Viime vuosikymmenen merkittävin animesarja?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viime vuosikymmenen merkittävin animesarja?

Viesti Kirjoittaja madu » Su Tammi 16, 2011 18:34

Nyt kun 2011 on alkanut, voisikin olla aika pohtia mikä oli vuosien 2000-2010 merkittävin animesarja? Merkittävin ei siis tarkoita samaa kuin "mielestäsi paras"/"juuri sinun suosikkisi" vaan ylipäänsä sellainen joka teki vaikutuksen suureen yleisöön ja kenties muovasi koko "skeneä" ja vaikutti myös muihin tuleviin sarjoihin?

Hyvät perustelut on must, ja itsekin mietiskelen vielä hieman lisää ennenkuin saan päätettyä mitä mieltä oikeasti olen. Tässä vaiheessa pääkandidaatteja omasta mielestä olisi Haruhi (koska lyhyestä animesarjasta tuli valtava ilmiö) ja FMA (koska se on rohkeasti genrerajat ylittävää shonenia eli vetoaa laajempaan kohderyhmään kuin Isot Kolme ja varmaan jokainen tykkää jommastakummasta animetulkinnasta), mutta voipi olla että mieleen tulee vielä jotain mikä jyrää nuokin.

Avatar
SAPULI-DONO
Internetin supersankari
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Tammi 23, 2009 14:24
Viesti:

Re: Viime vuosikymmenen merkittävin animesarja?

Viesti Kirjoittaja SAPULI-DONO » Su Tammi 16, 2011 19:58

varmaan joku love hina. popularisoi paskat haaremi fan service sarjat joita pukkaa joka tuutista nykyäänki ja ikävä kyl kai tulevaisuudessaki. :| :|

wikipedon mukaan se on näköjään myös ekoi fansubattui sarjoi eli kudos siitäki. :mrgreen:

Avatar
LollipopFactory
Viestit: 11
Liittynyt: Su Tammi 16, 2011 16:14

Re: Viime vuosikymmenen merkittävin animesarja?

Viesti Kirjoittaja LollipopFactory » Su Tammi 16, 2011 21:33

Kategoria: Shonen
Sarjan suosiosta ei voi kiistellä, ja jos fanien määrää laskettaisiin, olisi Death Note vähintäänkin huipulla. Ei tarvitse olla ennustaja päätelläkseen Death noten jälkeläisten määrää, ja en tiedä onko mutu huomannut vai onko kyseessä vain minun utuinen aivotoiminta jos väitän että kuoleman jumalat "shinigamit" ovat saaneet fantasia-sarjoissa osaansa laajemmilti, kuin sitä ennen oli. Shonen sarjojen eliittiä, ja ansaitusti fanikantansa ansainnut Death note vie minun ääneni. Ainakin Shonen/Trilleri kategoriassa.

Kategoria: Historia
Suhteellisen uusi mutta valtavan faniryppeen saanut Kuroshitsuji "Black Butler" on sarjana mahtava, ja ei voi kiistää kukaan, etteikö sarja olisi omassa kategoriassaan vähintäänkin mahtava ja fanikantansa ansainnut. Vielä ei toki voi sanoa mitä seuraavat historiasarjat tuovat tullessaan, kauniita tarjoilioita vai mekkoon pukeutuvia poikia.

EN oikein ole perehtynyt tyttömangoihin joten jätän ne huomioimatta. Joku perehtyneempi voi sanoa parhaat tyttömangat ;)
We can climb up on the roof top when it gets dark, and shout the names of all our lovers to the beat of our hearts.
And we can smash out all the windows under the moon, but will it save us from the weight of growing up too soon?

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Viime vuosikymmenen merkittävin animesarja?

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ma Tammi 17, 2011 03:17

Ragen määrästä päätellen Code Geass ja Death Note. Siis tietenkin Haruhin jälkeen, sillä Haruhi on ylivoimainen ykkönen.

Avatar
Hachiroku
Viestit: 160
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 16:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Viime vuosikymmenen merkittävin animesarja?

Viesti Kirjoittaja Hachiroku » Su Tammi 23, 2011 13:54

Kysymykseen on mielestäni vain yksi oikea vastaus, eli The Melancholy of Haruhi Suzumiya. Valinnan perusteina olivat muut tekijät, ei se, mistä itse eniten pidin, vaikka siinäkin tapauksessa vastaus olisi ollut sama. Se täytyy kuitenkin mainita, että jos olisin perustanut päätelmäni vain siihen, mitä Suomessa fanitetaan, vastaus ei todennäköisesti olisi ollut Haruhi, mutta kansainvälisemmästä näkökulmasta tarkasteltuna Haruhille ei ole yhtään uhkaajaa.

The Melancholy of Haruhi Suzumiya on todennäköisesti yksi eniten alan lehdistössä esillä olleista sarjoista ja sen fanitus netissä on saavuttanut varsin suuret mittasuhteet. Tärkeimpänä tekijänä valinnassani pitäisin kuitenkin sitä, että siitä huolimatta, että Japani tuottaa vuosittain valtavan määrän uutta animea ja uudet suosikit syrjäyttävät jatkuvasti vanhoja suosikkeja, Haruhin suosio on säilynyt ja uusi sarja sekä elokuva ovat vain kasvattaneet sitä. Japanissa ei voi mennä edes ruokakauppaan törmäämättä Haruhiin.

Loppupäätelmänä totean, että Neon Genesis Evangelion on viime vuosisadan merkittävin animesarja ja The Melancholy of Haruhi Suzumiya on viime vuosikymmenen merkittävin animesarja.
Who Dares Wins!

Avatar
Pyon
Viestit: 76
Liittynyt: Pe Loka 15, 2010 18:12

Re: Viime vuosikymmenen merkittävin animesarja?

Viesti Kirjoittaja Pyon » Su Tammi 23, 2011 14:16

Juurikin Haruhi. Varmaan jokaisen vähänkään animefanin on täytynyt kuulla/nähdä siitä jossain.

Mainitsisin myös K-On!in, sillä eikös jossakin lukenut, että se on nopeiten myynyt televisioanime?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 34 vierailijaa