Newtype USA lakkautetaan

Animeuutisia, tiedotteita ja ajankohtaista Suomesta ja maailmalta. Tuoreimmat otsikot löydät myös Animeunionin kotisivulta osoitteesta http://www.animeunioni.org

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Newtype USA lakkautetaan

Viesti Kirjoittaja jtn » To Tammi 10, 2008 10:41

Heitetäänpä nyt tämäkin tänne, kun kerran noita läpysköitä on aina joskus tässäkin maassa nähnyt myynnissä: ADV:n julkaisema Newtype USA lakkautetaan. Tilalle aiotaan tietojen mukaan perustaa jokin toinen lehti, joten llieneekö lakkautuksen syynä lisenssimaksut?

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... ublication

Tietenkin tätäkin uutista voi ruveta analysoimaan osana jenkkiläisten animemarkkinoiden viimeaikaista alamäkeä. Se voi nimittäin liittyä siihenkin.
- Jussi Nikander

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » To Tammi 10, 2008 21:49

Taivas putoaa, jne jne. Tämä viesti kuvaa Newtypen sisältöä aika tarkasti, joten enpä voi sanoa että kyseessä olisi mikään iso menetys.

Mahdollisia skenaarioita lienee kaksi: joko Kadokawa ei tykännyt laskeneesta voittoprosentista (Geneonin mainostulot, internet, Otaku USA, jne) ja veti töpselin seinästä, tai ADV ei (samasta syystä) pitänyt Newtype-lisenssin maksamista enää mielekkäänä, etenkin kun suurin osa tekstisisällöstä tuotettiin muutenkin itse. Satsuki Igarashin pulloposkia kukaan tuskin jää kaipaamaan.

ADVin uusi lehti PiQ noussee Newtypen tuhkasta feeniksin lailla. Toivottavasti se tulee olemaan vähemmän pramea, halvempi ja sisällöltään asiallisempi ja vähemmän puffaava...

Avatar
maxx
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 00:29

Viesti Kirjoittaja maxx » Pe Tammi 11, 2008 21:32

Tsubasa kirjoitti:ADVin uusi lehti PiQ noussee Newtypen tuhkasta feeniksin lailla. Toivottavasti se tulee olemaan vähemmän pramea, halvempi ja sisällöltään asiallisempi ja vähemmän puffaava...
Sisältö? Meinaatko että Newtype USA:ssa on joskus ollut sisältöäkin? Joskus innokkaina fanivuosinani ~2004 paikkeilla jaksoin ostaa useampiakin numeroita, ja nyt muistikuvien virkistykseksi joulukuun numeron.

Eipä siinä juuri mitään muuta ole nykyäänkään kuin isoja kuvia, isoja mainoksia ja pari kolumnia. Auta armias jos se olisi asiasisällöltään samaa luokkaa kuin kotimaiset Anime tai JapanPop, sehän olisi kerrassaan mainio lehti ja saattaisi jopa harmittaa sen poistuminen maailmankartalta.

Anteeksi katkeruuteni, mutta keskimäärin kymmenen kappaletta tekstiä kolmeakymmentä kuvasivua kohden ei ihan täytä määritelmääni "alan lehdestä".
Niksu - säätäjä-ässä metsässä

maxx@desucon.fi

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » La Tammi 12, 2008 00:32

Ehkäpä formaatti rajoitti liiaksi, ja ADVilla tuumittiin ettei näillä eväillä pärjätä nykymarkkinoilla.

EDIT: ANN:n mukaan syynä olivat "erimielisyydet Kadokawan kanssa." Siis sittenkin toisinpäin.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Tammi 21, 2008 11:58

Ei voi ADV:tä ainakaan kunnianhimon puutteesta syyttää: http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... nime-manga

Uutisen mukaan Newtype USA:lla on noin 15 000 tilaajaa (ja irtonumeromyynti tuskin ainakaan kovin montaa kertaa suurempi) ja uudelle lehdelle kaavaillaan 150 000 kappaleen levikkiä vuoden loppuun mennessä. Ja tuon uuden lehden fokus tuntuu olevan aika laajalle levinnyt (animea, mangaa, pelejä, jenkkisarjakuvaa, keräilyleluja, teknoleluja, yms. samassa julkaisussa). Uudella lehdellä kymmenkertainen levikki vanhan tilaajamäärään verrattuna ja hajotetaan fokus neljään ilmansuuntaan? Mitä hittoa tuolla oikein ajatellaan, vai ajatellaanko mitään?

Ennustus: ei tuollainen voi toimia. Ei mitenkään. Ja joko noissa levikeissä on kertaluokkavirhe, tai sitten siellä ollaan todella kunnianhimoisia idiootteja. Suorastaan suuruudenhulluja idiootteja.

Muoks: Okei, Newtype USA on ainakin joskus ollut levikiltään 100 000 kertaluokassa. http://www.animenewsnetwork.com/convent ... kura-con/2

Eli eivät välttämättä ole suuruudenhulluja idiootteja, mutta lehden fokus on yhä ihan liian lavea.
- Jussi Nikander

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja TLein » Ma Tammi 21, 2008 13:29

Voi olla, että kuvittelevat tuon laajan fokuksen vetävän paremmin porukkaa, kun joka numerossa olisi 'jokaiselle jotain'...

En tosin usko, että tulisi toimimaan. Fokusoituneessa lehdessä voi aina paremmin käsitellä asioita tiukemmin, ja noi kohderyhmät nyt tuntuu olevan sellaista nippeli-nappeli-porukkaa, ettei pintaraapaisut varmaankaan myy.
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Avatar
Lönkka
Fantasiapelit
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 17:16
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lönkka » Ti Tammi 22, 2008 11:57

Olen ollut siinä uskossa että meilläkin menekki riippuu oikeastaan siitä mitä DVD:llä on mukana eikä niinkään lehden sisällöstä...

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Viesti Kirjoittaja Indio » Ti Tammi 22, 2008 13:22

Sanotaan se nyt täälläkin ääneen: ADV:llä menee heikosti. Newtype USA:n ja animekerhoja tukeneen ADVocates-systeemin lopettaminen kielivät selvästi rahapulasta, vaikkeivät peruskatsojaa sinällään paljoa heilautakaan. Tämähän on sikäli normaalia liiketoimintaa, firma leikkaa niitä toimintoja, jotka eivät tuota tarpeeksi. Mutta ADV:n kohdalla alkaa ilmassa olla jatkuvasti merkkejä epävarmasta tulevaisuudesta.

Nyt olisi ehkä aika hankkia ne omat suosikkisarjat, jotka ADV:n kataloogista löytyvät. Geneon kaatui niin nopeasti, ettei kukaan oikein kerennyt reagoida, mutta ehkäpä ADV voidaan vielä pelastaa.

Jos taas ADV kaatuu, tietää se suurta tulojen menetystä myös japanilaisille studioille ja todennäköisesti joko anime-tarjonnan määrän tai laadun heikkenemistä.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ti Tammi 22, 2008 19:19

Indio kirjoitti:Newtype USA:n ja animekerhoja tukeneen ADVocates-systeemin lopettaminen kielivät selvästi rahapulasta.
Eikös tuolla sanota, että syynä olivat erimielisyydet Kadokawan kanssa - mistä syystä ADV puhuukin asiasta lähinnä nimenvaihdoksena?

Ymmärrettäväähän toki on, että tarttee tehdä jotain jos tilaajamäärät ovat supistuneet viiteentoista prosenttiin...
Viimeksi muokannut Tsubasa, Ke Tammi 23, 2008 22:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Viesti Kirjoittaja Indio » Ti Tammi 22, 2008 19:30

Tsubasa kirjoitti:
Indio kirjoitti:Newtype USA:n ja animekerhoja tukeneen ADVocates-systeemin lopettaminen kielivät selvästi rahapulasta.
Eikös tuolla sanota, että syynä olivat erimielisyydet Kadokawan kanssa - mistä syystä ADV puhukinu asiasta lähinnä nimenvaihdoksena?
Uskoo ken tahtoo; mielestäni ei tarvitse lukea kovinkaan paljoa rivien välistä ymmärtääkseen, että erimielisyydet johtuivat nimenomaan rahasta.

Uusimman tiedon mukaan ADV UK on muuten jo jäissä.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ke Tammi 23, 2008 12:15

Kun tähän vielä lisää sen, että ADV UK:lla on iso varastontyhjennysale niin vaikuttaa kyllä hyvin vahvasti siltä, että ADV:lla ei ole ylimääräistä rahaa. Saa nähdä pysyykö ADV UK pystyssä laisinkaan, vai onko se nykytrendin seuraava uhri.

Sinänsä en ole hirvittävän yllättynyt siitä, että jenkkien animeteollisuudella ei mene hyvin. Kuluttajien usko talouteen on vähenemässä (lue: kulutetaan vähemmän, varsinkin turhuuksiin), dollari on halpa (lue: lisenssimaksut ovat kalliimpia kun ne luultavasti pitää maksaa yeneissä) ja animebuumin suurin aalto on mitä ilmeisimmin mennyt (lue: markkinat ovat pienenemässä).

Moinen iski ensin Geneoniin, joka toi Amerikkaan paljon hyvin pienen yleisön sarjoja. Amerikassa tuntuu yhä se kaikista suurin juttu olevan pitkät shonenseikkailut, ja A-luokan shonenlisenssejä ADV:llakaan ei taida olla, joten heillä ei ole käytössään mitään varmaan tulokonetta.

Käytännössä nykytilanteessa parhaassa asemassa jenkeissä taitavat olla FUNimation (DragonBall, One Piece, FMA) ja Viz (Bleach, Naruto, Inu-Yasha).

TV-jutuilla on tosin myös suuri vaikutus selviytymiseen. Valitettavasti minulla ei ole mitään tietoa siitä miten hyvin esim. ADV:n omalla TV-kanavalla menee, ja mitä kautta erinäisten sarjojen TV-oikeudet menevät. Enkä rupea tähän hätään ottamaan asiasta selvää. Summa summarum: ADV taitaa olla kusessa, ja yrittää epätoivoisesti olla näyttämättä asiaa.

Muoks: Voisi tarkistaa noi omat linkkinsä ennen kuin puhuu liian suuria läpiä päähänsä. Ketjun aloitusviestissä linkitetty juttuhan sanoo, että Newtype USA:n arvioitu levikki on samaa suuruusluokkaa kuin kilpailijan, eli 50 000 - 75 000.

Eli palatakseni vielä tuohon uuteen PiQ-lehteen: mikäli Newtype USA:n levikki on noissa mainituissa luvuissa, haluaa ADV "vain" kaksin- tai kolminkertaistaa levikin tuolla uudella lehdellä. En todellakaan usko, että moinen onnistuu tällä hetkellä, koska A) jenkkilän talousnäkymät eivät ole ruusuiset, B) lehdellä ei ilmeisestikään ole kunnon fokusta ja C) ADV:lla itsellään tuskin on riittävästi valuuttaa kuluttaa lehden markkinointiin ja D) edellisistä johtuen lehteen ei välttämättä saada kunnolla mainostajia.
- Jussi Nikander

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Tammi 23, 2008 22:19

jtn kirjoitti:Kuluttajien usko talouteen on vähenemässä (lue: kulutetaan vähemmän, varsinkin turhuuksiin), dollari on halpa (lue: lisenssimaksut ovat kalliimpia kun ne luultavasti pitää maksaa yeneissä) ja animebuumin suurin aalto on mitä ilmeisimmin mennyt (lue: markkinat ovat pienenemässä).
...Puhumattakaan siitä, että mikäli animea ei voisi katsoa ilmaiseksi harrastajamäärät olisivat vielä 90-luvun lukemissa.

Tässä hiljattain ANN:n omistaja Christopher MacDonald sanoi paneelikeskustelussa, että syy siihen miksi eräs firma ei sulje erästä fanikäännöksiä levittävää fanisaittia on se, että fansubbien katsojatkin ostavat oheiskrääsää. Vieressä oleva Vizin edustaja myhäili, pyöritteli silmiään ja katseli salissa vellovaa Naruto-otsapantojen merta.

Shounensarjat tahkoavat rahaa, mutta eivät DVD-myynnillä - ei niitä ole koskaan tarkoitettukaan ostettaviksi. USA:n animeteollisuus on rakennettu mädille perustuksille.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » To Tammi 24, 2008 11:16

Tsubasa kirjoitti:Shounensarjat tahkoavat rahaa, mutta eivät DVD-myynnillä - ei niitä ole koskaan tarkoitettukaan ostettaviksi. USA:n animeteollisuus on rakennettu mädille perustuksille.
Sana, jota etsitään, lienee franchise. Shonensarjat taitavat vaan olla ainoa asia, joka on riittävän iso jenkeissä pystyäkseen kannattelemaan kunnon franchising-myyntiä, johon kuuluu niin DVD:t kuin pelit kuin sarjakuvat kuin oheiskrääsäkin. Ehkäpä syynä on se, että ne iskevät riittävän lähelle amerikkalaista supersankariperinnettä upotakseen yleisöön.

Kaikki muu on pienen porukan fringekamaa, ja sellaisella ei voi tehdä kunnon voittoa oheistavaralla ja muulla. Ostajakunta on niin pieni, että halbaa krääsää ei voi tuottaa, joten voittoa pyritään tekemään isoilla ja kalliilla erikoisjulkaisuilla, kuten Haruhin boksi, Geneonin lukuisat oheiskrääsää sisältäneet boksit, jne.. Japanissahan noi pienenkin porukan jutut ovat kannattavia, kun hullut otakut ostavat kaiken mahdollisen kun taas jenkeissä hullut otakut ostavat vain DVD:t, näin asiaa hiukan kärjistäen.

Onko kenelläkään mitään tietoa, onko esimerkiksi yksikään scifianime iskenyt itseään samalla tavalla läpi ammeriikan maalla? Luulisi, että jollain Gundmilla tai vastaavalla olisi mahdollisuuksia Trekin, Warsin, Stargåten ja muiden rinnalle. Ellei sitten amerikkalainen scifiyleisö karsasta animoitua scifiä, tai jotain.
- Jussi Nikander

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja haplo » To Tammi 24, 2008 11:35

jtn kirjoitti: Kaikki muu on pienen porukan fringekamaa, ja sellaisella ei voi tehdä kunnon voittoa oheistavaralla ja muulla. Ostajakunta on niin pieni, että halbaa krääsää ei voi tuottaa, joten voittoa pyritään tekemään isoilla ja kalliilla erikoisjulkaisuilla, kuten Haruhin boksi
Tätä sivuten seuraan suurella mielenkiinnolla kuinka harlekiinimanga tulee menestymään ja tahkoamaan rahaa. Tuntuu olevan kuitenkin suuremman luokan bisnekset mielessä levittäjillä.

Kenties nyt on löytynyt shounenille seuralainen, ja rahaa tulee kuin saavista kaataen. Ainakin jos kaikki menee kuten on suunniteltu, ainahan niin ei käy...

Avatar
Lönkka
Fantasiapelit
Viestit: 825
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 17:16
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lönkka » To Tammi 24, 2008 11:42

haplo kirjoitti:Tätä sivuten seuraan suurella mielenkiinnolla kuinka harlekiinimanga tulee menestymään ja tahkoamaan rahaa. Tuntuu olevan kuitenkin suuremman luokan bisnekset mielessä levittäjillä.
Kuten tuosta uutisen päiväyksestä huomaa puhutaan menneen talven lumista.

Floppasi ja kovaa.
Tai ainakin Suomessa...

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa