Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ameno Sagiri
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2012 01:24

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja Ameno Sagiri » Pe Joulu 07, 2012 11:16

No Hetalian koko köörin arvostus on käsitykseni ulkopuolella. En sitten millään ymmärrä mikä siinä sarjassa iskee vastakkaista sukupuolta, sillä tunnen liiankin monta ihmistä joilla ei tunnu olevan muuta elämää kuin Hetalia ja hahmojen paritus.

Kuinkakohan monta kertaa oon saanu kuulla englannin kulmakarvoista ja preussin viisi metrisestä. Luoja siunatkoon sitä päivää kun hetalia unohtuu.

Avatar
Vile
Viestit: 129
Liittynyt: Su Marras 11, 2012 06:21

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja Vile » Pe Joulu 07, 2012 19:00

Ameno Sagiri kirjoitti:Luoja siunatkoon sitä päivää kun hetalia unohtuu.
Saat hyväksynnän hylkeeni tuohon siunaukseen. :roll:

Avatar
Nitsakia
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Elo 13, 2012 22:18
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja Nitsakia » La Joulu 08, 2012 01:46

Yliarvostettu Hetalia minä en pysty käsittämään sarjaa enkä tule ikinä käsittämään... Tai jos käsitän niin taitaa olla maailman oppu tulossa...
Olen sarjoissa avarakatseinen mutta jotain rajaa. Ehkäsitä vanhalla iällä alkaa olemaan tarkka mikä menee läpi...
Ameno Sagiri kirjoitti:Luoja siunatkoon sitä päivää kun hetalia unohtuu.
Joko luoja siunaa tai maailmaloppuu tai ehkä kekataan jokin vielä ärsyttävämpi/oudonmpi sarja
Siipensä polttanut, taivaalta tippunut, maailmaan hukkunut, manalaan palannut
http://myanimelist.net/animelist/Nitsakia

Avatar
JohGaga
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Elo 03, 2010 18:05
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja JohGaga » La Joulu 08, 2012 02:02

Nitsakia kirjoitti:Yliarvostettu Hetalia minä en pysty käsittämään sarjaa enkä tule ikinä käsittämään... Tai jos käsitän niin taitaa olla maailman oppu tulossa...
Olen sarjoissa avarakatseinen mutta jotain rajaa. Ehkäsitä vanhalla iällä alkaa olemaan tarkka mikä menee läpi...
Ameno Sagiri kirjoitti:Luoja siunatkoon sitä päivää kun hetalia unohtuu.
Joko luoja siunaa tai maailmaloppuu tai ehkä kekataan jokin vielä ärsyttävämpi/oudonmpi sarja

Itsekkään en tajunnu/käsittänyt kunnes viime juhannuksena erään kaverin kanssa päätettiin että katotaanpa Hetalia, ku ihmiset siitä niin kovin hehkuttaa XD (aikasemmin olin yrittänyt ties kuinka monta kertaa alottaa, aina tyssännyt 5-7 jakson jälkeen...). Hetaliasta joko tykkää tai ei ^^. Itse pidän sarjasta, mutta sen keski-iältään noin 15 vuotias fanikanta ärsyttää todella paljon... -_-"

Avatar
krp
Viestit: 23
Liittynyt: To Heinä 26, 2012 01:27

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja krp » La Joulu 08, 2012 03:29

Washino Kiji kirjoitti:...Itse voin melkein myöntää, että kyllä L on lempihahmoni Death Notessa mutta yhtälailla pidän myös Nearista. Ei, syynä ei ole ylitsevuotava nerous, joka saa 14 vuotiaana mensaan päässeen minän tuntemaan itsensä tyhmäksi...
Hmmm. Itse en koskaan taas oiken nähnyt tätä ihmeellistä neroutta, vaikka minulla tuskin on asiaa mensan listoille. Löytyihän hahmolta kai päättelykykyä, mutta L rajasi kuitenkin jo alussa, vieläpä melko yksinkertaisella keinolla, mahdolliset epäillyt pienen alueen sisälle ja sittenhän herra olikin vaan pakkomielteisesti yhden kaverin persiissä kiinni siitä edespäin. Pidin kyllä L:stä juurikin niiden outojen käytösmallien ja persoonallisuuden takia, mutta tosiaan se uskomaton älykkyys meni itseltä hahmon kohdalla hiukan ohi.

Avatar
Skald
Viestit: 52
Liittynyt: Ti Helmi 21, 2006 23:01
Paikkakunta: Oulu

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja Skald » La Joulu 08, 2012 22:42

Shoujosarjojen stereotyyppiyaoiseme-tyyliset pojat ovat yliarvostettuja. Piste. D: En siedä niitä. Ihme ääliöitä jotka satuttaa ensin päähenkilöä tai käyttäytyy muuten vaan tosi törkeästi ja yhtäkkiä pim vain, päähenkilö rakastuu niihin, ja rakastaa niitä teki ne vaikka mitä.

Mun mielestä K-onin hahmot ovat ylihalveksittuja joissain piireissä, ei ne nyt niin kamalia ole. Tykkään K-onista tosi paljon, ja onhan ne hahmot aika lailla yksiulotteisia mutta eipä sarjankaan ole tarkotus olla juoneltaan syvällinen. K-on on hyvä viihteenä, en ite ainakaan tarvitse sarjoiltani aina mitään syvällisyyksiä. K-onia seuraa juuri niiden vitsien ja hauskojen tapahtumien takia.

Avatar
hallaaa
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2012 21:22

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja hallaaa » Ma Joulu 31, 2012 12:27

EpikFeil kirjoitti:Orihimestä en tiedä, mutta olen huomannut monien vihaavan Hinataa. Ainakin SasuNaru-fanaatikkojen ja kyllä olen monelta taholta kuullut, kuinka hahmo on ärsyttävä. Hmmjaa, miten lie.
No on se hyvä että ihmiset ovat jo valmiiksi päättäneet että minkä takia tiettyjä hahmoja vihataan. :D

Kerronpa teille jotain; huonoista naishahmosta saa olla tykkäämättä. Olit yaoi-fani tai et. Itse en ole koskaan tykännyt siitä kuinka Hinatan koko elämä pyörii Naruton ympärillä. En ole koskaan tykännyt laimeista naishahmoista jotka vain vikisevät päähenkilöhahmon nimeä 24/7 ja pörräävät tämän ympärillä. Muuten Hinata on kiva, mutta tuo Naruto-höpötys menee yli. Jos se olisi vain jäänyt siihen ihastukseen ja ihailuun ja Hinata olisi kasvanut sen yli. Huoh. Muutenkin halveksun tuollaista 'rakkautta', jossa toinen osapuoli ei edes ole ihastuksensa ystävä, ja tunne tätä kunnolla. Ja silti tämä paritus on niin suosittu, vaikka Naruto ja Hinata eivät ole juurikaan puhuneet toistensa kanssa. Naruto selvästi välittää Sakurasta ja Sasukesta paljon enemmän kuin Hinatasta. Tosin en lue Narutoa enää joten ihan sama. :D

Tuollainen järjetön selkärangattomuus ja alistuneisuus on joidenkin mielestä söpöä, minusta lähinnä surullista.
Miksi otat väkivalloin sen minkä voit saada rakastamalla?
- Intiaanipäällikkö Powhatan

Ilossa elää pitää, vaikka päivän vähemmän.
- Suomalainen sananlasku

Avatar
bottlemiku
Viestit: 130
Liittynyt: La Heinä 09, 2011 21:15
Paikkakunta: Sodankylä
Viesti:

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja bottlemiku » Ma Helmi 18, 2013 03:52

Voin myös sanoa että koko Hetalia on yliarvostettu //sanon minä joka olen hetalisti itsekin//. Narutot, Bleachit ja One piecet on myös, mutta minusta tuntuu että ne ovat nyt jääneet vähemmälle (?). Näin No.6 fanikantaan kuuluvana henkilönä, voin sanoa että liian moni vihaa Safua. On tosin niitäkin jotka ovat tätä jo tolkuttaneet, mutta anyways. Ja Safun vihaus taitaa ollakin jäänyt niitten rakastajien jyräämäksi nyt viimeaikoina.. (?).

Avatar
momelus
Viestit: 19
Liittynyt: To Heinä 19, 2012 18:48
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja momelus » Ti Helmi 19, 2013 20:10

NuttyNuti kirjoitti:Toinen mietteideni aihe on Sakura Narutosta. Hyvä on, pinkkipää oli varsinainen nynniäinen ennen aikahyppyä, mutta huomatkaa, että neiti on kasvanut ja sitkistynyt! Ennen aikahyppyä Sakura oli kyllä minunkin mielestäni melko mitäänsanomaton hahmo (tosin pidin Inner Sakura -kohtauksista kovin), mutta nyt aikahypyn jäljestä hän on saanut selkärankaa. Myöskään Sakuran obsessiota Sasukeen ei enää highlightata niin roimasti kuin mitä aiemmin, vaan Sakura seisoo nyt omin jaloin omana persoonanaan. Ja toisin kuin mitä moni muu tytteli shounen-sarjoissa, Sakura sentään ruttaa asemansa ryhmän hentona prinsessana ja käy vahvistamaan itseään!
Spoiler: Broileria Shippuudenin alkumetreiltä
Muistakaamme myös se, että (Chiyon ohella) Sakura oli sarjan ensimmäinen hahmo, jonka näytettiin tappavan joku akatsukeista ;) (Vai siinäkö se epäsuosion syy on, bishipoika Sasorin niittaaminen?)
Oli pakko koska spoilerin m-a-h-t-a-v-u-u-s. Nauroin liikaa.

Mutta tosiaan. Sakura on ennen aikahyppyä oikeasti aika turhake. Haikailen Sasuken perään kuten kaikki muutkin (tai no, itkeehän se Shippudenissakin Sasuken perään), Naruto on tyhmä ja Ino bitch. Shippudenissa Sakuralla on huomattavasti enemmän kykyä ja potentiaalia. Vai moniko Naruto-hahmo on oikeasti pistänyt paikat palasiksi nyrkillä? Sakurasta tulee myös oikeasti hyödyllinen healeri, ja myöhemmin hän osoittaa oma-aloitteisuutta ja kykyä ajatteluun
Spoiler:
yrittäessään saada Naruton luopumaan Sasuken perään juoksemisesta, tyrmää siinä sivussa kasan huippuninjoja (mm. Sai ja Lee) ja yrittää ihan oikeasti jopa tappaa Sasuken. Vaikka failiksihan se meni.
Samoin Hinata on aliarvostettu hahmo pelkkänä N-Naruto-kunin hokijana. Tolkuton ihastus Narutoon tuo huumoria mutta myös syvyyttä hahmoon, koska Hinatalla on edes joku piirre, johon voi samaistua. Ja kuten Sakura, Hinatakin kasvaa huomattavasti Shippudeniin.
Spoiler:
Ja kuinka moni voi väittää, ettei ole pahuksen siistiä, että Hinatan rakkaus Narutoon saa Hinatan käymään Painia, joka on juuri jyrännyt puolet Konohasta, vastaan?
Orihimestä en tykkää, näin keskustelun alkuun palatakseni. Ehkä se johtuu siitä, että hahmo on oikeasti vielä hyödyttömämpi kuin Sakura ja Hinata ennen aikahyppyä yhteensä. Tai tisseistä. Tai sitten en vain ole päässyt vielä niin pitkälle, että Orihime tekisi jotain oikeasti hyödyllistä.

Narutoon palatakseni näen myös Tentenin, ja useat muutkin sivuhahmot, aivan liian aliarvostettuina ja ignoorattuina.

Avatar
Masahiro
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Helmi 19, 2013 01:40
Paikkakunta: Lätäkönloppu
Viesti:

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja Masahiro » Ke Helmi 20, 2013 01:33

Pakko myöntää että kaikki stereotyyppiset, samaa juonta, samaa kaavaa ja samankaltaisia toisiinsa täysin verrattavissa olevia hahmoja täynnä olevat sarjat... Niin yliarvostettuja. Oli kyseessä sitten highschool-ikäisten tyttöjen taianomaisesta elämästä kertova sarja, tai riitelevistä rakastavaisista kertova yaoi. Joskus mietin, onko kaikki animekin samanlaista? Miksi tuntuu että hyvää sarjaa on joskus niin vaikea löytää? Mutta onneksi kyseessä on valtava meri täynnä erilaisia kaloja, kun vaan katsoo pintaa paljon syvemmälle. Yliarvostus on sinänsä ikävä homma. Sitä sitten odottaa kyseiseltä sarjalta paljon, kun tutustuu, ja sitten ymmärtääkin, ettei tulekaan saamaan mitään irti.

Hetalian hahmot ovat stereotypiaa parhaillaan ja lisäksi niihin on sotkettu sitä perinteisintä, ärsyttävintä "kawaii shonen-ai fansaavisu desu" -kastiketta. Etenkin Italia repii hermoni riekaleiksi enkä vain ymmärrä ihmisiä jotka rakastavat sitä hahmoa rasittavan tukkakikkaransa kanssa. Täysin yliarvostettu hahmo: ei yllätä millään piirteellään.

Lisäänpä tähän muuten Meitantei Conanin, vaikka sarjaa aluksi keräsinkin suurella rakkaudella. Sarjaa on ilmestynyt älyttömät määrät, vaikka juoni pysyy kirjasta toiseen samana. Yliarvostetuin hahmo sarjassa on ehdottomasti Kaitou Kid. Muutama virnistys, soppakauhallinen mystiikkaa (=epäloogisia asioita joita ei tarvitse selittää) ja valkoinen puku ilmeisesti riittää saamaan fanijoukon villiksi! Lisäksi on tietysti Ran, se typerä mutta välttämätön tyttöhahmo, joka tottakai harrastaa kamppailulajia ollakseen kovis, mutta itkee silti päähenkilön perään lohduttomasti aina kun pitää kehitellä herkkä välimomentti. Ran tietysti odottaa Shinichiä varmaan seuraavat 65,5 vuotta, eikä pääse hänestä yli ikinä.

Tämä ei sinänsä liity animeen, mutta lisäänpä silti avautumiseeni, sillä näiden cossaajia tulee vastaan coneissa mielettömät määrät: sekä BBC:n että viimeisimmän elokuvan Sherlock Holmesit. *odottaa sodan alkamista* Se kuminaamainen kakkarapää ei ole Holmesia nähnytkään, sen enempää kuin Downeyn esittämä adonis-Holmes. En edes aloita Watsoneista, joista toinen on sinisilmäinen seksipommi ja toinen on nuhjuinen kotihiiri. Kumpikaan parivaljakko ei mielestäni tee kunniaa alkuperäiselle kirjan sankariparille - eikä ole muutenkaan kovin häävejä. Mistä kaikki villitys sitten johtuu! Muutamasta hyvästä vitsistäkö ja pienestä määrästä fanserviceä? Aidot Holmes-tarinat ovat lähellä sydäntäni ja vaaditaan paljon itsehillintää etten avaudu asiasta enemmän. :D

Mutta muistetaan nyt kuitenkin kääntää kaikki huumoriksi. Onneksi kukaan ei pakota näitä hahmoja ainaisesti tuijottamaan!
共に唄い共に歩いた 道を照らす今宵の この月を

Avatar
krp
Viestit: 23
Liittynyt: To Heinä 26, 2012 01:27

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja krp » Ke Helmi 20, 2013 04:39

Tässä kun on puhuttu Naruton Sakurasta, niin ammennampa hieman ajatuksiani kyseisestä leidistä. Sakura on ihan jees hahmo, varsinkin Shippudenissa, mutta eikö ketään häiritse se, miten neiti kohtelee Narutoa? Toisin kuin Sasuke, Naruto oikeasti välittää Sakurasta, mutta palkkiokseen saa pääasiassa vain nyrkkiä ja huutoa ja valitusta. Kaiken tämänkin jälkeen Naruto on aina tehnyt kaikkensa eukon puolesta, mutta kiitollisuutta on turha lähteä hakemaan, vaikka Naruto tuskin sitä toivookaan. Itseäni on aina ottanut pannuun juurikin se Sasuke-ihkutus ja Naruton sättiminen, vaikka Sasuke on suunnilleen aina ilmaissut, ettei ole millään muotoa kiinnostunut kyseisestä henkilöstä tai liiemmin tämän tunteista. Johonkin pisteeseen asti tässäkin selvitään perus psykologialla; etenkin nuorten naisten yleinen viehätys välinpitämättömiin ja henkisesti naisista riippumattomampiin miehiin (<- tilaisin yhden paskamyrskyn, kiitos), mutta viimeistään Shippudenin alkumetreillä se angstaileva emopoika olisi vain pitänyt teloittaa. Ehkä siten Sakuraankin oltaisiin saatu hiukan tolkkua tällä saralla.

Lisätään nyt vielä, etten ole Narutossa ihan viimeisimmissä tapahtumissa kiinni, mutta vaikka tämä asia olisi muuttunut jo nykyhetkessä, ei se muuta sitä faktaa, että Sakura kohteli Narutoa kaltoin pitkään.

Avatar
momelus
Viestit: 19
Liittynyt: To Heinä 19, 2012 18:48
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja momelus » Ke Helmi 20, 2013 14:11

Kishi-setä ei voi tappaa Sasukea, koska Sasuke on Kishi-sedän lempihahmo. Kaikki muut voidaan kyllä liiskata.

Edelliseen kommenttiin viitatakseni, Sakura kyllä kohtelee Narutoa aika kusipäisesti, mutta niinhän neiti kohtelee kaikkia muitakin, kun rupeaa tarkemmin miettimään... Lisäksi hauskinta/ironisinta/paradoksaaleinta Sakuran hahmossa on se, että kun Lee ilmoittaa rakastavansa Sakuraa ja vainoaa häntä, Sakura juoksee kiljuen karkuun... Ja jatkaa sitten samanlaista käytöstä Sasukea kohtaan. F*ck logic.

Sisäinen Sherlock-fanini huutaa kiukusta, mutta koska dissaan itsekin jonkun muun lempihahmoja, yritän olla vaan ihan kiltisti ja hiljaa.

Yleensäkin hahmoissa ärsyttää ylivertainen a) älykkyys b) voima c) seksikkyys... Ei, viimeinen ei ärsytäkään. Mutta siis kaikenmaailman "minä olen maailman paras siinä, tässä ja tuossa" -sönkötys. Shonen-sarjoja lukevalle tämä on aika huono juttu, mutta VIHAAN sitä, kun joka toisella hahmolla on joku "bwahahaa tällä tuhoan puolet maailmasta lol" -liike. Tai useampikin sellainen. JA SITTEN NE HAHMOT TAPETAAN. Pakko jatkaa vielä aiemminkin käytyä Death Note -keskustelua: L, Light ja Near olivat kaikki oikeasti vähän ärsyttäviä superhyperälykkyydessään. Light nyt oli muutenkin rasittava. Mello oli seksikkyytensä lisäksi hyvä hahmo, koska
Spoiler:
hän oli voitettavissa muutamaankin otteeseen.
Fiksu, muttei ärsyttävyyteen asti.

Avatar
hallaaa
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2012 21:22

Re: Yliarvostetut ja ylihalveksitut animehahmot

Viesti Kirjoittaja hallaaa » Pe Huhti 05, 2013 13:43

Masahiro kirjoitti: En edes aloita Watsoneista, joista toinen on sinisilmäinen seksipommi ja toinen on nuhjuinen kotihiiri.
No mutta Watsonhan on oikeasti seksipommi! 8) Alunperinhän se piirrettiin hottikseksi. Sitten myöhemmin se kuvattiin pullukkana ja tyhmänä jotta saataisiin kontrastia Holmesin ylivertaiselle nerokkuudelle ja hontelolle olemukselle. Ja osasyynä varmasti myös se että kaksi hottia nuorta miestä asumassa yhdessä ei varmaan ollut kovin korrektia. 8)

No joo, itse pidän alkuperäisistä Holmesista ja Watsonista, mutta pidän kyllä myös Downeyn ja Lawn versioista, koska ne eivät yritäkään olla alkuperäisiä. BBC:n versiosta taas en, jostain syystä Cumberbitch batch käy hermoille.

Eikä mennyt edes aiheen ohi, kun tuo BBC Sherlock mangakin on nyt olemassa. :D:D:D
Miksi otat väkivalloin sen minkä voit saada rakastamalla?
- Intiaanipäällikkö Powhatan

Ilossa elää pitää, vaikka päivän vähemmän.
- Suomalainen sananlasku

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 53 vierailijaa