Tarjoilulla vai ilman?

Tämä alue sisältää Anime- ja Mangayhteisö Hidoi RY:n toimintaan liittyvää keskustelua. Tämä korvaa aiemmin käytetyn HidoiBBS:n.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Tarjoilua

Äänestys päättyi Ma Touko 12, 2003 06:37

Ehdottomasti
2
14%
En kovasti tarvi, muttei tuosta haittaakaan minulle ole
6
43%
Ainoastaan allnightereihin
6
43%
Ei kiitos
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 14

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Tarjoilulla vai ilman?

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Touko 05, 2003 06:37

Aiheena siis yleisesti ottaen Hidoin katselutapahtumat. Joissain tapahtumissa, erityisesti allnightereissa on ollut tarjolla kahvia ja mehua. Kysymys kuuluukin, kenelle tämä on hyödyllinen lisä ja kenelle tarpeetonta.

Kahvin ja mehun tarjoilu lisää yleisesti ottaen noin 50 senttiä tapahtuman hintaan, jos kävijöitä on kymmenkunta tai enemmän, mikä on oikeastaan itsestäänselvää. Hidoilla on oma Kahvinkeitin +2 joten vain valmistusaineet tarvitsee ostaa.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ma Touko 05, 2003 12:05

Kahvi ja mehu on hyviä asioita... mutta selvennähän nyt, että puhutko 50c menoerän lisäyksestä tapahtumabudjettiin vai tapahtumamaksuun... jos puhut tapahtumamaksun nostamisesta niin voin luvata ääretöntä tilitystä ;P


- Sandi

Avatar
Sade
Viestit: 36
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 21:25
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sade » Ma Touko 05, 2003 13:17

wyrmiyu kirjoitti:Kahvi ja mehu on hyviä asioita... mutta selvennähän nyt, että puhutko 50c menoerän lisäyksestä tapahtumabudjettiin vai tapahtumamaksuun...
Laskepa hieman kuin paljon mehua ja kahvia ja maitoa ja sokeria ja suodatinpapereita ja muita ostetaan 50c:llä kahdellekymmenellekin? ;P

Mut mä olen sitä mieltä, että jotta. Allnightereissa tuo on aika ehdoton edellytys, siitä tuskin tullaan luopumaan. Mut sitä voidaan helpohkosti laajentaa myös muihin tapahtumiin JOS sille kysyntää on. Henkilökohtaisesti muissa kuin allnightereissa sillä ei ole mulle väliä, allnightereissa en tuosta ainakaan vinkumatta luovu :E
Sade aka Sade-chan

""What do you fear the most in the world?" - "The possibility that love is not enough""

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Touko 05, 2003 14:47

50c osallistumismaksuun per henkilö... 10 henkilöä tuottaa siis 5 euroa. Sillä ostaa paketin kahvia ja pullon sekamehua ja jää pikkuisen suodantinpaperi/sokerivarantoonkin.

Ja tämä on KESKIMÄÄRIN, voi olla että jossain tilaisuudessa on joustovaraa sen verran ettei nostoa tule yhtään. En usko eettä tuo suoraan meinaa että ,50 pitää lisätä joka kerta hintaan. Ehkä joskus euro lisää, ja hyvässä lykyssä parina seuraavana kertana ei mitään.

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ma Touko 05, 2003 17:58

Suoraan sanoen kun tiedetään että keskimäärin yhdessä illassa käy noin 20 henkeä ja tolla 5? satsilla pärjää vähintään kaksi iltaa niin en kyllä näe mitään oikeata syytä sille, että tapahtumamaksua pitäisi nostaa etenkin kun jo nykyiselläänkin kassaan jää reippaan 10? edestä tuottoa per ilta.

Jos tuo 50c korotus toteutuu niin silloin voi laskea että ylimääräistä rahaa kertyy keskimäärin 10? per ilta ja jos kahvi + mehu maksaa 5? satsi ja oletetaan että ihmiset on suurkuluttajia ja koko satsi kuluu kahden tapahtuman aikana niin tällöin tuosta 10?'stä menee 2,50? ko. hintakorotuksen alkuperäiseen tarkoitukseen. Rahastukselta tuo haisee sanon minä.

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sivis » Ma Touko 05, 2003 20:04

IMO tässä ois hyvä että jos jotain tarjoilua järjestetään, niin ne jotka sitä tarjoilua käyttävät myös korvaisivat kustannuksia (Eli joku kolikko kuppi tms?), kun kuitenkin ihmisillä on paljon omia juomia/eväitä mukana saunailloissa, eikä kaikki varmasti käytä tarjoiluja hyväkseen.

Avatar
fixie
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Tammi 27, 2003 23:12
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja fixie » Ma Touko 05, 2003 20:15

Juuh. Henkilökohtaisesti en näe tuolle tarvetta, paitsi tietenkin allnightereissa. Mukaan tulee kuitenkin napattua aina jotain juotavaa ja ehkä naposteltavaakin..

Avatar
Sade
Viestit: 36
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 21:25
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sade » Ti Touko 06, 2003 01:32

wyrmiyu kirjoitti: Rahastukselta tuo haisee sanon minä.
Niin varmaan sanotkin, mut lue uudelleen mitä Kyuu sanoi. Silloin otetaan jos tarvetta on, eli ei siis joka kerta jos sitä kassaa piisaa.

Vaikka mun mielestä on ihanaa tarjota teillekin mussukoille aina joskus jotain, niin en kyl mielelläni kovin usein omasta pussistani kaivaisi teidän maitojanne ja mehujanne, kun en itse niihin kajoa edes.

Avatar
Sandi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 15:02
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sandi » Ti Touko 06, 2003 10:18

Pointtini lähinnä oli, että en näe mitään tarvetta tuolle 50c korotukselle kun kerran keskimäärin tapahtumasta jää kassaan voittoa 10-20 euroa jo nykyiselläänkin. Kun tapahtumia josta tuota rahaa tulee on kaksi tai kolme kuussa niin kuukausittain Hidoin kassa karttuu n. 20-50 eurolla. Jos siitä kerran kuussa menee 5 euroa kahvitarjoiluun niin en ymmärrä miksi katetta pitäisi kasvattaa kympillä.

Suoraan sanoen olen mieluummin valmis maksamaan euron tai kaksi enemmän jäsenmaksua kuin pulittamaan ylimääräistä tapahtumakohtaisesti.

Ja siksi toisekseen Siviksellä on vinha pointti, jos tämä yhdistys on liian köyhä tahi saita kustantamaan kassastaan kahvit ja mehut niin siinä tapauksessa pistäkää siihen kahvinkeittimen ja mehukannun viereen joku säästöporsas ja lappu: "10c / kuppi"

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Touko 06, 2003 11:08

Joo toistoahan tässä, mutta kerrataan nyt epäselvyyksien välttämiseksi. Rahaa otetaan vain sen verran mitä tarvitaan, ei yhdistys edes VOI tuottaa voittoa jos tarkkoja ollaan. Ja koska kukaan ei yhdistyksen toiminnasta saa palkkaa tai mitään rahallista korvausta, on toki turha kerätä rahaa siihen mitä ei tarvita.

Tarjoiluasia on selkeintä ottaa toistaiseksi erillisenä lähinnä siksi, että ihmiset saavat käsityksen sen aiheuttamasta muutoksesta nykytilaan ja osaavat näin päätellä, onko se sen arvoista. Ídena kolehtiasia voisi myös toimia, mutta sillä on vaikea pitää huolta siitä, että kulut tulevat katetuksi.

Tilanteessa, jossa esim. 20 henkeä tulee tapahtumaan, riittää että 50 senttiä otetaan joka toinen kerta. Arvioitu kuluerä on tosiaankin noin 5 euroa, kun osa tarvikkeista, esim. kahvinkeitin ja mehukannu on saatu lahjoituksena. Kertakäyttömukejakaan ei niin reilusti enää tarvita, kun ostimme muovimukeja, jotka olivat ensi kertaa käytössä Ilmarilla viime tapahtumassa. Näitä hankitaan tarpeen mukaan myös lisää, kappalehinta kun on 30 senttiä.

Toki olisin voinut sanoa että summa tarjoilusta on 20 tai 30 senttiä tai vaihtoehtoisesti noin 5 EUR/20 henkilöä, ehkäpä tuo oli pieni ilmaisuvirheen tapainen allekirjoittaneelta. Mutta ehkäpä on silti selkeintä puhua hieman pyöreistä luvuista ja sitten joustaa tapahtumakohtaisesti riippuen kävijämääristä ja käytöstä. Onhan kone Saunan maksuakin alennettu välillä, jos edellisistä kerroista on jäänyt voittoa.

Yksi hyvä pointti tässä on - jos kellään on epäselvyyksiä raha-asioista yhdistyksessä niin kysykää toki. Korostan yhä selkeästi, että yhdistys EI tuota voittoa EIKÄ maksa mitään palkkioita hallitukselle, toimielimille tai kenellekään muullekaan. Tämä ei silti tarkoita, etteikö kassassa pitäisi olla käteistä sen verran, että tilojen vuokrat, risteilymaksut yms. voi maksaa etukäteen, kuten yleensä asiat joutuu hoitamaan.

Oleellisin vielä lyhyesti - kahvi ja mehu pikkuisen maksavat, mutta isommalle porukalle summa per henkilö on hyvin pieni. Mikä se summa tarkalleen on, havaitaan käytännössä hyvin pian.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ke Touko 07, 2003 08:55

Allnighterithan on toistaiseksi pidetty lähinnä Ilmarissa, jossa tilasta ei käsittääkseni tarvitse vuokraa maksaa verrattuna Konesaunan suhteellisen korkeaan hintaan. Eli jos konesaunalla on peritty 2-3e tapahtumamaksua, niin luulisi riittävän 50c Ilmarissakin.

Minusta tärkeintä noissa on, että vaikka kyse onkin pienistä summista, niin maksetaan siitä mitä saadaan tai ainakin infotaan jos maksua budjetoidaan johonkin muuhunkin. On eri asia maksaa 50c kahvista, jota juo illan aikana kuin tukea yhdistyksen toimintaa sen lisäksi vielä kahdella eurolla. Eli tapahtumamaksulla katetaan ensisijaisesti kyseinen tapahtuma, jos jää jotakin yli, niin hyvä että jää varastoon, mutta ei kovin suurta osuutta.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
Malakai
Viestit: 8
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 18:57
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Malakai » Ke Touko 07, 2003 10:17

Itse en oikein usko kenenkään maailman murtuvan jos allnigger hintaa korotetaan 50c-1e hinnalla. hiluja.

ja jos hidoin kassa kasvaa niin eikö se ole kaikille hyvä asia, saadaan joskus ehkä jotain parempaakin paikkaa vuokrattua ym.

Ja oma mielipiteeni on ettei kahvi ja tarjoilu ole oleellista normisaunoille. Kaikilla kuitenkin on omat eväät. Allniggeriin pieni tarjoilu on ihan bonus.
Tappajat yön pimeydestä...äänettömän surmaamisen mestarit...maailman vaarallisimmat tappajat...NINJAT!

Avatar
Bemmu
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:42
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bemmu » Pe Kesä 13, 2003 15:46

On kivempi maksaa kovempaa kertamaksua kuin huolehtia yksittäisten kupposten hinnoista. Tuo myös Japanin mangakissatenit mieleen. Rennompaa 8)

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Anime- ja Mangayhteisö Hidoi ry, Tampere”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa