Saksan anime- ja mangamarkkinat

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 464
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » To Touko 05, 2011 22:29

Ajattelin aloittaa ketjun Saksan anime- ja mangamarkkinoista, sillä olen viime aikoina siirtynyt yhä enemmän saksalaisten julkaisujen ostajaksi. Olen parin vuoden ajan keräillyt vanhoja lastensarjoja, joita Saksassa on saatavilla kiitettävä määrä DVD:llä. Tämän lisäksi Saksan tilanne ei kuitenkaan kiinnostanut minua mitenkään ennen kuin aloitin viime vuoden syyskuussa vaihto-oppilasvuoden Saksassa.

Astellessani ensimmäistä kertaa tutkimaan kirjakaupan mangatarjontaa, olin mennä aivan sekaisin siitä, miten paljon tarjolla oli minulle täysin vieraita sarjoja. Valinnanvaraa oli niin paljon, etten pitkään aikaan uskaltanut ostaa mitään enkä edes jaksanut ottaa julkaistuista sarjoista selvää. Tuntui, että sarjojen sekaan hukkuu ja että tarjontaa yksinkertaisesti on liikaa. Nyt olen saanut tilanteeseen hieman järkeä ja hiljalleen löytänyt ne sarjat, jotka minua eniten kiinnostavat.

Saksassa julkaisevat mangaa ainakin Egmont, Tokyopop sekä Carlsen Manga. Näistä ensimmäinen ja jälkimmäinen julkaisivat hiljattain julkaisuaikataulunsa tulevalle syksylle ja talvelle. Egmontin tarjonta sekä Carlsen Mangan uudet lisenssit.

Tulevista julkaisuista hyllyyni päätyvät ainakin Egmontin Sailor Moon sekä Carlsen Mangan kovakantiset Kimba the White Lion -kirjat. Myös Urasawan Pluto, josta tällä on julkaistu neljä osaa, tulee varmaan jossain vaiheessa ostettua. Odotan mielenkiinnolla, seuraako Saksa Ranskan esimerkkiä hienojen Lady Oscar -uusintapainosten suhteen.

Animepuolella on julkaistu paljon mainitsemiani lastensarjoja (esim. myös meille tutut Tao Tao ja Maija Mehiläinen mutta myös meille oudompia sarjoja kuten Anne of Green Gables ja A Dog of Flanders) sekä myös "tavallisempaa" animea. Saksankieliset dubit ovat lähes poikkeuksetta parempia kuin englanninkieliset, ja välillä on oikeasti vaikea päättää, katsoisiko jonkun sarjan japaniksi vai saksaksi. Huono puoli on se, että anime on kallista ja monen sarjan saa paljon halvemmalla englanniksi.

Suurehkosta valikoimasta huolimatta saksalaisten fanien keskuudessa valitetaan hyvin pitkälle samoista asioista kuin Suomessakin. Jäärät murisevat, että mangapuolella julkaistaan liikaa kirkuville fanitytöille tarkoitettua shoujoa ja BL-sarjoja ja animepuolella valitellaan sitä, että kukaan ei osta DVD:tä eikä mitään kivaa sen takia lisensoida. Toisin kuin Suomessa, riitaa saadaan aikaan myös siitä, pitäisikö sarjat dubata vai ei. Todella moni saksalainen fani ei tunnu voivan kuvitella, että animea ei dubattaisi.

Animea Saksassa julkaisee useampi taho, mutta itselleni tutuimmat ovat KSM sekä Kazé. KSM on julkaissut paljon lastensarjoja, mutta ne eivät ilmeisesti myyneet toivotulla tavalla, koska uusia sarjoja ei ole lisensoitu vähään aikaan ja yhtiö on ilmoittanut mielenkiintonsa animea kohtaan laantuneen. Yhtiö kuitenkin aikoo julkaista tulevaisuudessa Naruto Shippuudenia, joten ehkä kaikki ei ole vielä menetetty. Kazé puolestaan julkaisee trendikkäämpiä sarjoja. Uusimpia julkaisuja ovat esim. Black Butler sekä Sleeping with Hinako -OVA.

Minua kiinnostaisi tietää, ostaako joku muu animea ja mangaa Saksasta ja mitä sarjoja mahdollisesti seuraatte tai mitä mieltä Saksan markkinoista olette.

Lopuksi vielä hyödyllisiä linkkejä:

Kazé
Carlsen Manga
Egmont
Saksan Tokyopop
Anisearch.de -- tuoreimmat uutiset anime- ja manga-asioista
Animania -- tuoreimmat mangauutiset
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Space Dandy 15/26]
Anime- ja mangablogini

Avatar
RS
Viestit: 150
Liittynyt: To Touko 12, 2005 21:05
Viesti:

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja RS » To Touko 05, 2011 23:48

Mukavan aiheen pistit pystyyn. :) Minäkin olin hiljattain vaihto-opiskelemassa Saksassa, ja sieltä tarttui mukaan yhtä sun toista.

Täytyy heti alkuun suositella lämpimästi paria Hannoverin sarjakuvakauppaa, joista löytyy etenkin mangaa varsin hyvä valikoima: ulkoisesti tyylikkäämpi Comix ja hieman Fennica Comicsin kaltainen, melko täyteen ahdettu Comics am Steintor. Itse kävin useammin viimeksi mainitussa, sillä sieltä sai oikein hyvää ja ystävällistä palvelua: etenkin paikan omistaja, vanha herrasmies, antoi mielellään lukuvinkkejä kun kerroin, millaisia sarjoja olen yleensä lukenut mieluiten.

Itse en huomannut ensi käynnilläni lainkaan, että Comics am Steintorissa on myös yläkerta, jonne pääsee kaupan perältä natisevia portaita pitkin. Hauskana yksityiskohtana portaita ympäröivää seinää koristi ainakin viime talvena paikallisten fanien piirustuksia eri sarjoista. Yläkerta on varattu englanninkielisille sarjakuville - mangaa melko niukalti, koska sitä on alakerrassa saksaksi yllin kyllin - mutta myös oheistuotteille, kuten pienelle valikoimalle anime- ja pelisoundtrackeja sekä anime-dvd:itä. Tulin hankkineeksi sieltä parillakympillä japanilaisen The Legend of Zelda: Ocarina of Time -soundtrackin.

Höpsöön mutta söpösti piirrettyyn Grimms Mangaan tykästyin jo sen suomijulkaisun luettuani, joten Saksassa ollessani hankin sitten kakkososan kovakantisena - ykköstä en onnistunut löytämään mistään - ja kalenterin, johon sarjan piirtäjä oli laatinut uusia kuvituksia.

Hankin myös Arina Tanemuran kaikki siihen asti julkaistut taidekirjat, sillä tuolloin niistä kaikkia ei ollut vielä julkaistu englanniksi. Hassua kyllä varsinaista mangaa en ostanut juuri ollenkaan, vain muutamia saksalaisten sarjakuvapiirtäjien (ei-mangakoiden) antologioita. Kino no Tabi -romaanisarjan saksannosta (Kinos Reise) tosin hankin muutaman osan sen jenkkipainosta hienompien kansien vuoksi, mutta harmi vain uusia osia ei ole ilmestynyt saksaksi sitten neljännen kirjan.

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 464
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Pe Touko 06, 2011 10:42

RS kirjoitti: Täytyy heti alkuun suositella lämpimästi paria Hannoverin sarjakuvakauppaa, joista löytyy etenkin mangaa varsin hyvä valikoima: ulkoisesti tyylikkäämpi Comix ja hieman Fennica Comicsin kaltainen, melko täyteen ahdettu Comics am Steintor. Itse kävin useammin viimeksi mainitussa, sillä sieltä sai oikein hyvää ja ystävällistä palvelua: etenkin paikan omistaja, vanha herrasmies, antoi mielellään lukuvinkkejä kun kerroin, millaisia sarjoja olen yleensä lukenut mieluiten.
Oijoi, et olisi saanut laittaa noita linkkejä. Nyt tekee hirveästi mielei hypätä paikallisjunan kyytiin ja lähteä käymään noissa molemmissa. Olen jo ostanut niin ison määrän roinaa, että joudun lähettämään kotiin valtavan paketin, sillä kaikki ei mahdu matkalaukkuun. Yhtään lisää ei saisi ostaa.

Bielefeldistä en ole löytänyt mitään hyviä liikkeitä, joten olen tilannut aika paljon netistä. Viime aikoina olen tykästynyt Nipponart.de-sivustoon, jonka hinnat toisaalta ovat kalliita mutta joka laittaa joka tilauksen mukaan ilmaisia DVD:tä ja taidekirjan/piirto-oppaan jos tilauksen hinta menee tietyn summan yli. Se on huumaava tunne, kun avaa pakettia ja jännittää, että mitä kylkiäisiä tällä kertaa tuli.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Space Dandy 15/26]
Anime- ja mangablogini

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 464
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » La Touko 07, 2011 20:48

Pahoittelen tuplapostausta, mutta jos ketään kiinnostaa, mitkä olivat Saksan viime vuoden myydyimmät mangat, tässä ne ovat.

Lähde
1. Naruto (Carlsen)
2. One Piece (Carlsen)
3. Twilight - Biss zum Morgengrauen (Carlsen)
4. Vampire Knight (Carlsen)
5. Fairy Tail (Carlsen)
6. Black Butler (Carlsen)
7. Prinzessin Sakura (Tokyopop)
8. Soul Eater (Carlsen)
9. The Legend of Zelda (Tokyopop)
10. Detektiv Conan (EMA)
11. Highschool of the Dead (Carlsen)
12. The Kiss of Blood (EMA)
13. Pokémon Broschürenkalender (Panini)
14. 3, 2, 1 Liebe! (Tokyopop)
15. Cheeky Vampire (Carlsen)
16. The Royal Doll Orchester (Carlsen)
17. How to Draw (Carlsen)
18. Daisuki-Magazin (Carlsen)
19. Verliebter Tyrann (Tokyopop)
20. Maid-sama (Carlsen)
21. Momo - little Devil (Tokyopop)
22. An deiner Seite (EMA)
23. Geliebter Freund (Carlsen)
24. Heiße Begegnung (Carlsen)
25. Manga Love Story (Carlsen)
26. Dragon Bball Sammelband (Carlsen)
27. Fesseln des Verrats (Carlsen)
28. Wonderful Wonder World (Tokyopop)
29. Punkt der Umkehr (Tokyopop)
30. Invisible Boy (Carlsen)
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Space Dandy 15/26]
Anime- ja mangablogini

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 464
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » La Marras 30, 2013 21:29

Nostanpa tämän, sillä Saksassa elettiin viime viikot jännittävää aikaa. Siellä on tapana, että kustantajat julkaisevat aina kuuden kuukauden välein kaikki uudet lisenssinsä kerralla. Jälleen löytyi iso lista sarjoja, joita rupean ensi vuonna ostamaan. Tässä on mielestäni kiinnostavimmat uutuudet per julkaisija.

Panini - Tämä on aika pieni julkaisija ja keskittyy vähän vanhemman harrastajakunnan sarjoihin. Uusia lisenssejä julkistettiin vain neljä. Ainostaan yksi niistä, eli BL-sarja Black Knight pääsi omalle ostoslistalleni, koska ensimmäisen osan kansi vei sydämeni ja on kivaa vaihtelua lukea välillä BL:ää, joka ei sijoitu nykyaikaan/meidän maailmaamme. Paninin muut sarjat tällä kertaa ovat Maoyuu Maou Yuusha, Mousou Megane sekä Sundome, jotka eivät ensi vaikutelman perusteella iske yhtään.

Kazé - Kazé on Saksan markkinoilla uusin mangajulkaisija, joka aiemmin julkaisi lähinnä animea. Vuosi tai pari sitten he alkoivat julkaista myös mangaa, usein lisensoimiinsa animesarjoihin kytkeytyviä sarjoja. Myös tämä on pieni julkaisija ja siksi uusia alkavia sarjoja on vain neljä - Last Game, Nisekoi, Sorenari ni Shinken nandesu sekä Donten ni Warau. Aion kokeilla Last Gamea sekä SnS:ää, ja parin kuukauden päästä alkava Lindbergh vaikuttaa myöskin todella kiinnostavalta.

Tokyopop - Tokyopop muutti julkaisusuunnitelmia niin, että he ilmoittavat uudet lisenssit tästä lähtien kolme kertaa vuodessa, aina neljän kuukauden välein. Tämän takia uusia lisenssejä ei julkaistu yhtä paljon kuin ennen, mikä sai monet fanit pettymään, varsinkin, kun marraskuun paljastukset olivat lähinnä sokerishoujoa. Omalle ostoslistalleni päätyy vain Rihito Takarain Kakemakumo, kashikoki, sillä kaikki muu vaikutti todella öklöltä tai muuten vain tylsältä. Esimerkkejä uusista sarjoista ovat Maki Enjojin Dear Brother, Yoko Makin Romantica Clock sekä Arina Tanemuran uusin sarja. Mangan lisäksi Tokyopop ilmoitti julkaisevansa muutaman light novellin, joiden menestystä tai tuhoa varmasti seurataan mielenkiinnolla.

Egmont - Egmont julkaisee Saksassa paljon shoujoa ja jonkin verran BL:ää. Tällä kertaa löysin kaikkein eniten ostettavaa Egmontin tarjonnasta. Ostoskoriin päätyvät ainakin Natsume Yuujinchou, Tonari no Kaibutsu-kun, Bluish, Obaka-chan, Koigatariki, Seirei Produce, Bokura no Kiseki, Ameiro Paradox ja My Honey Express. Egmontin tarjonta oli todella monipuolinen ja sisälsi vähän kaikille jotakin, toisin kuin muilla julkaisijoilla, joiden sarjat olivat paljon yksipuolisempia.

Carlsen - Carlsen on Saksan suurin mangajulkaisija, jolla on tallissaan monia hittejä kuten One Piece, Naruto ja Kuroshitsuji. Tällä kertaa uudet sarjat olivat monelle fanille pettymys, sillä tuntui, että kaikki oli ladattu yhteen suureen hittiin - Attack on Titaniin. Itseäni se ei kiinnosta, sillä luen sitä jo englanniksi ja monet epäilevät myös, myykö sarja Saksassa kaiken hypetyksen edestä. Tämän lisäksi sarjapaljastuksia olivat esim. Chi's Sweet Home, Akira Toriyaman lyhäreitä, joku Naruto-elokuvaan perustuva manga sekä Yamada and the Seven Witches. Itse en taida ostaa Carlsenin uusista sarjoista juuri mitään yksiosaista Mata Koko Kara -pokkaria lukuun ottamatta.

Jos joku muu lukee mangaa saksaksi, olisi tosi kiva kuulla, mitkä uusista julkaisuista päätyvät sinun ostoslistallesi.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Space Dandy 15/26]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Lönkka
Fantasiapelit
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 17:16
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja Lönkka » Ke Joulu 04, 2013 13:02

[quote="VampireNaomi"]Panini - Tämä on aika pieni julkaisija ja keskittyy vähän vanhemman harrastajakunnan sarjoihin.
Uh, ei tuo ole mikään pieni julkaisija.
Noilla on hyvinkin laaja julkaisuvalikoima länsimaisen sarjakuvan puolelta sisältäen mm. Mavelin ja DCn sekä monien muiden kustantajien parhaimmiston. Mielestäni ovat aina olleet sangen näyttävästi esillä Essen Spielin yhteydessä järjestettävässä sarjakuvatapahtumassa.

Mankkaakin näytti kaikkiaan tuleen ihan hyvä määrä nimikkeitä.
Eri asia tietenkin se mikä on nykyinen mnagan julkaisutahti ja -politiikka.

http://www.paninicomics.de/

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 464
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Ke Joulu 04, 2013 17:42

Lönkka kirjoitti:
VampireNaomi kirjoitti:Panini - Tämä on aika pieni julkaisija ja keskittyy vähän vanhemman harrastajakunnan sarjoihin.
Uh, ei tuo ole mikään pieni julkaisija.
Noilla on hyvinkin laaja julkaisuvalikoima länsimaisen sarjakuvan puolelta sisältäen mm. Mavelin ja DCn sekä monien muiden kustantajien parhaimmiston. Mielestäni ovat aina olleet sangen näyttävästi esillä Essen Spielin yhteydessä järjestettävässä sarjakuvatapahtumassa.

Mankkaakin näytti kaikkiaan tuleen ihan hyvä määrä nimikkeitä.
Eri asia tietenkin se mikä on nykyinen mnagan julkaisutahti ja -politiikka.

http://www.paninicomics.de/
Muita sarjakuvia noilla tosiaan on valtavasti ympäri maailman (ilmeisesti ainakin tosi paljon supersankareita), mutta mangan julkaisu on ollut jatkuvasti vähentymässä Saksassa. Siksi kuvailin julkaisijaa pieneksi.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Space Dandy 15/26]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ti Joulu 10, 2013 01:04

Paljon pokkarit maksaa Saksassa?

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 464
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Saksan anime- ja mangamarkkinat

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Ti Joulu 10, 2013 21:19

Sarjasta riippuen hinnat ovat n. 5,90-7,50, tosin joitakin sarjoja myydään isompina ja hienompina julkaisuina, jotka sitten myös maksavat enemmän.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Space Dandy 15/26]
Anime- ja mangablogini

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Anfok ja 37 vierailijaa