Sivu 1/1

Coniläppäreitä eli kannettavia koneita lainaksi tapahtumiin

Lähetetty: Ti Maalis 22, 2011 20:16
Kirjoittaja kyuu
Olen vaihtelevalla menestyksellä lainaillut muutamille coneille tekniikkaa viime vuosina, lähinnä kannettavien tietokoneiden muodossa. Operaatio edustaa itselleni mukavaa pikkunäpräystä, jota voi tehdä rauhassa ennen conia. Tähän mennessä kaava koneiden kanssa on ollut hiukan tapauskohtaista, mutta tuumasin että pieni mietintö ja dialogi voisivat tehdä tästä hyödyllisempää jatkossa.

Pistin hieman ideoita, taustoja ja kysymyksiä Mangotarhan blogiin. Vastauksia voi pistää myös tähän viestiketjuun.

Muutamat conit ovat jo kyselleetkin, mutta mainittakoon nyt muillekin - jos teillä on tarvetta lainattavalle conitekniikalle tänä conivuonna, olisi mukavaa kuulla siitä pienellä varoajalla. Sopivia lähestymistapoja ovat yksityisviesti täällä tai sähköposti kyuu(ät)b2.fi osoitteeseen. Puran varastoa läpi lähiviikkoina mutta näyttäisi siltä että jossain 5-8 kappaleen tienoilla on käytettävissä oleva konemäärä tälle kesälle. Conilla on oltava laitteille vakuutus ja logistiikasta sovitaan tapauskohtaisesti. Postilla en mieluusti lähetä, mutta Matkahuolto on optio.

Koneet toimittaa lainaan Tietovelhot Oy, jonka nimi on kilttiä mainita jollain tavalla conin materiaaleissa, mutta maininnan muodon voi jokainen coni valita oman tyylinsä mukaan. Mahdollisten logistiikkakulujen lisäksi muita kustannuksia tästä ei tule.

muoks: ajan ja vaivan säästämiseksi ohessa perustiedot koneiden varustuksesta tiivistettynä.

  • rauta: Lenovo Thinkpad-sarjan tietokoneita
  • softat: Windows 7 (kaksikielinen FI/EN), MS Office 2013, Libreoffice, VLC, CCCP, Adobe reader ja flash, Irfanview, Chrome, WinSCP, Putty
  • varusteet: Virtalähteet varakappaleineen, turvavaijerit.

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Ti Marras 22, 2011 18:14
Kirjoittaja kyuu
Päivitys vuosimalliin 2012. Ei mitään radikaalia, mutta pientä kehitystä viime vuoden palautteen perusteella.

Ensimmäisessä viestissä lainausohjeet. Ensi vuodelle toistaiseksi koneita on varattu vasta Desucon Frostbiteen ja Traconiin.

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Ke Huhti 04, 2012 19:51
Kirjoittaja kyuu
Tämän kesän saldo näyttäisi olevan 10 kpl näillä näkymin. Pyytäsiin, että kesän tapahtumat, jotka eivät ole vielä varauksista sopineet, ilmoittaisivat näistä huhtikuun aikana. Tapahtumia on sen verran tiuhaan että logistiikka pitää suunnitella fiksusti.

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Ke Touko 16, 2012 21:41
Kirjoittaja kyuu
En-muista-missä pyydetty fiiture automaattipäivitysten disabloinnista lisätty. Siellä on updatecontrol.cmd niminen kalikka tehty jota voi kutsua on/off parametreilla (shortcutit bofhin työpöydällä). Tämä kala joko tappaa tai kytkee päälle erinäiset automaagiset päivitykset. Tällä hetkellä listalle mahtuu a)windows/microsoft update b)adobe updater c)thinkvantage system update.

Conin tekniikkavastaava voipi sitten vaikka koneita viedessä kirjautua bofhina sisään, klikata läpi tuon ohjelman ja sitten ei tule päivityksiä kesken conin.

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Ti Maalis 12, 2013 00:38
Kirjoittaja kyuu
Vuoden 2013 päivitys olkaapa hyvä. Saldo nyt 13 kpl.

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Ma Syys 16, 2013 15:27
Kirjoittaja kyuu
Vuoden 2013 lopun tilanne, Traconin jälkeinen tilanne.

  • 15 konetta, joista 11 SSD:llä. Lähdetään siitä että ensi vuonna olisi vain SSD-koneita.
  • Vaihdetaan seuraavaa käyttökohdetta varten VLC -> CCCP

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Ma Joulu 30, 2013 22:54
Kirjoittaja kyuu
Kirjoitinpa vaihteeksi blogiin definitiivisen päivityksen, joka kokoaa wanhat ja uudet asiat yhteen artikkeliin.

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Pe Joulu 19, 2014 18:23
Kirjoittaja kyuu
Maailma muuttuu ja coniläppärit kehittyvät, ovessa päivitys näiden teknisestä nykytilasta: http://blog.mangotarha.fi/?p=92

Lainatiedustelut yv:nä tai sähköpostia yllapito(ät)b2.fi.

Re: Coniläppäreitä

Lähetetty: Ma Tammi 12, 2015 18:34
Kirjoittaja kyuu
Tässäpä tuli vastaan idea ja toivoisin että asiaa paremman tuntevat kommentoisivat.

Yukiconissa kävi niin, että karaoken avaus viivästyi kovin paljon. Muutama muukin pienempi coni on kärsinyt vastaavasta ongelmasta. Mietin että mitäpä jos säätäisi yhden coniläppärin animekaraokekoneeksi? Voisi sitä toki käyttää kuten mitä vaan coniläppäri, mutta lisäksi:
  • Koneessa olisi Ultrastar asennettuna
  • Mukana tulisi USB-äänikortti ja vähän välipiuhoja esim. mikseriin ja aktiivikaiuttimiin
  • Koneessa olisi isompi, esim. 256-gigainen SSD jotta biisit mahtuvat

Eli tällöin ei tarvisi kun karaoken hoitajan tiputtaa esim. ulkoiselta kiekolta biisit levylle ja homma lähtisi toimimaan. Isoissa coneissa tätä hätää ei niin hirveästi ole mutta pienempiä tämä voisi helpottaa.

Pyytäisin, että etenkin karaokeohjelmistoa käyttäneet tahot ja muutenkin conitekniikan ihmiset kommentoisivat ideaa. Kyselin alustavasti Traconin animekaraoken asetukset hoitaneelta Syoranilta jo mielipiteet ja siltä pohjalta sain tuon tarvelistan alulle.

Re: Coniläppäreitä eli kannettavia koneita lainaksi tapahtum

Lähetetty: La Huhti 18, 2015 23:35
Kirjoittaja kyuu
Sitten olisi taas vuoro uusimman speksipäivityksen, ks. http://blog.mangotarha.fi/?p=98

Oleellisin juttu: siirrytään vuosiluokituksesta tyyppiluokitukseen. Teholuokasta selviää vastedes koneen sopiva käyttökohde ja teholuokka. Luokka A on vähän keveämmät coniläppärit, tyyppi B parhaimmat ja tyyppi POS meinaa lipunmyyntikoneita. Saldo on tällä hetkellä 11 kpl A, 5 kpl B ja noin 10 kpl POS.

Karaokeläppäri on myös tuotannossa 300 gigaisella SSD:llä.