Tou » Su Joulu 18, 2011 21:20

Fazi kirjoitti:Ja muutenkin kyseistä tapahtumaa ylistetään hieman liikaa, sekä se yrittää vähän liiaksi olla parempi kuin muut conit
Tuo lause kuulostaa luettuna aika hassulta. Desuconin siis EI pitäisi pyrkiä olemaan parempi kuin muut conit? Muutkin conit yrittävät olla parempia kuin kollegansa, joten miksi Desuconin pitäisi tämä lopettaa? Ja ainakaan omasta mielestäni ei ole mitään väärää siinä että yritetään olla parempia kuin muut, toki Desucon korostaa sitä linjassaan melko usein, eli ymmärrän mitä ajat takaa. Kannattaa tosin muistaa että Desuconin menestys ja uudet ideat conrintamalla ovat heijastuneet muiden conien laatuun mm. kunniavieraiden kutsumisen myötä ja anime-aiheisen puheohjelman lisääntymisellä muissakin coneissa, mitä pidän positiivisena muutoksena.

Ja toki Desucon suitsuttaa itseään, mutta niin suitsuttavat muutkin, ja eikä tämäkään johdu mistään salaliitosta Desuconin ja Internetin vaan ihan kävijöiden hyvien kokemusten ja Desuconin näkyvyyden takia. Eli suomeksi: Desuconia kehutaan koska siitä tykätään, ja sen näkyvyys sosiaalisessa mediassa lisää kenties suitsutusta entisestään.

Tuntuu vähän että olen Kapteeni Ilmeinen, mutta tulipahan sanottua.
Without love, it cannot be seen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 51 vierailijaa