Kaikki japanista on hyvää?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
mijummi
Viestit: 121
Liittynyt: Ma Huhti 20, 2009 19:41
Paikkakunta: Joensuu

Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja mijummi » Ke Joulu 15, 2010 22:16

Tällaiseen lausahdukseen olen törmännyt useamminkin ernuporukoissa, mutta onko asia oikeasti niin? Jotenkin tuntuu markkinoijaihmisten tavasta mainostaa pikkuernuille jotta saisivat ostajia, sillä ainakin useamman kerran conien myyntipöydillä tätä lausetta olen kuullut myyjien suusta.

Enkä nyt puhu aiheesta "kilo japanilaisen paskaa" vaan ihan japanilaisesista tuotteista.

Nyt omaa mielipidettä

Itse en pidä ihan kaikkea japanistakaan laadukkaana vaan mietin vähän samaan tapaan kuin tavallisessa ruokapaikassa. Olen tärnmännyt nimittäin joihinkin aivan rihkamatavaroihinkin aka figuurit jotka murenevat käsiin, ja pehmoleluihin jotka joutaa kyllä heti koiranpuruleluksi.
Jotkut leikkaavat kinkkua, jotkut päitä

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Joulu 15, 2010 22:23

mijummi kirjoitti:Itse en pidä ihan kaikkea japanistakaan laadukkaana vaan mietin vähän samaan tapaan kuin tavallisessa ruokapaikassa. Olen tärnmännyt nimittäin joihinkin aivan rihkamatavaroihinkin aka figuurit jotka murenevat käsiin, ja pehmoleluihin jotka joutaa kyllä heti koiranpuruleluksi.
Ei kai just mitään "japanilaista" tehdä Japanissa, Taiwanissa ja Kiinassahan käytännössä kaikki tehdään, oli sitten aitoa tahi feikkiä kamaa. Siellä suunnalla sitten hyvin monentasoista laaduntarkkailua.

Otsikosta tuli mieleen se jonkun ajan takainen huvittava tilanne että mikä tahansa japanilainen rokkibändi myi keikkansa aina loppuun riippumatta miten pieni nimi se olisi kotimaassa. Nyt toi on kyllä tainnut mennä jossain määrin ohi. Ois kyllä ollut veikeää käydä kattomassa noita jotain japsibändejä mistä ite diggailee että oisko yleisö täynnä ernutyttöjä vaan koska bändin nimen perässä on se (JPN), Mono ja Sigh ois jossain välissä soittaneet Nosturilla ja tollanen tunnelmapostrock tai kolmannen aallon black metal ei välttämättä iske ihan samaan yleisöön kun jotkut visuaalibändit..

Autoharrastuksen suhteen tuli kyllä Sivikkiaikoina luotettua lähinnä pelkkään (...kalliiseen) japanilaiseen, Evoa ei nyt ole tullut viriteltyä muutenkaan ja tuohon Miataan tuntuu löytyvän isompi harrastajakunta jenkeistä ja englannista, joten sen kanssa pääsee vähän halvemmalla.

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » Ke Joulu 15, 2010 23:47

Myönnän kyllä tarttuvani helpommin mangapokkariin kuin Marvellin sarjakuviin, mutta noin yleisesti ottaen Japani-tarra ei automaattisesti kerro että jokin tuote on hyvä. Se vain kertoo sen, että tuote on (?) maasta josta on tullut kaikenlaista muutakin kivaa.

Jos emme puhu pelkästään tuotteista, niin en arvosta ihan kaikkea japanilaista käytöskulttuuriakaan. Japanissa esimerkiksi vaikuttaa olevan ihan täysin hyväksyttyä läimäyttää lasta jos tämä on tehnyt jotain pahaa, ja vaikka periaate näyttää olevankin "lyö rakkaudesta, älä vihasta", en moista itse sulata.
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
EpikFeil
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Heinä 16, 2010 16:11

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja EpikFeil » To Joulu 16, 2010 01:37

Ois kyllä ollut veikeää käydä kattomassa noita jotain japsibändejä mistä ite diggailee että oisko yleisö täynnä ernutyttöjä vaan koska bändin nimen perässä on se (JPN)
Mahtokohan abigailin taannosella keikalla olla mimmoset ernumassat...

Juu, itsekin olen törmännyt usein (etenkin nuoremmilla, vasta-aloittaneilla otakuntaimilla) tuohon asenteeseen, että Japani on täydellinen eikä tee koskaan virheitä. Toisesta maailmansodasta kun alkavat lukemaan, mahtaa alkaa kunnon kauna USA:a kohtaan kun tiputtelivat atomipommejaan Hiroshimaan ja Nagasakiin. Vaikka jos minulta kysyttiin, Japanilaisethan mokoman aloittivat.

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja haplo » To Joulu 16, 2010 18:19

EpikFeil kirjoitti:Juu, itsekin olen törmännyt usein (etenkin nuoremmilla, vasta-aloittaneilla otakuntaimilla) tuohon asenteeseen, että Japani on täydellinen eikä tee koskaan virheitä. Toisesta maailmansodasta kun alkavat lukemaan, mahtaa alkaa kunnon kauna USA:a kohtaan kun tiputtelivat atomipommejaan Hiroshimaan ja Nagasakiin. Vaikka jos minulta kysyttiin, Japanilaisethan mokoman aloittivat.
Ei se pommien pudotus nyt silti suinkaan hyväksyttävää ole. Mutta ei takerruta siihen.

Mikään maa ja kaikki sieltä tuleva ei ole täydellistä. Kuitenkaan minusta ei pidä mennä näiden harrastajien, jotka ovat vasta harrastuksensa löytäneet, löytöä ja iloa harrastuksestaan väärällä tavalla tuomitsemaan. Onhan tuo asioista innostuminen varmasti kaikille tuttu ilmiö, ja jos tarpeeksi innostuu haluaa tietämystään syventääkin. Sieltä tulee sitten varmasti vastaan ne mahdolliset huonotkin puolet ihan itsestään. Tai jos asiasta keskustella haluaakin, voi toisen maailmansodan esimerkkiä jatkaakseni asiallisesti huomauttaa, mitä japanilaiset tekivät puolestaan Yhdysvalloille Pearl Harborissa tai vaikka aiemmin vuodesta 1937 kiinalaisille.

Jos joku nyt sattuu pitämään Hello Kittystä siksi, että se tulee Japanista, on kyseessä varmasti ohimenevä ilmiö. Vaihtoehtoina tässä lienevät asiasta ohi pääseminen tai harrastuksen vankkeneminen varmemmalle pohjalle kuin pelkkä alkuperämaa.

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja Chiharu » To Joulu 16, 2010 21:10

Nyt kun tähän Japani-suhtautumiseen maailmalla päästiin, niin kiinalaisilla ainakaan ei ole mitenkään erityisen lämpimät välit Japaniin, johtuen juurikin noista historiallisista syistä. Mutta ei siitä enempää kun en asiasta tiedä mitenkään erityisen paljon.

En itse asiassa edes ymmärrä miten Japanista on tullut niin suuri myyntiartikkeli Suomessa. Tottahan ymmärrän että japanilaiset mangat ja animet miellyttävät katselijoiden silmää ja musiikit ovat tulleet sivutuotteina animesta, mutta onhan maailma väärällään kaikkea muutakin kivaa, kuten vaikka elokuvia, länsimaisia sarjakuvia ja muuta krääsää. Ehkäpä Japani on noussut suosioon juuri sen takia, että sikäläinen kulttuuri eroaa niin paljon omastamme että se kiehtoo meitä länsimaisia.

Mutta onko kaikki Japanista hyvää? On jo mainittu aiemmin, että mikään maa ei ole täydellinen eikä kaikki ole ikinä täydellistä muutenkaan. Jotenkin vaikea tulkita ihmismassojen mieltä että miksi juuri Japani, mutta kaipa japanilaiset ovat markkinoineet omia tuotteitaan tarpeeksi hyvin. Itse en pidä kaikkea japanilaista hyvänä, mutta yllättävän paljon kyllä katselen / luen / käytän kaikennäköistä japanilaisittain keksittyä tai tehtyä. Kai se siitä johtuu, että Itä-Aasian maat alkavat päästä siihen markkina-asemaan mitä länsimaat (etupäässä USA) ovat pitäneet aiemmin.

Avatar
SILVERDROPS
Viestit: 21
Liittynyt: Su Huhti 03, 2011 17:22
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja SILVERDROPS » Su Huhti 03, 2011 23:00

Se on tosi lapsellista sellain ajatusmaailma että kaikki japaniin liittyvä on ihanaa ja täydellistä. jokainen j-rock bändi on maailman paras jne. Varsinkin nuoremmat tuntuvat usein olevan sitä mieltä. Kaikkien japanista tykkäävien pitäisi syödä ramenia ja sushia innoissaa, itse inhoan molempia, varsinkin sushia. ja kun sanoin kaverille että en voi sietää sushia, mitä hän vastaa? "mikä japani-fani sä oot ku et syö sushii?? vähä oot sit niinku feikki!" joo, juurikin näin...

Avatar
Chiharu
Viestit: 243
Liittynyt: Su Helmi 17, 2008 18:26
Viesti:

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja Chiharu » Ma Huhti 04, 2011 12:46

^ En tiedä meneekö tämä täysin offtopiciksi mutta Kiinassa ainakin mitataan huippukokin taitavuus sillä että osaako kyseinen kokki paistaa kalan niin että se pysyy koko toimituksen ajan elossa ja sätkii vielä lautasellakin. Kuulemma kalasta tulee paremman makuinen sitä kautta, mutta hei, elävänä?! En sitten tiedä harrastetaanko Japanissa tätä, mutta yök.

Avatar
Naruto
Viestit: 41
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 16:38

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja Naruto » Ma Huhti 04, 2011 21:22

Kaikki japanista on paskaa - kunnes toisin todistetaan.

Tuo tuntuu olevan oma mantra. Päässyt niin lopen kyllästymään samoihin manoovereihin, juonettomiin juoniin ja muuhun. Kun tuntuvat pelintekijät itkevän itsekin, että japanin peliteollisuus on jumahtanut paikoilleen, niin olisi hauska kuulla mitä mieltä ovat animen tilanteesta. Onneksi maailma tuntuu pääsevän animekankkusesta pikkuhiljaa ylitse, joka ehkä pakottaa jotkut studiot uudistamaan tuotantoaan.

Tai sitten ei.

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kaikki japanista on hyvää?

Viesti Kirjoittaja Fazi » Ma Huhti 04, 2011 21:47

Mikään maa ei ole täydellinen, eikä koskaan tule olemaankaan, varsinkaan Japani.

Japanissa on käytössä kuolemanrangaistus, he harrastavat kielloista huolimatta laitonta valaanpyyntiä, eivät vieläkään ole myöntäneet (vai ovatko tätä nykyä?) sotarikkomuksiaan Kiinaa vastaan, siellä koetaan maanjäristyksiä joka päivä, alamaailmaa hallitsee rautanyrkillä Yakuza ja itsemurhalukemat ovat erittäin korkeita. Ei se pinnan alla niin nanna mesta ole, kun jaksaa miettiä..

"Elävänä" niitä mustekaloja siellä popsitaan, otetaan vesitankista kätöseen ja leikataan maksa irti siittä vain, sitten paloitellaan lonkerot ja syödään ne vielä kun ne kiemurtelevat lautasella. Mutta hei, kyllähän täällä länsimaissa ne hummeritkin keitetään elävältä.

Lemmikkien pidosta.. Japanilaisilla on esimerkiksi varsin erilaiset kasvatusmenetelmät koirien kanssa. On tuiki tavallista, että koiria pidetään pikkuisissa häkeissä eläimen kokoon verrattuna ja sieltä päästetään ehkä kerran päivässä jaloittelemaan. Olen nähnyt kuvia ja kuulin mm. eräältä tuttavalta, joka tyttärensä kanssa Japanissa kävi taannoin.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa