Reseptiketju

Keskustelua aiheen vierestä

Valvoja: Offtopic-aktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4677
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Reseptiketju

ViestiKirjoittaja kyuu » Ke Loka 08, 2008 21:26

On yksi asia miettiä mitä tulee syödyksi, mutta toinen asia on saada se aikaiseksi.

Nyt ei oteta tätä liian vakavasti. Oletan, että monikin lukija itse asiassa arvostaisi hemmetisti todella simppeleitä reseptejä myös. Toki kovimmat gourmet-temputkin tähän mahtuvat, mutta paras on muistaa että kaikki ruoanlaittoon käytetty aika on otakulta aikaa pois otakuelämästä. Se on vakava yhteiskunnallinen uhka ja tämä ketju on yksi tapa optimoida ruoanlaittoon käytettyä aikaa. Erityistoiveena ketjun aloittaja suosittelee foorumien teemaa sivuten kertomaan erilaisia tapoja käyttää riisinkeitintä hyväksi.

Joku uhkaili pistää erillistä drinkkivinkkiketjua lisäksi, ehkäpä tähän lisätään sen linkki sitten.


Aloitetaanpa sitten tärkeimmällä, eli tyrnikiisselillä, terästetty malli.
- 1 l vettä
- 1 dl sokeria (1,5 dl jos haluat makeampaa)
- 5 rkl perunajauhoja
- 1,5-2 dl tyrnimehua (mehun vahvuudesta riippuen. 2 dl ainakin yleisimmille ruokakaupan myymille versioille)

Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja kuumenna hämmentäen kunnes se alkaa sakenemaan. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tyrnimehu. Kaada kiisseli sopivanlaiseen kippoon ja laita jääkaappiin jäähtymään sopivasti. Syö Kyuulaisittain pelkkänään tai miedonna kokemusta kermavaahdolla ja/tai kermavaahdolla. Jos tyrkyn moista luksusta on, ripottele päälle tyrnimarjoja.

Avatar
Gortef
Viestit: 207
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2003 12:52
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja Gortef » To Loka 09, 2008 10:18

Kermaiset ja hunajaiset vaniljamokkakanasuikaleet riisillä

- 1 paketti hunajamarinoituja kanansuikaleita
- 2-4 dl riisiä [riippuen siitä kuinka ison kasan suikaleita ostit ja kuinka monta syöjää]
- 5-7 dl vettä [tarpeellinen määrä verrattuna riisin määrään]
- 1 Kanaliemikuutio
- Oliiviöljyä
- 1-4 ruokalusikallista pannuvaniljakahvia [oman maun mukaan]
- 1dl kermaa

Kiehauta vesi kattilassa kanaliemikuution kanssa. Lisää veteen riisit ja pieni loraus oliiviöljyä. Riisin valmistuessa kuumenna paistinpannu oliiviöljyvoitelun kanssa, loraus riittää, ja ruskista suikaleet pannulla. Kun suikaleet alkavat lähestymään olotilaa valmis sirottele joukkoon vaniljakahvit sekä kerma. Jätä hautumaan kannen alle hyvin pienellä lämmöllä hetkeksi. Tarjoile ja nauti.
Habeeb it!

Avatar
leonichan
Viestit: 454
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 03:21
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja leonichan » La Loka 11, 2008 08:13

Löysin sattumalta henkisesti astetta köyhempänä päivänä elämänpelastajani, kun törkkäsin tacopäivän jälkeen kattilaan kaiken. Perustaltaan resepti kuuluu seuraavasti:

-Pirkan pastaa tomaattikastikkeessa ja pastaa kermakastikkeessa, pussi kumpaakin
-1 purkki tonnikalaa
-1 purkki salsa-kastiketta, tulisuuden saa päättää oman maun mukaan

Sekaan on eksynyt vaihtelevasti muuta tavaraa, mm. paprikaa, tomaattia, lehtisalaattia, raejuustoa, kinkkua, jauhelihaa... Riippuu siitä minkälaisia tähteitä jääkaapista löytyy. Aina on kattila tyhjentynyt. Ei tarvi turhia ajatella, se on sellainen nollapäivän pasta.
leonichan - Saradan... joku. Se kuka saa nakittaa muut tekemään kaikkea <3

"The Boy's High School Love Situation is Comparatively Often"

Avatar
Ninzo
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Marras 28, 2006 00:06
Paikkakunta: Savonlinna/Imatra
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja Ninzo » Su Loka 26, 2008 00:51

Edullinen kaalimössö opiskelijalle ja/tai otakulle

1/4 Kaali (riippuu toki kaalin koosta)
1-2 porkkanaa
1 tlk papuja (itse käytän valkoisia papuja tomaattikastikkeessa)
1 sipuli (koko maun mukaan)
Vapaavalintainen määrä jauhelihaa

*Pilko porkkana ohuisiin siivuihin miten parhaaksi näet ja paista niitä hetki pannulla. Lisää pannulle viipaloitu kaali ja paista kunnes kaali on hieman pehmennyt. Kippaa pannun sisältö tyhjään kattilaan.
*Ruskista sipuli ja kämäytä pannulle jauheliha. Mausta liha, minä käytin muistaakseni valkosipulisuolaa, suolaa, grillimaustetta, mustapippuria ja aromisuolaa... ja nekin olivat kaverin mausteita.
*Lisää jauhelihamössöön pavut ja anna sen lämmitä hetki ennen kuin kippaat tämänkin satsin siihen samaiseen kattilaan.
*Sekoita kattilassa olevat ainekset sekaisin ja mössömme on valmis syötäväksi. Omaani söin oikein mielelläni sen neljä/viisi päivää.
Säilyy mainiosti kattilassa jääkaapissa ja ei maksa paljoa(vielä vähemmän ilman lihaa).
Thought you may forget the Review
-rest assured, it remembers you.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja starscream » Ti Loka 28, 2008 23:46

Papu-nuudelivuoka uunissa

*tölkillinen vihreitä leikattuja papuja (esim. Pirkka)
*nuudeleita (testikeittiössä käytetty Wok'n roll chilinuudeleita, muut käynevät yhtä hyvin)
*juustoraastetta

Lisätäytteinä kokeiltu mm.:
*paprikaa ja/tai sipulia paloiteltuna
*kirsikkatomaatteja puolikkaina, oliiveja, fetaa (tomaateissa nestettä, joten tulee hieman kosteampi versio)

Ota vuoka / uuninkestävä astia. Astian voitelu ruokaöljyllä tms. tässä vaiheessa auttanee tarttumista vastaan.

Kaada papupurkista vesi pois ja kaada puolet pavuista vuokaan. Jos kaapista löytyy jotain muutakin sopivaa, paloittele nekin mukaan.

Ota kattila ja keitä nuudelit. Valuta vesi pois, laita myös nuudelit vuokaan. Päällimmäiseksi loput pavuista ja reilusti juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Helppo, halpa, vähän tiskiä, paputölkin ja nuudeleiden säilyvyys kaapissa hyvä.

Pege
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 21:55
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja Pege » Pe Joulu 19, 2008 11:42

Töissä tulee pidettyä lähes joka päivä omat eväät mukana, niin joutuu sitä safkaakin tekemään. Eli: Tuli tehtyä eilen tällanen aika perussetti Atrian Hiillos makkarapihviä, perunasipulisekoitusta ja pakaste miniporkkanoita.
1. Pistä paistinpannu kuumenemaan
2. Kaada pannulle vähän oliiviöljyä, ja anna kuumeta hetki
3. Paista makkarapihvit molemminpuolin, siten että ovat saaneet väriä pintaan
4. Ota pihvit pois pannulta
5. Kaada pannulle perunasipulisekoitus ja porkkanat, sekoittele välillä etteivät pääse palamaan kiinni
6. Lisää joukkoon suolaa ja mustapippuria. Ite laitoin joukkoon chilikastiketta, antaa mukavasti makua. Tuorettakin chiliä voi käyttää.
7. Jos pannu alkaa näyttää kuivalta, ja pannulla oleva sekoitus uhkaa palaa siihen kiinni, lisää öljyä
8. Sekoita tämän jälkeen
9. Kun perunasipulisekoitus on saanut väriä, alkaa olla valmista. Maista, että seoksessa on suolaa ja maku muutenkin kohdallaan.
10. Sammuta levy ja sekoittele vielä vähän. (Tässä vaiheessa joukkoon voi lisätä vaikka jotain maustettua tuorejuustoa ja esim. ketsuppia, mitä on ohennettu vedellä.)

Tämmöstä safkaa olisi tänään tarkoitus vedellä ruokatunnilla

Pege
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 21:55
Paikkakunta: Järvenpää
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja Pege » Ti Joulu 30, 2008 22:38

Tää reseptiketju on todella dead, eli täytyy mun ite jatkaa sitä. :lol: Viime kesänä tuli kokattua vähän isommalle porukalle mökkireissulla. Eli broilerisuikaleita ja vihanneksia wokkipannulla. Wokkipannu oli hieman järeämpi, ja lämpöä antoi nestekaasupoltin. Kerta syöjiä oli paljon, niin mitään tarkkoja määriä aineissa ei ole.
1. Muutama rasia jotain maustettuja broilerisuikaleita, tietty voi ostaa maustamattomiakin jos haluaa itse tehdä marinadisoosin.
2. Jotain pakastevihanneksia, mutta ei sellaisia missä on herneitä mukana. Eivät sovin tähän. Itellä tais olla jotain mexican vihannessekoitusta. Näitä oli 3 pussia.
3. Tuorepuolta: uusia sipuleita lyökkeineen, valkosipulia, rasiallinen kirsikkatomaatteja, (tuoretta chiliä). Ite käytin purkitettua jalopenoa. Antaa hyvä potkun ruokaan. Yksi sitruuna ja sen mehu + vähän raastettua kuorta.
4. Pilkotaan muutama sipuli lyökkeineen johonkin isohkoon astiaan. Lisätään muutama valkosipulin kynsi pieninä paloina. Kaadetaan pakastevihannekset joukkoon, lisätään jalopeno paloiteltuna. Ota siemenet veks. Voivat yllättää tulisuudellaan. Sekoita kunnolla.
5. Purista sitruunanmehu juomalasiin, ja pese sitruunan kuori. Raasta kuorta joukkoon, ja kaada mehu. Sekoita taas.
6. Muina mausteina käytin valkopippuria, mustapippuria, soijakastiketta. Vähän karkeaa suolaa myllystä.
7. Jätä seos maustumaan hetkeksi jääkaappiin. Tässä välissä kävin laittamassa polttimen tulille.
8. Kuumentuneelle pannulle kaadetaan oliiviöljyä. Saa laittaa aika hyvän lorauksen. Öljy imeytyy hyvin paistettaviin aineksiin.
9. Pannulle heitetään ensimmäiseksi broilerisuikaleet. Lihoja saa käännellä aika nopeassa tahdissa.
10. Haetaan vihannessekoitus jääkaapista, ja kipataan se pannulle lihojen seuraksi. Lämpöjä piti tässä vaiheessa pudottaa, muuten lihat olisivat palaneet.
11. Lihojen ruskistuttua ja vihannesten saatua väriä, päälle leikkelin kirsikkatomaattia. Tomaatit laitoin kahtia. Tässä vaiheessa liekki paloi juuri ja juuri polttimessa. Maku on hyvä tarkistaa, että ruoka ei vain yllätä tulisuudella tai maistu suolattomalle.
12. Lämpö pois, ja annetaan muhia hetki vaikka kannen alla.
13. Sit ei oikeastaan muuta, kuin syömään. Ruoka oli hieman tulista, mutta pannu meni tyhjäksi, eikä kukaan valittanut. Juomaksi käy maito tai piimä. Vähentävät poltetta suussa. Olut/limu on huono tikki tässä, tulisuus leviää hiilihapon mukana nenään. Ei tunnu kovinkaan mukavalta. :D

Avatar
Nakki
Viestit: 98
Liittynyt: To Marras 11, 2004 18:55
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja Nakki » Pe Tammi 16, 2009 22:52

Nopea katkarapukeitto
Ihan itse kehittelemäni tumpeloresepti, joka pohjautuu tarkkojen ainesmäärien sijaan raakaan mutuun.

Tarvitset (kaikkea tarpeen/syöjien määrän mukaan):
-kirsikkatomaatteja
-katkarapuja
-kalaliemikuutio
-ruoka/kaurakermaa
-mahdollisesti nokare tomaattipyrettä ja chilikastiketta
-vaaleaa maissitärkkelystä (Maizenaa) suurusteeksi
-suolaa, pippuria, ja tärkeimpänä kanelia

Halkaise kirsikkatomaatit ja paista niitä kuumahkossa kattilassa (ilman rasvaa!) sen verran että suurin osa nesteistä häviää. Kaada kattilaan kalaliemi ja anna sen kiehahtaa. Lisää sekaan jonniin verran kermaa/vastaavaa ja sekoita mukaan tomaattipyrettä ja chiliä maun mukaan. Tämän jälkeen suurusta vispaamalla sekaan maissijauhoa vähitellen. Kaada sekaan (sulateut!) katkaravut, ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla. Kaneli sopii jostain syystä katkarapujen ja tomaatin kanssa erittäin hyvin!

Huom, katkarapujen lisäämisen jälkeen keiton ei saa antaa enää kiehua pahemmin, sillä katkikset ovat nopeita sitkistymään.
Olemassaolo - loassa melo
- Alivaltiosihteerin palindromirunokirja

Avatar
Yuure
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 22:19
Paikkakunta: Tervola
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja Yuure » Su Helmi 01, 2009 22:18

Tomaattinen tonnikalakastike

Tällä ohjeella saa ruokaa vähän enemmän yhdelle ihmiselle

1.otetaan kattila, johon ei lisätä rasvaa
2. lisätään kaksi purkkia tomaattipyrettä ja lämmitetään koko ajan sekoittaen, ei tarvitse kiehua, mutta pitää selkeästi lämmetä
3. Lisätään maitoa(rasvatonkin käy)(tai kermaa, niin kastikkeesta tulee "rikkaampi") ohentamaan tomaattipyrettä n. 0,5 -1 dl, seoksen siis pitäisi pysyä vielä punertavana ei muuttua vaaleanpunaiseksi, sekoitetaan niin ettei seos pala pohjaan, tässä vaiheessa on hyvä vähentää lämpöä reilusti
4.voidaan lisätä mausteita, pizzamauste toimii oikein hyvin, mutta pärjää ilmankin mausteita
5. jos kastikkeesta tuli liian vaaleata voit lisätä ketsuppia pelastamaan tilanteen
6. lisätään pari säilykepurkkia tonnikalaa(mieluiten vedessä tai tomaattikastikkeessa olevia) ja sekoitetaan varovasti ettei tonnikala murskaannu, annetaan lämmetä hetken
7.kastike on valmis! syö joko riisin, spagetin,makaronin tai nuudelin kanssa
"Did you seriously just stamp your foot? I thought girls only did that on TV"--Jacon Black

Avatar
DreamFeathers
Viestit: 512
Liittynyt: Ke Helmi 16, 2005 00:52
Paikkakunta: Kellokoski
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja DreamFeathers » Ti Maalis 03, 2009 00:46

Kevyt kasvis keitto (tai liha mikäli siltä tuntuu)
Huomaa, kaikki ainekset ollaan heitetty näppi ja nälkä tuntumalta. Itse keittelen sellaisen 4-5 kulhon annoksen, eli n neljännes normi kattilasta. Ajatelkaa Kanttonin keittoa kun teette tätä, tulista ja kevyttä.

vettä (sen verran että kaikki ainekset peittyvät ja tuloksesta tulee valmiina kevyt liemimäinen.)
puolikas sipuli
pirkan maissi-herne-paprika pakaste
puolikas kasvisliemi kuutio
kourallinen kirsikkatomaatteja tai pari tomaattia
suolaa, pippuria, piri piri-maustetta, chili/cayane maustetta, ripaus herbs de province tai italian seasonin
ranskalainen sipulikeitto pussi, tai valmiiksi paahdettua sipulia
(kourallinen uusiaperunoita tai hieman nakkeja )

- vettä n neljännes kattilallista tai hieman vähemmän
- pilkotaan sipuli mahdollisimman hienoksi ja lisätään kattilaan
- lisätään n ½-3/4 osaa pussia maissi-herne-paprikaa, puolikas kasvisliemi kuutio, hiukan suolaa (muista, kuutiossa on jo itsessään suolaa) ja rouhettua pippuria, rohkeasti piri-piriä ja chili maustetta ja hyppysellinen herbs de provincea antamaan keveyttä
- annetaan kiehua reippaalla lämmöllä n 15-25 minuuttia, tarkistetaan liemen maku ja lisätään mausteita vaadittaessa ja lisätään ranskalainen sipulikeitto/puoli kourallista paahdettua sipulia
(- pilko perunat tai nakit mukavan pieniksi haukattaviksi paloiksi ja lisää kattilaan mikäli haluat lisää makua)
- pilko tomaatit ja lisää kattilaan ja anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä n tunti
- tarkista välillä maku ja lisää mausteita tarvittaessa

Erinomainen talvi-illan napsittava joka lämmittää mukavasti ja pitää flunssan loitolla.

Herkullista uunilohta
(HUOM. olen kehitellyt tämän kaasuhellan kanssa joten arviosin että sama lämpötila kuin ranskisten paistoon, eli olisiko noin 150C?)

sopivan kokoinen kirjolohi file
pieni rasia herkkusieniä
1-2 pientä kevät sipulia
n 2-3 porkkanaa
pieni parsakaali
pieni kukkakaali
foliota ja uunipelti
pippuria, suolaa, piri piri sekoitusta tai extra spicy cajune mix, herbs de province

- laita uuni lämpeämään normi lämpötilaan
- levitä folio uunipellille ja laita file folion päälle, nahka alaspäin
- sirottele kalan pinnalle kevyesti pippuria ja suolaa, ripaus piri piri maustetta antamaan hieman lämmintä sävyä ja hieman herbs de provincea antamaan keveyttä
- (käytän vain kevät sipulin valkoisen osan) halkaise sipuli ja suikaloi, ja levitä kalan päälle
- viipaloi herkkusienet ja levitä kalan päälle tasaiseksi kerrokseksi
- kuori porkkana viipaloi sekä pilko kukkakaali ja parsakaali helposti kypsyviksi palasiksi ja levitä lohen ympärille
- sulje folio tiiviisti
- laita uuniin ja kypsyä n 30-45 min (HUOM! koska en ole varma sähköuunin lämpötilasta, muista välillä tarkistaa kalan kypsyys n 25 min kohdalla!!)

Kalan seuralaiseksi suosittelen hyvää punaviiniä ja itse tehtyä perunamuusia.

Laiskan Omeletti
.... okei, okei, munakas/munakokkeli. Tästä annoksesta tulee oikein kunnon pannullinen 2 hengelle.

öljyä
8-9 kananmunaa
pekonikuutioita tai kinkkusuikaleita
2 tomaattia
(juustoa maun mukaan)
suolaa, pippuria, oreganoa

- kaada öljyä niin että sinulla on koko pohjan kattava suojakerros
- riko kananmunat pannulle ja lisää reipas kourallinen pekonikuutioita tai kinkkusuikaleita
- mausta pippurilla, lisää suolaa kevyesti (kinkku/pekoni itsessään on suolaista) ja hieman oreganoa antamaan keveyttä, ja sekoita pikaisesti kevyesti
- käynnistä levy keski-lämmölle ja odota että näet ensimmäisen valkoisenken kalvon muodostuvan ja ala hämmentämään hitaasti pohjaa myöten niin että kananmuna alkaa paistua tasaisesti
- pilko tomaatit pieniksi kuutioksi
- kun seos alkaa muistuttaa puoliksi kiinteää kokkelia lisää pilkottu tomaatti (ja hieman juustoraastetta, tai silputtua juustoa antamaan kiinteyttä) ja paista rauhallisesti sekoittaen kunnes kananmunasta on tullut kunnolla kiinteää

Tarjoillaan paahtoleivän, aamukahvin/appelsiinimehun, peiton ja aamupiirettyjen kera.
Viimeksi muokannut Hoothoot, Ke Maalis 04, 2009 12:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Kolme viestiä yhdistetty
Random insanity is always a good excuse...

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja madu » Ma Kesä 21, 2010 19:46

Tänään tuli väännettyä monasti animessa askarruttanutta melonileipää! (sain vääntämiseen apua, paljon)

Kuva

Meloneihin nuo eivät liity millään tapaa, vaan ilmeisesti niiden pitäs näyttää hunajamelonilta. Varsin mielenkiintoisen makusia joka tapauksessa, kyseessä on siis vähänku keksikuorrutteiset sämpylät. Autenttista en ole kyllä koskaan maistanut niin en tiedä tuliko noista yhtään sinnepäinkään kun pitäs olla, mutta ihan hyviä kuitenkin!

Koostuvat siis kahdesta taikinasta. Eka taikina alkaa sillä että sekoitetaan

1 paketti kuivahiivaa
Vajaa desi vettä
Ihan vähän sokeria

ja annetaan niiden seisoa kymmenisen minuuttia. Kunhan hiiva alkaa elämään ja mömmöytyy hieman, sekaan lisätään

4,5 desiä jauhoa
Puoli ruokalusikallista suolaa
Reilu ruokalusikallinen sokeria
50 grammaa voita
Reilu 2 desiä vettä

Ja vaivataan taikinaa kymmenisen minuuttia. Sitten laitetaan se takas kulhoon ja annetaan nousta pari tuntia. Kunhan taikina on noussut, siitä tehdään sämpylöitä, annetaan niiden nousta taas vähän ja aletaan vääntämään keksitaikinaa, johon tarvitaan

3 desiä jauhoa
Hyppysellinen leivinjauhetta
150 grammaa voita
10 ruokalusikallista sokeria (kyllä, paljon)
1 muna
Loraus ananasmehua (tai melonimehua jos sellasta sattus löytymään)

Nuo sekoitetaan yhteen ja sitten kuorrutetaan sämpylät niillä. Sitten 200-asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi silleen että päällä oleva keksitaikina alkaa tummumaan hieman ja sitten ulos. Lopputulos on varsin jännä, kannattaa kokeilla.

Avatar
awkward
Viestit: 29
Liittynyt: Su Elo 12, 2012 18:10

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja awkward » Su Elo 12, 2012 19:38

Kanalle kastike
2 appelsiinin mehu
1 dl kookosmaitoa
1 rkl maizena suurustetta
1 kanaliemikuutio
1 tl currya

Purista mehu appelsiineista. Laita kattilaan. Lisää joukkoon samantien
curry sekä kanaliemikuutio. Kiehuttele kunnes kuutio sulaa. Lisää
veteen sekoitettu maizena ja kiehuta kunnes seos sakenee. Lopuksi lisää
kookosmaito ja kastike on valmista tarjottavaksi.
(kopioin tuon suoraa, ite ku tein nii jätin curryn pois)

Kanalle marinadi:
kaikki oman mun mukaan laitettu:

chiliä
rypsiöljyä
hunajaa
japanilaista soijakastiketta
sitruunanmehua
suolaa
ripaus sokeria (ei oo iha välttämätön)

Kaikki vaa sekasin ja sitten pyöritetään kanaa marinaadissa. Anna mielellää olla väh. 4h marinaadissa.
(tää on ihan omasta päästä revitty, iha hyvää tuli. uunissa kypsennettynä itte tein siis)


Lisäks sitte riisiä kannattaa viel.
Tää on tosi simppeli tehdä, ainaki mulle (koulua ny alalla käyny nii..)
if you don't live for something, you'll die for nothing

Avatar
Miyamoto
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2012 11:51

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja Miyamoto » Ma Elo 13, 2012 11:54

Soijarouhevihannespastaaa

Tällä reseptillä jokainen otaku voi viettää otakuelämää vielä 100-vuotiaanakin (itse syön päivittäin). Samalla myös pelastaa maapallon.

Tarvittavat ainekset:

- Tumma soijarouhe kahvikupillinen
- Tumma pasta 100g
- Pakastevihannespussi 250g
- Jauhelihamaustepussi

Valmistus:

- Liota soijarouhetta kuumassa vedessä (vedenkeitin) 5 min. Kaada tämän jälkeen vedet pois.
- Keitä tumma pasta ohjeen mukaan (itse keitän kerralla 3 päivän annoksen, puolet 500g pastapussista).
- Sulata pakastevihannekset mikroaaltouunissa ohjeen mukaan.
- Mausta soijarouhe mielesi mukaan (jauhelihamauste, tomaattipyre, sipuli yms.).
- Yhdistä kaikki ainekset. Done!
One can never have too many branches.

Avatar
awkward
Viestit: 29
Liittynyt: Su Elo 12, 2012 18:10

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja awkward » Ti Elo 21, 2012 16:39

Tämän päivä ruoka minkä tein;

Maustevoi
100-200g voita
+ mausteet oman maun mukaan
itse käytin; yhen valkosipulin kynnen, kuivattua timjamia, pippuria, suolaa

voi sulaan tunniksi tai pääle, 10sek. voi käyttää myös mikrossa, tosin riippuen mikrosta (ei saa mennä kumminkaa nesteeks). mausteet sekottaa voihin ja länttää sekotus leivinpaperin päälle ja kääri rullalle. anna olla jääkaapissa pari tuntia tai sitte pakkasessa puol - tunti.

Härän sisäfile lehtipihvi
paistaa pari minsaa per puoli ja toiselle pinnalle mausteet (ite laitoin suolaa ja sitruunapippuria).

Vokkivihannes pussi. Oli hyvän makunen tuo China Wock.
Ranskalaisia uunissa paistoin.

Vähä tämmönen "tyyriimpi" ruoka, ku härän lehtipihvejä sisäfileestä, mutta voi hyvin käyttää muutaki lihaa. :)
if you don't live for something, you'll die for nothing

Avatar
jansan
Viestit: 55
Liittynyt: La Heinä 02, 2011 00:58

Re: Reseptiketju

ViestiKirjoittaja jansan » La Huhti 13, 2013 22:46

Tämä on erittäin nopea ruoka tehdä ja simppeli etenkin tulisen ruuan ystäville. Toki voit jättää myös noi tuliset osat pois :)

Tex mex kanasalaatti:
Ainekset: Kananrintafileitä, mustapippuria, soijaa, kiinankaalia, nachoja, kurkkua, paprikaa, sipulia, jalopenoja ja tulista salsaa.

*Kanan rintafileitä leikataan sopiviksi suupaloiksi ja paistetaan. Lopussa lisää mustapippuria ja soijaa vähän. Sitten paista miedolla lämmöllä loppuun ja laita kana lautaselle.

*Kiinankaali, kurkku, paprika ja sipuli leikellään reiluiksipaloiksi eri kulhoihin. Kasataan salaatti siten että ensin tulee kiinankaali jonka päälle murskataan nachoja sitten lisätään kurkku, paprika, sipuli ja jalopeno viipaleita.

*kastikkeeksi salaatin päälle tulista salsaa ja eikun syömään :)
す..す..すき大すき


Palaa sivulle “Kakkubuffetti”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija